"Merhaba ilk defa motosiklet alacağım fakat trafik tecrübem yok ehliyet yok ehliyeti almam aralık ayını bulur gibime geliyor ve Ankara'da yaşıyorum aralıktan sonra da buralarda binilmez gibime geliyor" bak güzel kardeşim yada abicim burda ne yazıyor ilk motorum olacak bizim buralar soğuk trafik tecrübem de yok motor beni zorlar mı kışın sizce binebilir miyim diyorum daha sonra da diyorum ki "kolay satabileceğim bir araba alıp şubat mart civarı satıp motosiklet almayı düşünüyorum sizce böyle mi yapayım" zorlarsa araba alıp kışı geçirip şubatta satıp motor almayı düşündüğümü belirtiyorum daha sonra da "yoksa hazır bulmuşken ucuz temiz cbr250 alıp geçeyim mi sizin düşünceleriniz nedir ?" diyerek lafı hazır motor bulmuşken alayım mı almazsan şubatta bu fiyatlara bulabilir miyim tahmininiz nedir ? buraya getiriyorum lafı
Piyasa açısından düşünürsek asla fiyatlar düşmeyecektir. Sezon mantığı ile dahi yaklaşsak artık eskiden olduğu gibi fiyatlar düşmeyecek, hatta TL' nin altın ve döviz karşısındaki değer kaybı nedeni ile daha da artacaktır. Sonuçta yenisinin fiyatına endeksli olarak ikinci ellerin de fiyatları artmakta.
Eğer ki ulaşım ihtiyacınız varsa ve maddi sıkıntınız yok ise, motosiklete yeni başlayacağınızı da düşünerek bir otomobil alın, o arada motosiklet eğitimlerine yönelin derim.
Eğer ki ulaşım ihtiyacınız yoksa ve kışın kullanmayı düşünmüyorsanız paranızı dövize veya altına yatırın, değer kaybını önleyin, havalar güzelleşince istediğiniz motosikleti alın derim.
Eğer ki kar yağmur bana vız gelir, ekipmanı da alıp karda kışda da kullanmak istiyorum, motosiklete binmek için yanıp tutuşuyorum diyorsanız o zaman hemen alın derim :wiinkk: