Tracer 700 ve NC 750x arasında kaldığım için bu başlığı açmıştım. 2018 NC 750X DCT almış bulunuyorum. Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kısaca motosiklet ile ilgili izlenimlerimi ben durumundaki arkadaşlarla paylaşayım dedim, belki katkısı olur..
Daha önce SYM JOYMAX kullanıyordum, yapacağım yorumlarda ister istemez yeni motoru bu motora göre ve elbette kendi beklentilerime ve tecrübelerime göre kıyaslayacağım.
Beklentim; bana scootere göre motosiklet zevki verecek, daha yüksek cc hacminde bir motosiklet idi. 250 cc scooterden geçeceğim için beni hem fazla zorlamasın hem de uzun seneler kullanabileyim istiyordum.
Motosikletin en zor alıştığım yanı ağır olması, boy 176 kilo 80, çok ufak tefek biri sayılmam ki eski motor 200 kg'a yakındı. Buna rağmen, oturuş pozisyonuna da alışık olmamam nedeniyle motor ağır geldi. 230kg, yanlış hatırlamıyorsam DCT çok az daha ağır galiba. Bir kaç defa olduğu yerde düşürüyordum. Özellikle yan ayaklık yanıltabiliyor , ayaklık tarafındaki peg'in konumu nedeniyle bir kaç defa yan ayaklığı açtım zannederken tam açamamışım ve anam anam motor gitti şeklinde motorla kucaklaşarak düşmeden tuttum. Belki tüm motorlarda öyledir yan ayaklığın konumu, benim durumumda olup bu motoru alacaklar için yazdım.
Motor çok dengeli, 5 km hıza kadar ayaklarımı yere koyma ihtiyacı hissetmedim. Scooterim çok dengeli sanıyordum, bu alet denge konusunda çok daha iyiymiş.
Gelelim şu meşhur yaw bu alet gitmiyormuş olayına, ben gibi 250 cc motordan bu motora geçecekler için fazlasıyla giden bir motor.
Şöyle bir olay var DCT için , teknik dokümanında okuduğum kadarıyla D modu yalnızca otoban sürüşünde kullanılmalı, çok çabuk vites yükselttiği için sıkışık trafikte hemen ikiye atıyor, hafif frende de 1'e düşürüyor. Böylece hoplaya zıplaya gitmek gibi bir durum ortaya çıkıyor. Sıkışık trafikte manuele alınmalı, ani hızlanma gerektiren şehir içi yollarda ve sürat yükseltmeyi engelleyecek kadar virajlı yollarda ise S1 modunda kullanılmalı diye tecrube ettim ben. Daha spor kullanayım diyorsanız S2 veya S3 modları kullanılmalı bence. Otobana çıktım dümdüz ışık yok trafik yok keskin viraj yok ise D modu kullanılmalı. Gitme olayı ise; benim beklentime göre yaldır yaldır gidiyor. Adrenalin tutkunuyum gaza basınca iç organlarım sırtıma doğru kaykılsın gibi beklentiniz yoksa bence süper gidiyor, zaten internetteki videolarda mevcut, 100 km sürate yaklaşık 6sn.de çıkıyor.
SHOVA amortisörleri kiyaslayamiyorum, ama sertlik olarak beni rahatsız etmedi, lastikleri alır almaz değiştirdim Michelin Pilot Road 4, çok memnunum.
Şehir içi ve İstanbul içi kısa süreli otoban kullanımı şeklinde 500 km kadar kullandım, yakıt 100 km de 3,8 lt.
Allah herkesin gönlüne göre versin, daha iyisi sizlerin olsun..