Arkadaşlar, yorum yaparken "öyle olduğunu zannediyorum", "bana göre şöyle" gibi ifadeler kullanıldığında malesef bir anlamı olmuyor. Bu forumda teknik özelliklerde yazan güç değerine inanmayıp "bence o kadar değildir, en fazla şu kadardır" diye adam var. Bir şey yazdığınızda göndermeden önce bir düşünün ben bunun nereden öğrendim diye. Mekanik enjeksiyon diye bir şey mi kaldı ? Bugün bütün Çin motorları elektronik enjeksiyon kullanıyor. Mekanik enjeksiyon, bundan 50 sene önce dizel motorlarında vardı. Teknik özelliklerinde EFI diye yazmışlar.
RX3 Evo'da sorun çıktıysa (ki oranına bakmak gerekir) bu da Çin motoru, bunda da çıkacak diye bir şey olamaz. Bu forumda Pulsar NS200'de stop etme sorunu olduğu için karbüratörlü ve tipi dışında tamamen alakasız bir motor olan NS150'de de olur diyen adamlar çıktı. Yani bir yorumlar yapılıyor ki inanılır gibi değil. Sırf kuruntudan dolayı enjeksiyonlu üretilmiş bir motor ne idüğü belirsiz bir karbüratörle çöpe döndürülür mü ? Bunun ABS zararlı demekten bir farkı yok. Bunu uygulayan arkadaşın motorunu bedava verseler almam. Ayrıca şu Çin motoru muhabbetini bırakmanın zamnı gelmedi mi artık ? Benelli de Çin motoru, CF Moto da Çin motoru. İyisi de var, kötüsü de var.
Bu arada bunları sırf yazılanları mantıksız bulduğum için söylüyorum, motorun fanatiği falan değilim. Motor bana göre güzel motor, selesi rahat olsa ben de bu fiyata alırdım.