Herkese merhaba, vz800 almayı düşünüyorum ama şu an 60 bin kmden düşük satılık motor yok. Bildiğiniz temiz, motorunu satan var mıdır ? Ayrıca alırken nelere dikkat etmek gerek ?
Merhaba.
Temmuzda satmıştım benimkini 06 model 22 bin km deydi.
Ara ara bakıyordum ilanlara. 11-12 ilan olurdu, bugün baktım 4 tane ilan var şaşırdım.
Şu an için bilinen pek yok gibi ama. Denk gelirde görürsem yazayım.
Dikkat etmek için, şaftı bir dinleyin. Boşluk yada ses var mı?
Geri kalan bildiğiniz şeyler. Motor sesidir. rolantidir, gidişidir.
Kontağı açınca ki enjeksiyon sesi.
4 yıl kullandım benimkini, başka aklıma gelen şuna dikkat et diyebileceğim birşey.
Km çok düşükse eğer, şüphe duyuyorsan sinyal butonunun gezdiği yere bak. Orayı biraz boyasını(kütüğün) parlatır sinyal butonu, sağa veya sola çevirirken.
Güneşte kaldıysa, hız göstergesinin arkasında gümüş renkli kablo demeti var, o sararır. (tabi sürerken de güneş görüyor makina. Zaten dışarda duruyorsa, bilirsin makinayı. Saçma sapan yerleri küf yapabilir.)
Hız göstergesinin çerçevesi (yuvarlak) krom kaplamalı plastiktir. Zamanla kromu atar, bej rengi bir plastik kalır. O da fikir verir km ile ilgili.
Debriyaj balatasının durumunu sorunuz.
Makina da egzos varsa olabilir. Sıkıntı yok. Ama orjinal egzosa müdahale edilmesi hoş değil. Çok acayip pahalı egzos'lar. Orjinali 10 bine yaklaşır.
Yorumumu okuyan belki der. Bunelan. Kaç yıllık makina tabi oalcak derler ama. Öyle işte.
Yeni makinalar da dediğim parçalar farklı olacağı için, onları bilemiyorum.