Yaz-kış her gün 50 km motora biniyorum. Arabanın sürüş zevkine varmak için tiptronik vites kullanmak gerektiği gibi motosiklette de kesinlikle manuel taraftarıyım. Yine de yağmurda çamurda ayaklarım-bacaklarım ıslanmasın yüksek ön camı beni soğuktan korusun diye Yamaha Xcityi uzunca süre test ettim. Oldukça büyük ön camı ve ayaklarımı içe toplayabilmem büyük avantajdı. 250 km xcity, 100 km kadar xmax 250 kullandım. Yağmur soğuk için ideal motorlar. Ancak bazı mühendislik hataları var. Yokuş aşağı giderlerken boşta olmaları nedeniyle sürekli bir frenleme sürekli bir dengesizlik var. Yahu tamam frene bas kurtar durumu ama park ettiğinde de aletler itilip kakılıyor. Yokuş aşağı yan ayakta park mümkün değil. Orta ayak çok riskli. "Bu ne lan böyle" dedim soğudum. Bir de konfor odaklılık için koltukta oturur gibi oturuluyor. Vitesli motorlarda bir kasisten, çukurdn geçerken, ayaklıklardan destek alarak hafifçe kaldırırsanız darbe almıyorsunuz. Scooter denen tasarım faciası aletlerde ayağa kalkmak için gidondan destek almanız lazım. Ayaklar hafif önde, koltukta oturur gibi giderken bam-güm tüm darbe belinizde. "E oha artık" dedim ve scooter defterini kapattım. Küçük tekerlek ve ön tekeri görmediğiniz için aralara girerken "sürttük mü ya ön çamurluğu öndekinin tamponuna" durumları da var. Yani 1 kişinin bile satın almadığı için piyasadan kalkması lazım olan bu tarz motorlardan kızılca kıyamet sayıda görüyoruz ya, birşey demiyorum.
Linç edenlere boynum kıldan ince. Ama hiç olmazsa benim yakındığım sorunlara çözüm de söylerseniz ben de birşeyler öğrenmiş olurum.