Bu hortum nedir? neden yağ damlatır?

Motosikleti
'13 Inazuma
bloğun üzerindeki bu sarımsı hortumdan 3-4 damla yağ akmış. nedeni nedir?

GDGEA7.jpg

yqjmaa.jpg

O hortumun diğer ucu hava filtresine takılı olmalı, ama böyle açık kullandıysan toz toprak her şey dolmuştur içine, en iyisi yenisini olması gereken yere tak yola devam

karter havalandirmadir dostum. karterin icinde olusan basinci dengelemek icin acilmistir.

yag damlatmasi normal yag buharlasip ordan atilmis olabilir.

ingilizcesi crankcase breather dir.

sikinti yok. devam edebilirsin. ya ucuna karter filtresi bagla ya da yukarda hayat 2 teker dostumun dedigi gibi hava filtresi kutusundaki yerine tak ki icine toz toprak dolmasin.

kolay gelsin.

Motosikleti
'13 Inazuma
karter havalandirmadir dostum. karterin icinde olusan basinci dengelemek icin acilmistir.

yag damlatmasi normal yag buharlasip ordan atilmis olabilir.

ingilizcesi crankcase breather dir.

sikinti yok. devam edebilirsin. ya ucuna karter filtresi bagla ya da yukarda hayat 2 teker dostumun dedigi gibi hava filtresi kutusundaki yerine tak ki icine toz toprak dolmasin.

kolay gelsin.

Eywallah. Benim bu hortumdan hava cikisi oluyor. Temiz hava siyah filan degil. Kokladim egzost gazi gibi degil. Normal mi bu durum

Eywallah. Benim bu hortumdan hava cikisi oluyor. Temiz hava siyah filan degil. Kokladim egzost gazi gibi degil. Normal mi bu durum
Kokladın mı :)
Öncelikle bildiğim kadarıyla şöyle açıklıyım o hortum ne işe yarıyor, buharlaşan yağ, yağ asidi ve yanmamış yakıt (pistondan sızan) bunun gibi şeyler motor bloğuna birikiyor, ve bu motor için zararlı olduğu için o tahliyeden hortumdan tekrar hava filtresine verilip kalbiratörden geçip yanma odasına varıyor yanıp eğzozdan çıkıyor.
Senin o hortum öncelikle yalnış yerde duruyor hava filitresine bağlanması lazım koklama onu zehirli ve yanıcı gazlar var onda.

Motosikleti
600RR
beim cbfde de aynısı var,hortumun ucunda ufak bi tapa var.onu açamadım ama 2 damla kadar yağ var orda.

ek olarak arkadaşta lifan tay var,onda da tapalı bi hortum var,oraya su birikiyo,suyu sürekli boşaltıyo bu su neyin nesidir acaba ?geri dönüşüm de yok bu arada..

Son düzenleme:
beim cbfde de aynısı var,hortumun ucunda ufak bi tapa var.onu açamadım ama 2 damla kadar yağ var orda.

ek olarak arkadaşta lifan tay var,onda da tapalı bi hortum var,oraya su birikiyo,suyu sürekli boşaltıyo bu su neyin nesidir acaba ?geri dönüşüm de yok bu arada..

Yanma sırasında oluşan su buharı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar