Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
%100 zam yapsalar keşke nasıl olsa almıyorum.
o sarı yeleği sakince yere bırak.
Honda'yı başınızın üstünde taşıyın bence çünkü dünyanın en ucuz Honda'ları Türkiye'de satılıyor.
Yani işin doğrusu Honda pahalı değil,sizin paranız yok.
Kızacaksınız muhtemelen ama gerçek bu.
Şimdi fiyat karşılaştırması vereceğim ama öncesinde şunu söyleyeyim.
Eğer ekonomi iyi olsaydı, paramız euro karşısında pul olmasaydı ve 1=1TL olsaydı şu an CBR 1000 RR'yi 17.999 liraya alacaktınız.:santa:
Yine de kur farkını koysak bile Honda Türkiye'de avrupadan daha ucuza motosiklet satıyor.
Bir kaç örnek vereyim.
CBR 1000RR düz modelin burada sıfır fiyatı 17.999
Yani avroyu 6 liradan hesaplarsak;
17.999x6=107.994 TL
Aynı motor Türkiye'de 104.500TL
Yani 3000 lira daha ucuz
SP modelinin buradaki fiyatı 22.499
Yani;
22.499x6=134.994 TL
Türkiye fiyatı 122.900TL
Yani 12000 lira daha ucuz.
Daha önce de defalarca yazdım.
Diğer markaların binlik sporları da yaklaşık aynı fiyat.
Aralarında bir kaç yüz euro ancak oynuyor.
Fakat diğer markalar Türkiye söz konusu olunca fahiş fiyatlar istiyorlar.
Örneğin burda ucuz olduğu için çok satan S1000RR orada lüks.
Böyle ilginçlikler var ülkemizde.
Biraz orta halli motosikletlerden örnek vereyim.
CB125F modeli burda 2489
şu an aynı Türkiye gibi kampanya var ve fiyatı 2599
Yani avroyu 6 liradan hesaplarsak
2599x6=15.594TL yapıyor.
Honda aynı motoru Türkiye'de 10.900 TL'ye veriyor.
Neredeyse avrupadan 5000 lira daha ucuz.
NC750S fiyatı 7.399
7399x6=44.394TL
Türkiye fiyatı 41.000TL
Yani 3394 lira daha ucuz
NC750X 8799
8799x6=52.794 TL
Türkiye fiyatı 47.750TL
Hatta DCT olanı bile burdaki düz modelden ucuz 51.400TL
CBR500R 2018 model kampanya fiyatı 6.349
yani;
6349x6=38.094 TL
Türkiye fiyatı 39.000 TL
Bu model 900 lira kadar pahalı.
Bir tanede scooter örneği vereyim
PCX 125 burada 3149
Yani;
3149x6=18.894TL
Türkiye fiyatı 15.700TL
Özet olarak Honda Türkiye avrupa fiyatlarından aşağıya motosiklet satıyor.
Sorun alım gücünde.
Avrupalı asgari ücretli 2 maaşıyla PCX alabilirken Türkiye'de bir asgari ücretli PCX için 10 ay çalışmak zorunda.
Dün ortalarda dolanan bir haber vardı.
Türkiye'nin %49 küsürlük bir kesimi bir otomobil almanın hayalini bile kuramaz durumdaymış.
Yani bu kesim asla bir otomobil sahibi olamayacak.
Avrupanın en berbat ekonomisine sahip ülkesinde (adını unuttum) bu oran %29
Varın gerisini siz hesaplayın.
Memlekette otomotiv satışları %50 gerilemiş ki bu ülkede otomobil motosikletten çok çok önce gelir bu milletin kafasında.. Motosiklet sektörü bitmiştir. Sen hangi kafayla 232.000 TL etiketi koyuyosun arkadaş. Kimse ÖTV MTV demesin 232 bine şuan tiko parayla şahane arabalar alırsın. Mantıksız ipe sapa gelmez işler yapıyorlar artık zengin olanda bu paraları vermiyor kaldılar öyle.. Bu yıl çinli dahil hepsi dahil 50 bin motosiklet satsınlar opup başlarına koysunlar..
Geçirmeye devam etmeyen aklınıza gelebilecek herhangi bir marka, firma, malzemeci söyleyin? 4 adet vida aldım 8 lira dedi malzemeci almadım. aynı vidaları geçen sene aynı yerden 4 tanesini 50kruşa almıştım çünkü. Düşün bu sadece vida...
Ayıp etmiş, OK maliyetler arttı ama bu kadar da değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------
Kasa açığını ittirmeye çalıştı herhalde?
Anlamakta zorlandığımız durum şu ki hiç bir firma Türkiye pazarına muhtaç değil.Bu yıl çinli dahil hepsi dahil 50 bin motosiklet satsınlar opup başlarına koysunlar..
Anlamakta zorlandığımız durum şu ki hiç bir firma Türkiye pazarına muhtaç değil.
Mesela Honda'nın 2018 yılındaki bu zamana kadar yaptığı satış, 2017'dekini tüm satışını 2 milyon geçmiş durumda.
Firmaların keyfi yerinde yani. Olan ülkemize oluyor. Başını iki eli arasına alıp düşünmesi gereken biziz, başkası değil.
Eğer Fransa devletinin de medya ve yargı avucunda olsaydı, problem çıkaranları hain ve terörist ilan edip bitirirdi olayı.Önümüzde Fransa gibi bir örnek var mesela. İyi irdelemek lazım, yaşam şartlarına göre aslında çok abartı olmayan bir akaryakıt zammı sonrası yaşanan olaylar ibretlik. Adamların asgari ücreti 1400 euro, akaryakıt 1,5 euro olacak diye Parisin altını üstüne getirdiler. Bizde her artış sonrası ya markalara sövülüyor yada dış güçlere![]()
Bu site kullanıcılarının büyük bir oranında yüksek düzeyde matematik bilgisi noksanı var. Vergi artışlarından haberdar olamayacak kadar uzak, haberdar ise vergi zamlarına bağlı olarak fiyatlarda ne farklılıklar olacağına dair muhakeme yapamayacak kadar eğitimsiz olmak da mümkün; fakat kahvehane kültüründe zengin bir ülke olduğumuzdan mütevellit sanıyorum "ya şu firmalar ne cahiller müşteri kaçırıyorlar, bu saatten sonra hiçbir şey satamazlar, bu kadar zam mı olur insafınız yok" naraları atılıyor, kupkuru veriler sıkılıyor havaya.
%37 ÖTV denince akıllarda ne canlanıyor, hakikaten merak ediyorum. Açılımı Özel Tüketim Vergisi. Belki gözden kaçan bir detaydır diye de belirtmeyi vazife bilirim "bu vergi, devlet tarafından tahsil ediliyor. Firmalara bağlı bir durum değildir". Minik bir örneklendirme yapabiliriz ayak üstü;
2016 Yılında kur 3.70 sularında iken 25.100 TL'ye satın aldığımda MT-07 şu an 41.000 TL. Güzel bir durum değil ancak oldukça normal. Ben satın aldığımda makul düzeydeki ÖTV'nin son demleriydi. Sonra tamam mı devam mı sorusuna karşılık devam alınca, devam yerine dev boyutlarda başka bir şey geçirdiler vergilendirme yoluyla.
Kur yüksek, ÖTV yüksek. Kabul edin ya da etmeyin, bunlara rağmen kimse sizi motosiklet sahibi yapmak için zararına ürün temin etmez. Ben satın aldığımda motor değeri vergisiz 19.000 TL yani 5.100 Euro idi. Şu an vergisiz hali 25.000 TL olan 2018 modelin euro karşılığı 4.100 Euro. Yani adam zaten size daha ucuza veriyor fakat bu motosikleti size 41.000 TL'ye sunan marka değildir. Honda uzun adam, Yamaha damat bey olsaydı boynumdan kıldan ince olurdu.