Cup motosiklet şanzıman yağı nasıl değiştirilir?

Senin gibi özgüvensizler yüzünden 3 civatalık işi insanlar gözünde büyütüyor. Sonra lastik patladı diye tamirciye gidip motora rektefe yaptırıp çıkıyorlar. Bu forumdaki tamirci lobisi çok tehlikeli. Hep bana hep bana demeyi kesin !! insanlar ufak rutin bakımlarını kendileri yapsın !

Sicaklarda fazla dolaşma,
Kurbani bol buldun yüreği fazla yeme..

Söylenmez ama,çok garibanin karsiliksiz motor tamiri ve bakimini yapmişimdir..

Işte imkanlar dahilinde,forumdaki kişiler arizayi tam net anlatamadigi icin sag elle sol kulagi kaşidigimiz oluyor..

Yapacak birsey yok..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Bir sonraki bakımda klima gazıda bastırsın, hatta antfreze ve devirdaimide yenilesin ne olur ne olmaz. 😂😂

Edit: cam suyunu unutmayalım.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Hangi tür ya da cc motosikletlerde şanzıman yağı mevcuttur peki?

yaman delikanlısın. Burda seni yanlış yönlendirmeye çalışan cahillere inanmayıp, üreticinin en doğru bilir kişi olduğundan şanzıman yağını değiştirmek istiyorsun. Taktir ettim seni. Burdakiler genelde birbirnin motoru hemen bozulsun ki sadece kendinde motor olsun istiyorlar.

Ama ben onlardan değilim. Sana cup motorun şanzıman yağının nereden değiştiğini anlatıcam.

Öncelikle motorun ön kısmındaki grenakları sök. Far sinyal kilometre göstergesi dahil.

https://i.hizliresim.com/GDXZD2.jpg

Motoru şu vaziyete getir.

Sonra ön lastiği de sök.

Resimde sarı nokta ile işaretlediğim kovanların içinde alyan başlı civatalar olacak.

Onları söküp önce yağı bolaştıyorsun.

Sonra üstteki kırmızı ile işaretlediğim somunları da söküp kitapcıkta ki ölçülerde yağı tek tek dolduruyosun.

Sonra dağıttığın sıralamalardan geri toparlamaya başla.

Sonra viteslerde ki akışkan geçişleri hisset. Şıkır şıkır...
Kırmızı nokta ile isaretli alanlarla sanziman yağı ne alakaki ben anlamadim. Onlar ön süspansiyonlar degilmi? Biraz daha detaya inebilirmisin?

Hangi tür ya da cc motosikletlerde şanzıman yağı mevcuttur peki?

Şimdi şöyle anlatayım. 4 zamanlı motorsikletler motorun yağlanmasıyla şanzımanın yağlanması ortak alandan yani kavramaya doldurduğumuz yağdan yağlanır.

2 zamanlı motorların yağını benzine karıştırırız veyahut ayrı komplike düzen yapmışlarsa ayrı yağ deposu olur oradan ihtiyacı kadar kendisi pompalar(Örneğin 2 zamanlı aprilla rs 125, eski babalarımızın dedelerimizin bindiği MZ ETZ serileri.)

Bu 2 zamanlı motorlar ıslak kavramalı ise bunlara ayrıeten şanzımanına genelde 90 numara şanzıman yağı koyulur. ( örneğin; tüm 2 zamanlı ayaktan, elden vitesli motorlar )
Kuru kavramalı olanlara şanzıman yağı koyulmaz. ( örneğin; mobilet, pejo veya benzer mopedler )

Bunların haricinde vites kutusu motordan ayrı olan bazı 4 zamanlı motorların motor yağlarıyla şanzıman yağları ayrı koyulur. ( örneğin; otomatik vitesli skuterler, bazı eski bmw modelleri.)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:07 ----------

Kırmızı nokta ile isaretli alanlarla sanziman yağı ne alakaki ben anlamadim. Onlar ön süspansiyonlar degilmi? Biraz daha detaya inebilirmisin?

üstadım o postu ciddiye alma. Yok öyle bişi.

Teşekkürler,kavramaya koyduğumuz yağ dediğiniz motor yağı mı?
Cub'larda motorun dişli grubuna (şanzımana) koyduğunuz yağ aynı zamanda silindiri, sübabları yani motorun her tarafını yağlar.
Zaten başka yağ koyacak bir yer yok. İsteseniz de bulamazsınız.
Bi de zincir var yağlanacak.

Cub'larda motorun dişli grubuna (şanzımana) koyduğunuz yağ aynı zamanda silindiri, sübabları yani motorun her tarafını yağlar.
Zaten başka yağ koyacak bir yer yok. İsteseniz de bulamazsınız.
Bi de zincir var yağlanacak.

Ön amasitörleri unuttun :=)

Ön amasitörleri unuttun :=)

yoh-artik-capsi.jpeg

Cub motorda sanziman yagi,tapasi vs.artik herneyse olmaz..aklina gelen tum marka cub larin bakimini tamirini yapan biriyim.

Torro 97cc lik 4vites makina.alt makinasi iyidir zongshen zs100 le ayni gomlek var snappy den rainbow dan daha az titrer.

Kilavuza kafa yorma,git motorun yanina sanziman tapasi var mi bir bak.yanlislikla karter tapasini sokme 750ml yagi boca edersin asagi.(17lokma agzi tutar)

Hocam şimdi motor yağını değiştireceğim fakat kaç litre koymalıyım?
O şanzıman yağı var yazan katolagda 0.8 ml yazıyor onuda internet üzerinden buldum esas katoloğu evde kaybolmuş. Sanziman yağı var diyor oysaki yok peki katolagda yazan bu bilgi doğrumu yani 0.8 ml yağmı koymalıyım TORRO 100'e
Yoksa direkt 1 litre koyayimmi?

0.8 l yağı yari sentetik veya mineral yaglardan koy, sentetik yaglar kucuk hacimler icin uygun degildir, debriyajdan kacirma yaptirir. Motor rodajda degilse hep kaliteli ve onerilen yagi koy. Fazla yag koyarsan motoru eline alabilirsin bu konuya hep dikkat et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar