Bir Bobber Hikayesi

Hadi kaldığımız yerden devam edelim :cherry:
Normalde sele yüksekliğinden memnunduk ancak içime sonradan selenin yüksekliğinin sinmedğini, bobber ruhuna uygun bir şekilde yeterince alçak olmadığını farkettim. O yüzden oldukça radikal ve alışılmış dışında bir yöntemle selenin yüksekliğini alçalttık.
Bunun için selenin ön menteşe yüksekliği yeterliydi ancak arka yaylar çok yüksekte kalıyordu. O yüzden alt tablada yay yerlerini kesip yeni ve daha alçakta yay için köprü oluşturduk.
6NnRzE.jpg

yq4dO9.jpg

GDznrN.jpg

Yukarıda eski fotolara bakarsanız sele yüksekliği bariz şekilde alçaldığı belli oluyor. Görev başarılı :cat:
ODM2Xz.jpg

Ardından arka çamurluk için ayak yapma çalışmasına başladık. Bunun için hurdacı dan içi dolu demir çubuk aldık.
3zo845.jpg

Ardından istediğimiz yüksekliğe göre göz kararı olarak demirleri kesip uygun şekilde şekillendirdik.
zM4RzO.jpg

WDY2OP.jpg

Sırada çamurluk için uygun delik yerleri açma ve yan plakalık yapma var. Görüşmek üzere hoşçakalın.:rendeer:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------

Bugün boya hariç son işleri birebildik sonunda.
Plaka için çerçeveyi tutacak olan yan plakalık demirini sacdan kesip biçerek bitirdik.
r19Z4N.jpg

LD31MG.jpg

Plaka çerçevesi geldikten sonra bitmiş halini atacağız.

Deponun bi tarafında göçük vardı onu, sele altı tablasında sonradan ihtiyaç kalmayan delikleri ve elden yaptığımız arka çamurluğu son işlem için çelik macunu ile doldurduk.
7DvMJW.jpg

PDMPdN.jpg

Şimdilik bu kadar :)

Merakla takip ediyorum ve son halini canlı olarak görmek için sabırsızlanıyorum hocam kolay gelsin. :)

Merhabalar herkese. Geriye son olarak motoru boyamak kalmıştı hatırlarsanız, ancak boya çok ciddi bir konu olduğundan tanıdık bir abiye boyamaya karar verdik.
Boyatma için motorun boyanacak parçalarını söküp hazırladık:
NDkoBX.jpg

k6EDzD.jpg

WDbPv8.jpg

Çelik macunu ile sonradan gerek kalmayan boşlukları doldurup zımparalamıştık
3zAVZM.jpg

pnED3a.jpg

Y649LZ.jpg

Motoru boyanmış parçalarını teslim alıp, şase ve diğer aksamlarını yıkayıp yeni boyanan parçalarını takıp projeyi bitirmek için sabırsızlanıyoruz :queen:

Hergün gelişme var mı diye konuya bakıyorum. Yeni resimleri bekliyoruz Emeğinize sağlık bakalım sonuç nasıl olacak.

Bu arada soramadan edemeyeceğim o spiraldeki zımpara diski taşladığın yüzeyin fazla almıyor mu?

Hergün gelişme var mı diye konuya bakıyorum. Yeni resimleri bekliyoruz Emeğinize sağlık bakalım sonuç nasıl olacak.

Bu arada soramadan edemeyeceğim o spiraldeki zımpara diski taşladığın yüzeyin fazla almıyor mu?

Evet çok alıyor zaten o yüzden çok dikkatli kullanmaya çalıştık. Ayrıca genelde çelik macunu uygulaması sonrası kaba zımparalama için kullandık. Yorumunuz için teşekkürler. :)

Güncelleme #6
Merhabalar tekrardan, parçalar boyacıdan hala gelmediğinden biz de boş durmadık ve boyacıya vermediğimiz diğer küçük parçaları kendi acemiliğimizle boyadık.
0z1ZjD.jpg

4zPn20.jpg

JDaGrq.jpg

AzLbQ7.jpg

dBPJzZ.jpg

Lastiklerde şeritlerin sınırları zımpara ile belirlenecek.
5ygvrM.jpg

Görüşmek üzere :wiinkk::cherry:

Emek verilen şey güzeldir.

Mutlu sona çok yaklaşmışsınız, inşallah her şey istediğiniz gibi olur.

Heyecanla bekliyoruz son halini..

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. :rendeer:
Bugün de boş durmayalım dedik ve lastiklerdeki fazla boyaları zımparalamaya başladık.
1EL5Pb.jpg

Satılan lastik yanaklarının fiyatı 25₺ gibi bir fiyat. Bence boyamak yerine alsaydınız daha iyi olabilir diye düşünüyorum çünkü, zımpara lastiğin yanaklarını incelteceğinden canınızı tehlikeye atabilir.

Satılan lastik yanaklarının fiyatı 25₺ gibi bir fiyat. Bence boyamak yerine alsaydınız daha iyi olabilir diye düşünüyorum çünkü, zımpara lastiğin yanaklarını incelteceğinden canınızı tehlikeye atabilir.

Yorumunuz için teşekkürler, bahsettiğiniz yanaklar arka ön toplamda 60 liraya yakın tutuyor, aldigimiz boya ise 10 lira. ancak böyle yapmamızdaki asıl neden okuduğumuz kadarıyla o yanaklar zamanla ozellikle de yüksek süratlerde olduğu yerden kalkıp tekere dolanıp kitlenmesine sebep olabiliyormuş.
Zımpara konusuna gelirsek tamamen el ile yanaklardaki lastik tabakasına dokunmadan, sadece yanak ile tabanın kesiştiği yerdeki boyayı kaldırıyoruz. Bahsettiğiniz yanak bölgesindeki boyaya dokunmadığımızı fotoda görebilirsiniz.

