Arkadaşlar bu konuda bildiğim görüp duyduklarımı paylaşmak istiyorum;öncelikle bu ihaleye 4950 lira teminat bedeli yatırıp katılabilirsiniz,yani kısaca devlet diyor ki cebinde 5000 lira bile parası olmayan ihaleye katılmasın,eskiden araç ihalelerinde dilediğiniz fiyatı teklif edebiliyordunuz teklifi en uygun görünen ihaleyi kazanıyordu yani kapalı usuldü ancak şu anda minimum teklif ihale esas satış bedelinin en az %75 i olabiliyor ki bu da 37500 lira eder,bu fiyatın içinde ötv kdv ıvır zıvır var,ek olarak ödeyeceğiniz miktar damga vergisi ve damga vergisinin ötv'si kdv'si kısaca ek olarak ödeyeceğiniz tutar 2000 lirayı geçmez.
Ancak bu motosikletler için söylüyorum 2015 ama hiç trafiğe çıkmamış maalesef bu araçların muayene süresi geçmiş (muayene üretim tarihinden itibaren 3 yıl sonradır eğer motorlar 2015 kasım-aralık üretimi değilse muayenesi bitmiş, evet trafiğe hiç çıkmamış ancak muayene dolmuş,bu durum başıma bizzat geldi sıfır araç ilk trafik tescili için uğraşırken aracın muayenesi dolmuş muayene olmadan tescil olmaz plaka çıkmaz dediler,kuyruğu sıkıştırıp tüv istasyonuna gidersin plaka çıkmadan muayene olmaz derler ne yapacağınızı şaşırırsınız,hatta plakasız araç için muayene randevusu bile alamazsınız,ben çok uğraştım hallettim ama cidden çok yordu.
Lastikler eski yağını tuzunu değişeyim derseniz birde uzak bir şehre nakletmeyi düşünürseniz trafik tescili muayenesi ıvırı zıvırı lastikleri de sayarsak 3000 lirayı bulur 2000 lira civarı da aracı gümrükten çıkarırken harcarsınız (toplam bedel)=(ihaleyi aldığınız rakam)+ 5000 gayme.
Birde işin şu tarafı var bu tarz açık artırmalı ihalelerde iş bazen inada biner ve 37500 liradan başlayan ihale son gün son 1 saat içinde 45000-50000 bandını zorlar,şunu da belirteyim yatırdığınız 4950 lira teminat ile sadece tek bir araca teklif verebilirsiniz,yani ben 5000 lira teminatı yatırayım da 9 motosikletin her birine teklif vereyim diyemezsiniz ki sizin takip ettiğiniz aracın diğer taliplileri inatçıysa o motoru almanız çok zor,ihale sonucu siz kazanamazsanız yatırdığınız teminatı geri alabilir ya da başka ihalelerde teminat kullanabilirsiniz,bu motosikletler için söylüyorum kuru 50000 lira paranız yoksa uğraşmayın,ihaleyi kazanırsanız ödeme yapmak için 7 gün süreniz var 7 gün sonunda ek süre isterseniz bi 7 gün daha verilir ve 14 günün ardından sizden bi önceki yüksek teklifi verene motosiklet satılır,ayrıca sizden bi düşük teklif veren ile sizin verdiğiniz teklif arasındaki fiyat farkı sizden alınır yani diyelim ki siz 40000 lira ile kazandınız sizden bi düşük teklif veren 39000 lira verdi siz motoru almazsanız 14 günde 39000 bine motor bi düşük teklif verene satılıp aradaki 1000 lira sizin yatırdığınız 4950 lira teminattan düşülür.
Kısaca fikrim bu motosikleti zaten beğenip almak istiyorduysanız şansınızı deneyin ancak yok ben ekmek yiyeceğim diyorsanız uzak durun çünkü 49500 lira belirlenen fiyat çok uygun değil bence,sağlıcakla kalın.