Merhaba arkadaşlar, bende motorla ulaşım konusunda aranıza katılmış bulunuyorum. Şuan ehliyet için başvurdum direksiyon derslerini alıyorum. A sınıfı ehliyet için başvurdum. Scootermi yoksa vitesli mi konusunda kafam karışıktı biraz. Günde yaklaşık 25 git 25 gel toplam 50km yolum var. Başakşehir Kayaşehir- Fatih Aksaray güzergahım var. Hafta içi 2 gün eşim bana artçı olarak eşlik edecek, ayrıca Pazar gezmeleri için bir motor alacağım. Scooter kullanışlı gibi geliyor ama diğer yandan çok ruhsuz geliyor ve zevk alacağımı düşünmediğimden vitesli alma konusunda kafam yoğun. MT-25 ile CB250R üzerinde yoğunlaştım. Artçı konforu, yakıt ve bakım masrafları gibi etkenler göz önünde bulundurulduğundan tavsiyelere açığım. Her 2 motoruda kullanan süren varmıdır acaba ? + ve – yönleri ile yönlendirebilecek/değerlendirebilecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum. Motorları 0 ve 2018 model almayı düşünüyorum.
cb250r ı test etme imkanım olmadı ancak görünüş itibariyle rahat bir motor gibi.
mt25 i kullandım, rahat bir motor. torku, gücü kıvamında, sadece 7000 devirde ayrı bi tepkimesi var, virajlarda felan bazen sizi korkutabilir.
oturuş olarak da cb250r ın artçı selesi daha ufak gibi geldi bana, mt-25 in gayet rahat bir artçı selesi var. arka çanta da olunca baya bi rahat oluyor.
mt-25 iki silindirli olmasından mütevellit daha güçlü bir makine, cb250r ise az yakan çok kaçan dediğimiz şehir içi motoru.
yakıt konusunda cb250r 3-4 litre civarında tüketirken, mt-25 5-6 litre civarında. zorlayınca 7-8 litre yakan arkadaşlar var.
cebinizi düşünüyorsanız honda daha mantıklı.
yamahanın servis bakım ücretleri hondaya göre daha tuzlu diye biliyorum. ayrıca yamaha kendi yağını kullanmakta diretiyor. hondada ise öyle bir sıkıntı yok. isterseniz kendi yağınızı getirip garanti kapsamında koydurabilirsiniz. sadece bakım kağıdına "müşteri yağını kendi getirdi" gibisinden not düşüyorlar. gidip de zeytinyağı koymadıktan sonra o ibarenin pek de bi önemi yok zaten.
cb250r ın tasarımı benim daha çok hoşuma gitti. tek kullanacak olsam hondayı alırım, ancak çift kişi kullanımda biraz güçsüz kalabilir.