Kardeşim elinize emeğinize sağlık. İnsanların sevdikleri uğraşlar için harcadığı emek, vakit, nakit bambaşka güzellikte oluyo gerçekten. Prosfesyonel olarak bu işi yapan ve para kazanan insanların yaptığı motorlarda bu ruh olmuyor :)

Herşeyin çok güzel olacağından eminim lakin birazda mekaniğiyle oynayıp güçlendirmenizi tavsiye ederim zira @efemontana ile birlikte kış aylarında hazırlayacağımız motosikletimiz sizi geçer :queen: kolay gelsin.

Kardeşim elinize emeğinize sağlık. İnsanların sevdikleri uğraşlar için harcadığı emek, vakit, nakit bambaşka güzellikte oluyo gerçekten. Prosfesyonel olarak bu işi yapan ve para kazanan insanların yaptığı motorlarda bu ruh olmuyor :)

Herşeyin çok güzel olacağından eminim lakin birazda mekaniğiyle oynayıp güçlendirmenizi tavsiye ederim zira @efemontana ile birlikte kış aylarında hazırlayacağımız motosikletimiz sizi geçer :queen: kolay gelsin.

Öncelikle bu güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.

Tarzımıza baktığınız zaman göreceğiniz üzere bizler cruiser sevdalısıyız ve hiçbir zaman hız amacımız olmadı.
Zaten bahsi geçen motorumuz sl200 olduğundan güçlendirmeye veya hız yapmaya yönelik bir motor olmadığından ve zaten derdimiz insanlara hız yapıp plakamızı okumaktan çok manuel kitabını okutmak olduğu için, yapacağınızı söylediğiniz her ne motor olursa olsun yarışta geçeceksinizdir.
Ama bu konuları konusmadan önce, ortada kıyaslama yapılabilecek bir motor ve yapılan icraat lazım. Ve siz kış aylarında daha yeni baslayacakken, bizler kismetse tüm yaz boyu bobberımızla "Cruising" yapıyor olacağız.
Bizi izlemeye devam edin :king:

Öncelikle bu güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.

Tarzımıza baktığınız zaman göreceğiniz üzere bizler cruiser sevdalısıyız ve hiçbir zaman hız amacımız olmadı.
Zaten bahsi geçen motorumuz sl200 olduğundan güçlendirmeye veya hız yapmaya yönelik bir motor olmadığından ve zaten derdimiz insanlara hız yapıp plakamızı okumaktan çok manuel kitabını okutmak olduğu için, yapacağınızı söylediğiniz her ne motor olursa olsun yarışta geçeceksinizdir.
Ama bu konuları konusmadan önce, ortada kıyaslama yapılabilecek bir motor ve yapılan icraat lazım. Ve siz kış aylarında daha yeni baslayacakken, bizler kismetse tüm yaz boyu bobberımızla "Cruising" yapıyor olacağız.
Bizi izlemeye devam edin :king:

Haydaaaa.. Ben tamamen espri olsun diye kurduğum cümlenin karşılığında böyle bi cevap beklemiyordum. Ben yaptığınız işi gerçekten beğenerek takdir etmek amaçlı konuşmuştum lakin biraz ego sezdim umarım yanılıyorumdur :)

Bişeylerle uğraşıp değiştirmeyi çok seviyorum, yıllardır arabalara yoğunlaştım, uğraştım yaptığım bişeyler oldu kendi çapımda. Şu anda da bir apartmanın kullanılmayan sığanak tarzı odasını kiraladım, 3 aydır ev tadilatıyla uğraşıyorum. Sığınağı eve çeviriyorum, %90 bitti.
Bu süreçte sosyal hayattan çok uzak kaldım. Sabah iş, akşam inşaat derken yazın yarısını yedik. Bu sebepten ötürü geri kalan yaz aylarını eğlenceye ayırdım.
Yağmur çamur başlayınca eve kapanıp motor yapmaya çalışıcaz. Yaklaşımını hiç beğenmedim.
Bu arada sizi takip etmeye devam edicem, başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
QUOTE=Birkan07;4363415]Haydaaaa.. Ben tamamen espri olsun diye kurduğum cümlenin karşılığında böyle bi cevap beklemiyordum. Ben yaptığınız işi gerçekten beğenerek takdir etmek amaçlı konuşmuştum lakin biraz ego sezdim umarım yanılıyorumdur :)

Bişeylerle uğraşıp değiştirmeyi çok seviyorum, yıllardır arabalara yoğunlaştım, uğraştım yaptığım bişeyler oldu kendi çapımda. Şu anda da bir apartmanın kullanılmayan sığanak tarzı odasını kiraladım, 3 aydır ev tadilatıyla uğraşıyorum. Sığınağı eve çeviriyorum, %90 bitti.
Bu süreçte sosyal hayattan çok uzak kaldım. Sabah iş, akşam inşaat derken yazın yarısını yedik. Bu sebepten ötürü geri kalan yaz aylarını eğlenceye ayırdım.
Yağmur çamur başlayınca eve kapanıp motor yapmaya çalışıcaz. Yaklaşımını hiç beğenmedim.
Bu arada sizi takip etmeye devam edicem, başarılar ve kolaylıklar dilerim.[/QUOTE]

Tekrardan merhabalar, siz yapacağımız motor sizi geçer derken ne kadar egoist olduysanız yani olmadıysanız biz de o kadar egoist olmadık aslında.
Ama en sonda yazdığım siz daha yeni başlarken biz tüm yazı gezmiş olarak tamamlayacağız derken, olmayan şeyin konuşmasını yapmayı sevmediğim için uyuzluk olsun diye yazdım :queen: :pl:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar