Düşüncelerinizi Paylaşırsanız Sevinirim.

Merhaba ilk defa motosiklet alacağım fakat trafik tecrübem yok ehliyet yok ehliyeti almam aralık ayını bulur gibime geliyor ve Ankara'da yaşıyorum aralıktan sonra da buralarda binilmez gibime geliyor lafı uzatmayayım düşüncem şu şekilde kolay satabileceğim bir araba alıp şubat mart civarı satıp motosiklet almayı düşünüyorum sizce böyle mi yapayım yoksa hazır bulmuşken ucuz temiz cbr250 alıp geçeyim mi sizin düşünceleriniz nedir ?

Kağıdı önünüze koyun. Elinize kalem alın.
İki seçeneğin de artıları eksilerini yazın. Herkesin araba ve motordan beklentisi farklıdır, sosyoekonomik düzeyi farklıdır, ihtiyacı farklıdır. Artıları eksileri kabaca yazın çizin, kafanızda da şekillensin biraz. Sonra forum öneride bulunur zaten.

Cbr250 alayım geçeyim ne denek? Ehliyetsiz mi kullanacaksınız? Öyle ise hiç bir görüş bildirmeye gerek yok.

Kağıdı önünüze koyun. Elinize kalem alın.
İki seçeneğin de artıları eksilerini yazın. Herkesin araba ve motordan beklentisi farklıdır, sosyoekonomik düzeyi farklıdır, ihtiyacı farklıdır. Artıları eksileri kabaca yazın çizin, kafanızda da şekillensin biraz. Sonra forum öneride bulunur zaten.
Cevabınız için teşekkür ederim esas soruyu belirtmeyi unutmuşum şimdi benim için ha 4-5 ay sonra ha önce başlamışım bu işe fark etmez fakat korkum şu malum sürekli piyasası artıyor şubat mart civarı piyasa çok artar mı tabi ki bu konu da kesin bir şey söylemenizi beklemiyorum tahminleriniz nedir yani kışın sürmem diye erteleyip piyasa artarsa öğrenciyim istediğim motoru almam yaza sarkabilir korkum bu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------

Cbr250 alayım geçeyim ne denek? Ehliyetsiz mi kullanacaksınız? Öyle ise hiç bir görüş bildirmeye gerek yok.

Hayır ehliyeti alana kadar tabi ki trafiğe çıkartmam boş alanlarda sürmeyi öğrenmek için deneme falan yaparım gece semtte evin oralarda belki sürerim(oturduğum yer sakin bir yer merkezi bir yer değil) ama altta da dediğim gibi piyasa artarsa öğrenciyim istediğim motoru almam yazı bulabilir sıkıntım bu

Elmayla armudu toplamak. İleri matematik... :mrgreen:

Otomobil ile motosikleti kıyaslamayın. Uçakla arabayı kıyaslamayı deneyin, farklarını düşünüp ihtiyaçlarınızı karşılaştırın. Sonra aynısını otomobil ve motosiklet için yapın. Bunu okurken dahi saçmaladığımı farkettiyseniz, siz o kıyası yaptırmaya çalışırken ne kadar saçmaladığınızı farketmişsinizdir ki bende amacıma ulaştım demektir :rendeer:

Amacınızı düşünün, ulaşım mı? Kışın motosiklete tecrübesizken yeni başlarsanız soğuyabilirsiniz. Tabi amacınız motosiklete binmek ise o başka.

ucuz temiz cbr250
hıhım tabi cbr250 alanlar da ucuz ve temiz satalım motoru binmeyelim garajda dursun zaten supersport kullanılmaz bu motor. niye gaza basalım ya satcaz zaten motoru diye bekliyor.
aynen çok mantıklı haklısın. ucuz temiz cbr250 al kardeşim.

Elmayla armudu toplamak. İleri matematik... :mrgreen:

Otomobil ile motosikleti kıyaslamayın. Uçakla arabayı kıyaslamayı deneyin, farklarını düşünüp ihtiyaçlarınızı karşılaştırın. Sonra aynısını otomobil ve motosiklet için yapın. Bunu okurken dahi saçmaladığımı farkettiyseniz, siz o kıyası yaptırmaya çalışırken ne kadar saçmaladığınızı farketmişsinizdir ki bende amacıma ulaştım demektir :rendeer:

Amacınızı düşünün, ulaşım mı? Kışın motosiklete tecrübesizken yeni başlarsanız soğuyabilirsiniz. Tabi amacınız motosiklete binmek ise o başka.

