YAĞMURU YARA YARA GITMEK. SUDA YATAN VE YÜZEN MOTORLAR

https://www.instagram.com/p/Bndw_lSH0Cj/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1f775i3l8vkok

https://www.instagram.com/p/BneeZfPnjZg/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1cbc7qukwvo4d

oVWqD2.png
nl698g.png

bu normal bir şey değilki .. anormal bir şey.. ben doluya falan yakalandım sürerken ama böyle bir şeyden nasıl çıkardım bilmiyorum çoğu motor çıkamaz özellikle hava kanalına su girerse motorda su alır çok tehlikeli olur motor kitlemeye kadar gider.

bu normal bir şey değilki .. anormal bir şey.. ben doluya falan yakalandım sürerken ama böyle bir şeyden nasıl çıkardım bilmiyorum çoğu motor çıkamaz özellikle hava kanalına su girerse motorda su alır çok tehlikeli olur motor kitlemeye kadar gider.

Bir ara durmak istedim. Merter ve Zeytinburnu düşündüğümden çok daha kötüydü. Bir ara ayağımı yere koydum. Su ayak bileğime kadar geldi. Iyi ki su gitmedi hava filtresi yüksekte deponun hemen altında etrafı korunaklı. Sanırım o yüzden yırttık.

Var mi motorda problem??

Elektronik ve tesisat kablolarini kurulasaydin,sac kurutma makinasi iş görür.

Akşam annemi almaya gittim. Hiç bir problem olmadı aslında :)

İyide videoyu çeken motorcu aşırı hızlı , bende yaşadım bunları ve daha fazlasını hızımı 10 kmye kadar düşürdüğümü ve hatta üstgeçitin altında beklediğimi bilirim ve gördüğüm sağnak yağış ben şubat karında lapa lapa karda scooterla 4lüleri yakarak , gerekirse yürür hızla kadıköy gebze hatasız gidip geldiğimi bilirim kaç kere..

hayır, kimse de demiyor ki orada şelalenin içinde yerde öyle sereserpe yatan siyah motor nedir? neyin nesidir?

nedir abi, acil açıklama bekliyorum.

İyide videoyu çeken motorcu aşırı hızlı , bende yaşadım bunları ve daha fazlasını hızımı 10 kmye kadar düşürdüğümü ve hatta üstgeçitin altında beklediğimi bilirim ve gördüğüm sağnak yağış ben şubat karında lapa lapa karda scooterla 4lüleri yakarak , gerekirse yürür hızla kadıköy gebze hatasız gidip geldiğimi bilirim kaç kere..

Önde giden araçlar bir dalga yaratıyor 10 ile giderken çok dengeli olmuyor maalesef. Çok yavaş gidilirse böyle bir ortamda düşersiniz. Üst geçitlerin altında belki 100 motosikletli gördüm. Videosunu eklerim.

Böyle havalarda sürmeyi seviyorum. Denemek lazım.

yqa97N.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

hayır, kimse de demiyor ki orada şelalenin içinde yerde öyle sereserpe yatan motor nedir?

nedir abi, acil açıklama bekliyorum.

Bir hanım efendi yatırmış. Sonra bir araca rica edip binmiş. Bende bir ilerki üst geçitte bekleyenlerin yalancısıyım. Şaka maka doğal afet gibi.

o dakikadan itibaren motora tövbe ettiyse demek ki. :D

Hak veririm alçak bir şey. Yukarda su şelale gibi gelmeye başlayınca birlikte devrildiyse çok kötü olmuştur. Bir tane de choper vardı. Yarıya kadar su içinde. Sahibi 100 metre kadar uzaktan içli içli bakıyordu. Üzüldüm adama

Önde giden araçlar bir dalga yaratıyor 10 ile giderken çok dengeli olmuyor maalesef. Çok yavaş gidilirse böyle bir ortamda düşersiniz. Üst geçitlerin altında belki 100 motosikletli gördüm. Videosunu eklerim.

Böyle havalarda sürmeyi seviyorum. Denemek lazım.

https://i.hizliresim.com/yqa97N.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

Bir hanım efendi yatırmış. Sonra bir araca rica edip binmiş. Bende bir ilerki üst geçitte bekleyenlerin yalancısıyım. Şaka maka doğal afet gibi.

kadınları anlamak zor. hiçbir erkek hayati bir mevzu olmadıkça motorunu öyle derenin içinde bırakıp gitmez.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Höh be arkadaş ne biçim yağmış Avrupa yakasına

Bu tarz havalarda sürmeyi seviyorum bende, zaten kurye olarak sürmemem sansim yok :queen:

şu koşullarda sürmek ile bir derenin akarsuyun gölün içinde sürmenin bir farkı yok.. motorların çoğu highend enduro ve belki bazı cross lar dışında böyle sürüş için tasarlanmamışdır..

girip çıkmanız önemli değil motor hava kanalından su alırsa motoru kucağa alırsınız , motorun yağına su karışırsa geçmiş olsun piston miston gömleke kadar ele alabilirsiniz.

keza elektrik aksamı kablolar özellikle iç kısımdaki kablolar genelde izalasyonlu ve korumalıdır ama böyle bir suyun içinde yüzmeye onlar bile dayanmaz hemen değil zaten suyun arızaları anında göstermez kendini oksitlenme paslanma bir süreçdir.. çok sinsidir su arızaları kendini çok sonradan hiç ummadık yerde gösterir..

götürürsün belki aylar sonra ustana ya bu motorda şu sorun var dersin ustan bir açar oksitlenmiş yada pas yapmış bazı yerler ustanın sana diyiceği sen bu motorla nehir göle denize falanmı düşdün.. su yüzünden özellikle elektirk arızası veren motorda kolay kolay iflah olmaz..

Aynısı arazi araçları içinde geçerlidir o yüzden motora su kaçmasın diye offroad hemogolasyonundan geçmiş arazi araçlarında şinorkel olur onlar nefesi havayı ön direk üst dirsekden arabanın tepe hizasından alır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar