Arkadaşlar hepinize merhaba,
2016 yılından beri Xmax kullanıcısıyım, motorum 50.000. yaşına dün girdi hayırlısıyla, sizlere hem kafama takılan durumları, hem de 50bin km deki bir xmax hakkında bilgiler vermek istiyorum
* motor 40bininci km lerinden sonra daha bir atak oldu, gazı çevirdiğinizde verdiği tepki artık daha atik.
* 22bininci km lerinde istanbul-kuşadası gezisi yapmıştım, max hız olarak o yolda 145'i görmüştüm yük ve arka çanta olmasına rağmen, şuan motul yağ, yeni hava filtrelerinle bile motor 133'ü geçmiyor. kilom 75, orjinal cam ve sissy bar var sadece.
* amortisörlerin o kadar sert olması bu km lerde artık sorun çıkartmaya başlıyor. sanırım vidalar vs gevşiyor

kaldırımlarda vs garç gurç sesleri var artık motorun.
* motor sonradan keylessgo özelliğine sahip oldu, motor çalışırken kontak anahtarını çıkartabiliyorum

muhtemelen motorun anahtarına evin anahtarlarını vs taktığım için yuvası bozuldu ama çalışmasını etkilemiyor henüz. SİZ MOTOR ANAHTARLARINIZA BAŞKA BİRŞEY TAKMAYIN.
* Motora ekstra olarak amerikan park, çakarlı sis farları, arka stop çakar taktırmıştım. 30bin km, 1.5 senedir mevcutlar, elektrik sistemine hiçbir zararlarını görmedim.
* plastik malzemeler çok soldu, çok uğraştırdı. biraz meraklıyım bu işlere, bir yapı marketten plastik için siyah boya aldım, söktüm parçaları boyadım. yine soldu, yine boyadım. (kesinlikle zımpara yapmayın, en incesi bile olsa)
* egzoz çok renk attı, iki veya üç defa boyamışımdır. söküp takması çok basit. sadece biraz nazik davranıp yere oraya buraya vurmayın. yine yapı marketten 600c üzeri siyah boya alıp boyadım. ne kadar dayanıklı alırsanız alın fark etmez, yine de o renk atıyor.
sonuç olarak 50bin kmde de olsa, biraz ekstra uğraştırmışta olsa motor hala saat gibi, tık demeden çalışıyor. bakımlarını vaktinde yaptırırsanız gram problem çıkartmayacaktır.
Hayırlı forumlar