Cup motosiklet şanzıman yağı nasıl değiştirilir?

Merhaba arkadaşlar geçen gün motosikletimin kullanma kilavuzunu incelerken şanzıman yağı değişim periyotlarını gördüm. Ama ben hiç şanzıman yağını değiştirmedim bunu nasil değiştirebilirim? Yağı nerden boşaltıcam?
Nereden yağ ekleyecem? Nasıl bir yağ koyucam?
-Motosikletim Motoran Torro 100 Cup
- Şanzıman yağı periyotlari
https://hizliresim.com/j6R1yJ

Cub motorlarda şanziman yaği olmaz.

Scooter lerde var.

Sadece Motor yağını değiştireceksin.

Cub motorlarda şanziman yaği olmaz.

Scooter lerde var.

Sadece Motor yağını değiştireceksin.
Hocam peki kullanma kılavuzunda değiştirin diyor periyotlar var. Sanziman yağı olmasa neden periyotlar var?
Bu linke bir göz atın.

çok tuhaf klavuz mu yanlış acaba sizin motor ne motoran mış şanzıman yağı olmaması lazım

Hocam peki kullanma kılavuzunda değiştirin diyor periyotlar var. Sanziman yağı olmasa neden periyotlar var?
Bu linke bir göz atın.

Baktim,genel bir tablo skutere ayri vitesliye ayri tablo yapmamislar,tek sayfa daya geç..senin motorun modelini baglayan bir durum yok.

Ayrica sen sanzimani degil zinciri yaglayacaksin.250-300km de bir

Son düzenleme:
https://hizliresim.com/dBEknX
Buradada nasil degistirlecegegi yazıyor.

Cub motorda sanziman yagi,tapasi vs.artik herneyse olmaz..aklina gelen tum marka cub larin bakimini tamirini yapan biriyim.

Torro 97cc lik 4vites makina.alt makinasi iyidir zongshen zs100 le ayni gomlek var snappy den rainbow dan daha az titrer.

Kilavuza kafa yorma,git motorun yanina sanziman tapasi var mi bir bak.yanlislikla karter tapasini sokme 750ml yagi boca edersin asagi.(17lokma agzi tutar)

Son düzenleme:
Hocam bu şanzıman yağ tapasını nasıl anliycam? Yağ tıpasinin yanında bir vida daha var o olabilirmi? O olsada bosaltirsam nereden şanzıman yağı ekliyecem?

Hocam bu şanzıman yağ tapasını nasıl anliycam? Yağ tıpasinin yanında bir vida daha var o olabilirmi? O olsada bosaltirsam nereden şanzıman yağı ekliyecem?

Kardeşim cub larda şanziman yagi olmaz.

Ust yorumlarda defalarca anlattim..

Ama illa degistircem diyorsan dişlinin ordaki göbek tarafina bak.altta oraya yag koyabilirsin.ama fazla koyma taşar.

Olmadi servise git şanziman yağıni degistirin de

Motoru hic servise götürmedim. Hiç bakmıyacağım o zaman bir sıkıntı olmaz dimi? Dişli derken Hocam?

Her 100 km de motor yağını değişyirmeniz gerekiyor, videodaki gibi..

https://www.youtube.com/watch?v=ClUDv0EAu1M
Her 100 km'demi ? Galiba 1000 demek istediniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:43 ----------

Bilader şanzıman yağı yok-yok Y O K. Motor yağını değiştir vakti gelince yeter.
Kardeşim ahmetunuver'in attığı videodaki 0.45 saniyede benim motorda 2 tıpa var acaba biri şanzıman yağı olabilirmi?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Tüm forum ahalisi bir araya geldi, arkadaşa cup motorlarda şanzıman yağı olmadığını anlatmaya çalışıyor ama arkadaş ikna olmuyor. :)

2 zamanlılar hariç şanzıman yağı motor yağından ayrı olan bir motora daha denk gelmedim :)

����������
Bu yazıdan sonra ikna oldum hocam.

yaman delikanlısın. Burda seni yanlış yönlendirmeye çalışan cahillere inanmayıp, üreticinin en doğru bilir kişi olduğundan şanzıman yağını değiştirmek istiyorsun. Taktir ettim seni. Burdakiler genelde birbirnin motoru hemen bozulsun ki sadece kendinde motor olsun istiyorlar.

Ama ben onlardan değilim. Sana cup motorun şanzıman yağının nereden değiştiğini anlatıcam.

Öncelikle motorun ön kısmındaki grenakları sök. Far sinyal kilometre göstergesi dahil.

GDXZD2.jpg

Motoru şu vaziyete getir.

Sonra ön lastiği de sök.

Resimde sarı nokta ile işaretlediğim kovanların içinde alyan başlı civatalar olacak.

Onları söküp önce yağı bolaştıyorsun.

Sonra üstteki kırmızı ile işaretlediğim somunları da söküp kitapcıkta ki ölçülerde yağı tek tek dolduruyosun.

Sonra dağıttığın sıralamalardan geri toparlamaya başla.

Sonra viteslerde ki akışkan geçişleri hisset. Şıkır şıkır...

yaman delikanlısın. Burda seni yanlış yönlendirmeye çalışan cahillere inanmayıp, üreticinin en doğru bilir kişi olduğundan şanzıman yağını değiştirmek istiyorsun. Taktir ettim seni. Burdakiler genelde birbirnin motoru hemen bozulsun ki sadece kendinde motor olsun istiyorlar.

Ama ben onlardan değilim. Sana cup motorun şanzıman yağının nereden değiştiğini anlatıcam.

Öncelikle motorun ön kısmındaki grenakları sök. Far sinyal kilometre göstergesi dahil.

https://i.hizliresim.com/GDXZD2.jpg

Motoru şu vaziyete getir.

Sonra ön lastiği de sök.

Resimde sarı nokta ile işaretlediğim kovanların içinde alyan başlı civatalar olacak.

Onları söküp önce yağı bolaştıyorsun.

Sonra üstteki kırmızı ile işaretlediğim somunları da söküp kitapcıkta ki ölçülerde yağı tek tek dolduruyosun.

Sonra dağıttığın sıralamalardan geri toparlamaya başla.

Sonra viteslerde ki akışkan geçişleri hisset. Şıkır şıkır...

Usta ne yaptin sen:cat:

Arkadaşin başina iş acacaksin aman haa...sökmek birşey degilde tekrar toplamak mesele...:pr:

Usta ne yaptin sen:cat:

Arkadaşin başina iş acacaksin aman haa...sökmek birşey degilde tekrar toplamak mesele...:pr:

Senin gibi özgüvensizler yüzünden 3 civatalık işi insanlar gözünde büyütüyor. Sonra lastik patladı diye tamirciye gidip motora rektefe yaptırıp çıkıyorlar. Bu forumdaki tamirci lobisi çok tehlikeli. Hep bana hep bana demeyi kesin !! insanlar ufak rutin bakımlarını kendileri yapsın !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar