beyler 5000km bakım ücreti nedir ? en son yaptıran bilen varmı?en son 1 sene önce bakıma soktum tabi o zaman dolar euro ek vergi yoktu şu an çok acayip fiyatlar söylüyorlar.4r yağı kullanmama rağmen 180tl falan ödemiştim tabi 1 sene önce tam.
bende motoru 1 hafta önce 3650 de aldım. dün gece oil yazısının yanıp sönmeye başladığını gördüm. km ye baktım 4003 km idi.
Şimdi saçmalıkları açıklıyorum. Diyolar ki bu yazı yazılımsal olarak kmye bağlı yanıyor herhangi bir sensör yok. Motorun oil trip km si normalinden 15 km düşük. sanırım 15 km gidip sıfırlamışlar ve 1000 bakımında hiç sıfırlanmamış. km 4003 oil trip ise 3988 olması gerekiyor bu durumda bende oil yazısı yanıp sönmeye başladığında.
1) 1000 bakımında yağ değiştirilmiş. bu sayaç sıfırlanmamışsa bu oil yazısı neden yanıp sönmüyordu ben 350 km kullandıktan sonra yanıp sönmeye başladı.
2) bunun 5000 de yanması gerekiyor diye düşünürken baktım yağ dğeişim ilk 1000 km sonra her oil yazısı yandığında diyor. o zaman bunun sabit bi kmsi yok motor yağın bşeyini ölçüyor. seviyesi normal. o zaman bu motor yağın yoğunluğunu mu beğenmedi eskidiğini mi anladı ?
oil trip km si ile oil yazısı aynı anda sıfırlanıyor. bu adamlar bunu sıfırlamadıysa bu yazı neden önceden yanıp sönmüyordu. Yamaha türkiye yi aradım servisede gittim. servis diyorki bakımı gelmiş. ya siz yamaha servisisiniz. Adamlar bana bi açıklma ayapamıyor bu yazı şuna göre yanıyor buna göre yanıyor. 5000 bin bakımı geldiği için 1000 km öncden yanıyor vs gibisinden bi açıklama yapamadılar. Sinirlendim ve bayiden ayrıldım öyle sürüyorum motoru