shoei neotec ve neotec2 arasında üretim olarak 5 yıl var neredeyse ve neotec 2 modeli benim yurt dışı karşılaştırma sitelerinde izlediğim ve gördüğüm bugüne kadar yapılmış en iyi çene açılır kasklardan biri. Neotec 1 modelini 5 yıldır piyasada tutarak çok büyük bir arge çalışmasıyla 2 modelini tasarlamışlar. Kaskı gittiğinizde mutlaka inceleyin.
3 sene önce kullandığım gs motosikletim bmw grubumuzdaki herkes öyle bir anlatmıştıki arai kaskımdan sonra almıştım. Ben c3 modelini almıştım. Kalite ve işçilik bi arainin yanında vasat derecedeydi. Kaskın yapısı beni çok rahatsız etti 7 ay bir sezon kullandıktan sonra full face shoeiye yöneldim.
Size tavsiyem bu iki markayı satan bir bayiye gidin. Shoei ve shuberti yan yana koyun. Hiç kasktan anlamasanız bile aradaki malzeme ve işçilik kalitesini göreceksiniz. Özellikle vizör çene mekanizması ve vizör bağlantı noktalarındaki malzemelere bakın. Daha kafaya takmadan kaskın ömrü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Tavsiyem kullanıcı yorumlarından ziyade kaskları canlı olarak görmeniz. Çünkü kasklar kullanılan motosikletin yapısına tarzına kullanan kişinin iskelet yapısına göre inanılmaz şekilde değişen sonuçlar verebiliyor. Biri shoeiye çok sessiz derken diğeri içerde kıyamet kopuyor diyebiliyor bu maalesef sadece türkiyede yanlış yönlendirmeden kaynaklanıyor. Herkes en pahalı kaskların çok sessiz ve çok performanslı olduğunu düşünüyor. Fakat kullandığınız motosiklet oturuş pozisyonu herşeyin birbiriyle yüksek derecede bağlantılı olduğunu bilmek gerek. Şahsen kullandığım süper tenerede kambur oturduğumda inanılmaz rüzgar sesi duyarken omuzlarım dik şekilde oturduğum zaman rüzgar sesi inanılmaz derecede düşüyor.
Seçim ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun