Teşekkür ederim bu arada forum Bayadır sessiz kimse tnt25 kullanmıyor mu artık 
Teşekkür ederim bu arada forum Bayadır sessiz kimse tnt25 kullanmıyor mu artık![]()
Arkdaşlar,
yakında motoru 5000 bakımı için servise götüreceğim hazır servise gitmişken ön dişliyide bir diş büyütmek istiyorum. servisteki usta bizim motora uygun daha büyük dişli bulamadı bende yurtdışından almak istiyorum. Bizim öndişli 13 diş ben 14 diş bir ön dişli alacam fakat bizim öndişlinin teknik bilgileri lazım. Bilen varmıyada teknik bilgi edinebileceğimiz biryer var mı bildiğiniz baya bir aradım sadece kullanıcı kitapçığı bulabildim ben sadece
![]()
Motorun uzerindeki ön disliyi sök,parcacilara goster,bana bu dislinin bir dis buyugu lazim de,
Gobek oturma kanallari uyarsa sorun olmaz.
Rks titanic dislilerine veya sym wolf dislisine bak.
Benim tvs 180 nin on disli 14,ybr125 ile kanallari ayni,bende ybr nin 15 dislisini taktim.sorunsuz biniyorum
Tek silindir makinaya 7100 bence gereksiz masraf, he dersen durumum müsait en iyisinden olsun eyvallah ama 5100 gayet kaliteli bir yağ hatta bana soracak olursan aynı fiyat olsa 5100 koyardım yine biraz araştırdım silindir adedi ve yanma odalarının ısınma katsayısına göre tasarlandığı için 5100 ü daha faydalı buluyorumarkadaşlar selam,
nasılsınız hiç sesi çıkmıyor kimsenin
haftasonu motorumu bakıma götürdüm 4.400 km idi 5000'i bekleyemedim
2 kutu motul 7100 10w50 yağ, yağ filtresi ve servis ücreti 230 tl (130 tl yağ) turttu nasıl sizce ?
yağı kendim aldım n11 denservise biraz emri vaki yaptırmış oldum bundan pek memnun kalmasada birşey demedi eğer kendim almasam muhtemeen motul 5100 kullancaktı ve bundan daha tuzluya gelecekti
bu arada daha önce de yazdığım gibi ön dişliyi değiştirmek isedim ve internette 14 diş dişli buldum ama uymadı![]()
vazgeçtim dişli değiştirme fikrinden (mecburen)![]()
Tek silindir makinaya 7100 bence gereksiz masraf, he dersen durumum müsait en iyisinden olsun eyvallah ama 5100 gayet kaliteli bir yağ hatta bana soracak olursan aynı fiyat olsa 5100 koyardım yine biraz araştırdım silindir adedi ve yanma odalarının ısınma katsayısına göre tasarlandığı için 5100 ü daha faydalı buluyorum
Çıkarmıyormuş..
söktüm gidonu..KLR de kullanmadağım yükseltmeleri taktım.
Üzerine yatmak zorunda kalmam artık.daha iyi oldu.
Motorun vites aralıkları çok sık.beğenmedim..
kalabalık trafikte çok uğraşı..
birde su doldurma kabının kapağı yok..bir naylon parçasını lastikle dolayıp kapattım.
yerine bir kapak bulucaz artık.
çakmak,usb şarz soketi taktım.
şarzını ölçtüğümde far açık 13,8 Volt değerini veriyor.
düşük gibi geldi bunuda beğenmedim..
diğer tnt 25 lerde böylemidir..ölçüm yapan varmı?
https://downloader.disk.yandex.ru/p...content_type=image/jpeg&tknv=v2&size=1366x635
https://downloader.disk.yandex.ru/p...ontent_type=image/jpeg&tknv=v2&size=2048x2048
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:16 ----------
................
bu motora 6 vites tamamen show amaçlı.
zaten sığdıramadıkları için geniş tutmuşlar.
Oda yağ kapasiteni arttırmış doğal olarak..
3 litre yağla ancak tamamlayabilmişler..
İyi tarafı en az 15000 gider..
Ha evet garantisi var.2020 yılı sonuna kadar.
Dün bir benelli servisine gideyim dedim..Hem bir şeyler sorayım hemde gelmişken yükseltmeleri takalım istedim..
adamcağız değil motosiklet,servis,bakım, benelli,bence ikitekerli herşeye tamamen yabancıydı..ilk kez görmüş gibiydi..
Gidon yükseltmeler buna olmaz dedi..arkada kalan alyan başlı vidaları sıkamayız,maazallah gidon bu dedi..
Halbuki zavallı;
arkayı tatlı sert sıkıp bırakınca asıl kilitlemenin ön civatalardan olacağını bilmiyor akıl edemiyor,düşünemiyordu..
kalsın dedim...
Beyin bir donanımdır,herkeste Bulunur....
Akıl bir yazılımdır herkeste Bulunmaz...
Hocam sen emin misin tnt 25 den bahsettiğinden ???
tn25 1,2 litre yağ alır. tek silindirlidir.
3 litre yağ alan tnt250 dir ve çift silindirlidir.
birde en az 15.000 gider derken ?? yağ değişimini kastediyorsan 5000 km de birdir yağ değişimi ve bakım periyodu.!!
Ataklığına gelince 250 cc 25 hp lik bir motor için gayet iyidir gidişi. ama top speed severlere uymaz 148 km de kesiciye girer.
ama vites aralıkları kısa ona yapacak birşey yok. o 6. vites bu vites aralığında bence can kurtaran gibidir açıkk yolda
birde sanki motor size miras kalmış yada bedeva biryerden gelmiş gibi anlatmışsınız doğru mu
Bu arada benim makine ile 20 ayı devirdik bugün 5.000 km oldu motor
çok şükür sıkıntısız şimdilik. TEk canımı sıkan ön farın oradan bazı devirlerde hafif bir ses geliyor.
Başına gelen oldu mu geldi ise nasıl çözdü acabar: ?