- Katılım
- 2 Ara 2012
- Mesajlar
- 538
Diferansiyel yağını değiştirmeyi de unutma 
Diferansiyel yağını değiştirmeyi de unutma![]()
Senin gibi özgüvensizler yüzünden 3 civatalık işi insanlar gözünde büyütüyor. Sonra lastik patladı diye tamirciye gidip motora rektefe yaptırıp çıkıyorlar. Bu forumdaki tamirci lobisi çok tehlikeli. Hep bana hep bana demeyi kesin !! insanlar ufak rutin bakımlarını kendileri yapsın !
Kırmızı nokta ile isaretli alanlarla sanziman yağı ne alakaki ben anlamadim. Onlar ön süspansiyonlar degilmi? Biraz daha detaya inebilirmisin?yaman delikanlısın. Burda seni yanlış yönlendirmeye çalışan cahillere inanmayıp, üreticinin en doğru bilir kişi olduğundan şanzıman yağını değiştirmek istiyorsun. Taktir ettim seni. Burdakiler genelde birbirnin motoru hemen bozulsun ki sadece kendinde motor olsun istiyorlar.
Ama ben onlardan değilim. Sana cup motorun şanzıman yağının nereden değiştiğini anlatıcam.
Öncelikle motorun ön kısmındaki grenakları sök. Far sinyal kilometre göstergesi dahil.
https://i.hizliresim.com/GDXZD2.jpg
Motoru şu vaziyete getir.
Sonra ön lastiği de sök.
Resimde sarı nokta ile işaretlediğim kovanların içinde alyan başlı civatalar olacak.
Onları söküp önce yağı bolaştıyorsun.
Sonra üstteki kırmızı ile işaretlediğim somunları da söküp kitapcıkta ki ölçülerde yağı tek tek dolduruyosun.
Sonra dağıttığın sıralamalardan geri toparlamaya başla.
Sonra viteslerde ki akışkan geçişleri hisset. Şıkır şıkır...
Hangi tür ya da cc motosikletlerde şanzıman yağı mevcuttur peki?
Kırmızı nokta ile isaretli alanlarla sanziman yağı ne alakaki ben anlamadim. Onlar ön süspansiyonlar degilmi? Biraz daha detaya inebilirmisin?
Cub'larda motorun dişli grubuna (şanzımana) koyduğunuz yağ aynı zamanda silindiri, sübabları yani motorun her tarafını yağlar.Teşekkürler,kavramaya koyduğumuz yağ dediğiniz motor yağı mı?
Cub'larda motorun dişli grubuna (şanzımana) koyduğunuz yağ aynı zamanda silindiri, sübabları yani motorun her tarafını yağlar.
Zaten başka yağ koyacak bir yer yok. İsteseniz de bulamazsınız.
Bi de zincir var yağlanacak.
2 zamanlılar hariç şanzıman yağı motor yağından ayrı olan bir motora daha denk gelmedim![]()
Cub motorda sanziman yagi,tapasi vs.artik herneyse olmaz..aklina gelen tum marka cub larin bakimini tamirini yapan biriyim.
Torro 97cc lik 4vites makina.alt makinasi iyidir zongshen zs100 le ayni gomlek var snappy den rainbow dan daha az titrer.
Kilavuza kafa yorma,git motorun yanina sanziman tapasi var mi bir bak.yanlislikla karter tapasini sokme 750ml yagi boca edersin asagi.(17lokma agzi tutar)