Selam arkadaşlar
Eşimle beraber ufak çapta geziler yapmak amacıyla 2012 model 4500 km de scarabeo alarak aranıza katıldım.
2 günlük ve yaklaşık 100km sürüşten sonra birkaç sorum olucak sizlere.
1. Bu motorda sinyal flaşörleri sessiz mi? Benimkinden hiç ses çıkmıyor. Kaç defa sinyali açık unuttum.
2. Özellikle artçı varken ve motor ısındıktan sonra kalkışlar hafif titremeli ve hırıltılı oluyor. Bu normalmidir?
3. Sadece dört beş defa kullandıktan sonra korna çalmamaya başladı. İlk olarak nereye bakmalıyım? (düğmeye mi kornaya mı? )
4. ön freni sıktığımda hısssss diye bir ses geliyor. (eski sahibi balataları 2 ay önce değiştirmiş) Bu ses olurmu?
Merhabalar, hayırlı olsun
1) Evet, maalesef sinyaller sessiz. Ben bu scooter da 2 eksik görüyorum. 4lu flaşör olmaması ve yan sehpa olmaması. (Yan sehpa büyük lastik denge sorunu sebebiyle yapılmamis olabilir tabii)
2) O kadar teknik bilgim yok maalesef.
3) Benden önce yazan arkadaşın dediği gibi WD40 sıkın düğmeye, çalışmaz ise kablolar ya da korna. Su almış olabilir mi düğme ya da korna ?
4) Yeni balata değişiminde yapabiliyor ses. Benim balatalar yeni diskler eski olduğu için frenleri sonuna kadar sıkınca viyk viyk ötüyor.
Keyifli ve güvenli sürüşler![]()
Teşekkür ederim..
Benim iki günlük sürüşüm boyunca korna suya maruz kalmadı. Önceki sahibide kapalı garajında tutmuş motoru ama dediklerinizi yarın uygulayacağım.
Benim ön frenden gelen ses viyk viyk ten ziyade yılan tıslaması gibi kulağı rahatsız etmeyen bir ses. Heralde disklerin yeni olmasından kaynaklı diye düşünüyorumç
WD40 yağlı spreydir düğmeye sıkılmaz. Kontak sprey olması lazım yağsız.
WD40 yağlı spreydir düğmeye sıkılmaz. Kontak sprey olması lazım yağsız.
Arkadaşlar merhaba Scarabeo alma aşamasındayım o yüzden size bir sorum olacacak ;
1-)Ben 170 boyunda birisiyim ve Scrabeoyu bu boylarda kullanan birisi var mı ayak uçları da olsa yere değiyor mu ?
2-)Bugün bir scarabeo kullanıcısı motorunun 4 litre yaktığını söyledi oysaki tahminimden oldukça yukarıda ? Sakin kullanımlarda 3 litreyi tutturabiliyor muyuz ?
3-) Motorun Son hızı nedir ? ve otobanda ilerliyorken titreşime girmeden önceki konforlu seyir halindeki son hızı nedir ? Teşekkürler..
O zaman şuanki motorum Spacy alfa'dan ortalama 1 litre fazla yakıyor herkes bu motorun fırlayışından gidişinden söz ediyor insanda beklenti oluşuyor kaldı ki son devri 9.000dev/dk daha önce hiç bir scooterda görmedim belki Tmax çeviriyordur bu kadar. Motor genel olarak 250lik bir motordan pek bir eksiği yok sanırım Scarabeo ile gördüğüm en büyük eksik benim açımdan oturuş pozisyonu, Italyan scooterlarının çoğunda olduğu gibi 2 yanda olan ayakları ileri uzatma rampası yok o yüzden oturuş pozisyonu hep sandalye gibi çevre yoluna falan çıktığında sürekli sandalyede oturur gibiama olsun şuan bakıyorum öyle uygun ilan bulursam takasa girebilirim hoşuma gidiyor Scarabeo. Herkese kazasız sürüşler.
Duygularıma tercüman olan birini görmek ne güzelScarabeo'ya kolay alışılır mı Spacyden sonra ? ve şehir içinde sacy kadar kıvrak mı ?
Arkadaşlar merhaba,
2013 model Scarabeo kullanıyorum. Krank mili ve yağ pompasına ihtiyacım var. Nereden, nasıl temin edebilirim yardımcı olabilir misiniz?
Tercihim 2. el olması, sıfırlarının fiyatı el yakıyor ve parça sipariş üzerine yurt dışından geliyor.
Servisin verdiği fiyatlar Krank: 2300 Yağ pompası: 950
Teşekkürler.
Forumda, toomuchcc isimli arkadas kazali bir Scarabeo'nun parcalarini satiyordu, onunla gorusebilirsiniz.
Merhabalar,
Scarabeo 200ie için amortisör yağı miktarını bilen var mıdır aramızda? 230ml diyorlar ama çok vuruyor.
Orjinal manual de 8mm verilmiş amortisör ile bağlantı arası mesafe, yağ miktarı belirtilmemiş.
Merhabalar,
Scarabeo 200ie için amortisör yağı miktarını bilen var mıdır aramızda? 230ml diyorlar ama çok vuruyor.
Orjinal manual de 8mm verilmiş amortisör ile bağlantı arası mesafe, yağ miktarı belirtilmemiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/mot...ri-bilgi-paylasim-basligi-82.html#post3924416 seklinde toomuchcc yazmış zamanında okumamışım. Ama bende ustten mesafe 50mm kalıyor 150ml yağ koyunca.
Selamlar,
Şu adresteki pdf dosyasında bilgi mevcut;
https://www.vespaforum.com/manuals/Aprilia/Scarabeo%20125-200ie/scarabeo%20125-200ie%20workshop.pdf
"Depth of fork oil level from the rim - without spring - fork included", "80 mm"
Umarım faydası olur.
Bu PDF dosyasini ben de indirip okudum, rim normalde jant demek ama outer-edge anlamina da geliyor. En son 140ml yag koyduk serviste, test ettik. (140ml yag, amortisor borusu icinde yaklasik 7mm ediyor, o PDF'teki duruma erisemedim kisaca. Kullandigimiz yag Gulf Fork Oil 10, manualde 7,5W onerilmis belki o farktan kaynaklaniyordur.)
Yanitiniz icin tesekkurler.
Herkese merhabalar,
Scarabeo icin hangi akaryakit firmasini tercih ediyorsunuz? Ben su ana kadar hep Petrol Ofisi tercih ettim, hem evime yakinlik hem de PO'nun temassiz kart kullanimi sebebiyle. Calistigim sirket ise Shell ile anlasti, artik yillik yol yardimi parasiyla Shell'den benzin alabilecegim. Gittigim servis ise sadece OPET oneriyor.
Bu arada 2 kez stop sorunu yasadim, servis Cumartesi kontrollerde kullandigi PADS (Piaggio Advanced Diagnostic System) sisteminde yakit arizasi buldugunu (yanlis hatirlamiyorsam 611 hata kodu) soyledi, killandim simdi o kadar Shell benzini napcaz
Sizin tecrubeleriniz/onerileriniz nedir?