Bende senden zaten özelliklerini karşılaştırmanı istemedim konuyu bir daha okursan anlarsın senin yaptığın şekilde ben anlıtıyım sana kışın motor benim için tehlikeli olur mu şubata kadar beklersem eğer piyasası artar mı bu konuda tahminleriniz nedir tahmin tahmin diyorum bak

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

ucuz temiz cbr250
hıhım tabi cbr250 alanlar da ucuz ve temiz satalım motoru binmeyelim garajda dursun zaten supersport kullanılmaz bu motor. niye gaza basalım ya satcaz zaten motoru diye bekliyor.
aynen çok mantıklı haklısın. ucuz temiz cbr250 al kardeşim.
Sen hep 0 al o zaman kardeşim

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------

trafik tecrübeniz yoksa hız motoru almayı düşünmeyin derim :)
250cc pek sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum

Kolay satabileceğim bir araba alıp şubat mart civarı satıp motosiklet almayı düşünüyorum

sizce böyle mi yapayım

Yoksa hazır bulmuşken ucuz temiz cbr250 alıp geçeyim mi

Sizin düşünceleriniz nedir ?

Okudum. Karşılaştırma istemişsiniz. Hata yok.

Yazdığınızı
kolay anlayabilmeniz için paragraf paragraf ayırdım. Kolaylık olur.

Okudum. Karşılaştırma istemişsiniz. Hata yok.

Yazdığınızı
kolay anlayabilmeniz için paragraf paragraf ayırdım. Kolaylık olur.

"Merhaba ilk defa motosiklet alacağım fakat trafik tecrübem yok ehliyet yok ehliyeti almam aralık ayını bulur gibime geliyor ve Ankara'da yaşıyorum aralıktan sonra da buralarda binilmez gibime geliyor" bak güzel kardeşim yada abicim burda ne yazıyor ilk motorum olacak bizim buralar soğuk trafik tecrübem de yok motor beni zorlar mı kışın sizce binebilir miyim diyorum daha sonra da diyorum ki "kolay satabileceğim bir araba alıp şubat mart civarı satıp motosiklet almayı düşünüyorum sizce böyle mi yapayım" zorlarsa araba alıp kışı geçirip şubatta satıp motor almayı düşündüğümü belirtiyorum daha sonra da "yoksa hazır bulmuşken ucuz temiz cbr250 alıp geçeyim mi sizin düşünceleriniz nedir ?" diyerek lafı hazır motor bulmuşken alayım mı almazsan şubatta bu fiyatlara bulabilir miyim tahmininiz nedir ? buraya getiriyorum lafı

"Merhaba ilk defa motosiklet alacağım fakat trafik tecrübem yok ehliyet yok ehliyeti almam aralık ayını bulur gibime geliyor ve Ankara'da yaşıyorum aralıktan sonra da buralarda binilmez gibime geliyor" bak güzel kardeşim yada abicim burda ne yazıyor ilk motorum olacak bizim buralar soğuk trafik tecrübem de yok motor beni zorlar mı kışın sizce binebilir miyim diyorum daha sonra da diyorum ki "kolay satabileceğim bir araba alıp şubat mart civarı satıp motosiklet almayı düşünüyorum sizce böyle mi yapayım" zorlarsa araba alıp kışı geçirip şubatta satıp motor almayı düşündüğümü belirtiyorum daha sonra da "yoksa hazır bulmuşken ucuz temiz cbr250 alıp geçeyim mi sizin düşünceleriniz nedir ?" diyerek lafı hazır motor bulmuşken alayım mı almazsan şubatta bu fiyatlara bulabilir miyim tahmininiz nedir ? buraya getiriyorum lafı

Piyasa açısından düşünürsek asla fiyatlar düşmeyecektir. Sezon mantığı ile dahi yaklaşsak artık eskiden olduğu gibi fiyatlar düşmeyecek, hatta TL' nin altın ve döviz karşısındaki değer kaybı nedeni ile daha da artacaktır. Sonuçta yenisinin fiyatına endeksli olarak ikinci ellerin de fiyatları artmakta.

Eğer ki ulaşım ihtiyacınız varsa ve maddi sıkıntınız yok ise, motosiklete yeni başlayacağınızı da düşünerek bir otomobil alın, o arada motosiklet eğitimlerine yönelin derim.

Eğer ki ulaşım ihtiyacınız yoksa ve kışın kullanmayı düşünmüyorsanız paranızı dövize veya altına yatırın, değer kaybını önleyin, havalar güzelleşince istediğiniz motosikleti alın derim.

Eğer ki kar yağmur bana vız gelir, ekipmanı da alıp karda kışda da kullanmak istiyorum, motosiklete binmek için yanıp tutuşuyorum diyorsanız o zaman hemen alın derim :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar