Öncelikle geçmiş olsun. Acil şifalar.
Vitesle ne ilgisi var Allah aşkına, motordan iki kere düştüm ikisi de scooter'laydı. Sorun acemilikte ABS'siz motorda panik kazık fren yapmakta viteste değil. Ön tekeri kilitledin mi ne olduğunu anlamadan kendini yerde bulursun. Çare öncelikle ABS'li motor kullanmakta sonra da tekeri kilitlemeden acil fren yapmayı öğrenmekte. (İpucu: Frenlere asla kazık gibi ani asılmayın, baskıyı kademeli artırın, tekerlek kilitlenmeye yakın anlarsınız daha fazla sıkmazsınız. Trafiğe kapalı alanda çalışmak lazım...) Bir de daha da önemlisi: Yolda her zaman şerit değiştirmeden durabileceğiniz takip mesafesinde ve sürâtte seyir edin.
dediklerinizin hepsi doğru ama bu konuya uygun değil... motosikletimi birkaç yıl önce sattım ne zaman tekrar motosiklet aramaya niyetlensem bu şekilde bir konuya ya da kazaya denk geliyorum... arkadaşın anlattıkları doğru ise istediği kadar düzgün fren yapsın, istediği kadar takpi mesafesini korusun katil clio yine de bu arkadaşa zarar verirdi... bu arkadaşı bu kazadan kurtaracak tek hareket motosiklete binmemek olurdu... ben de öyle yapıyorum şu an ve motosiklete binmiyorum... memleketimiz giderek cahilleşirken, kanun kural tanımayarak bununla övünen insanlar kendilerini güçlü görmeye başladı... haberleri izleyin ne halde olduğumuzu görürsünüz... kullandığımız araçlar, sahip olduğumuz imkanlar, elektronik cihazlar, yollar, binalar, eşyalar hepsi avrupa seviyesinde ama kimse kusura bakmasın cehaletimiz ile ortadoğudan farkımız yok... hatta büyük şehirlerde yaşayan nüfusun büyük çoğunluğu orta dünyadaki orklar gibi yaşıyor... adamların doğaya, çevreye, sokak hayvanlarına, ağaçlara yani insan dışı canlıların hiçbirisine saygısı yok... biz insanlara, komşulara, diğer sürücülere ve motorculara saygı bekliyoruz...
bu arada sahil yolundaki hız sınırı kaç bilmiyorum ama 100 - 110 değildir diye düşünüyorum... araçlara kızarken motosiklet sürücüleri de kendi özeleştirilerini yapmaları gerekir... motosiklet özgürlüktür ama bu özgürlük sahil yolunda 110 ile giditmeyi, araçların arasından makas atmayı, orada burada motor bağırttırmayı kapsamaz...
neyse geçmiş olsun, bununla kurtardığınıza şükredin... diğer sürücü de kasıtlı şekilde sizi düşürdüyse bu yaptığını bir şekilde öder merak etmeyin...