İstanbul'da Dolu Alarmı

Motosikleti
Ns200
http://www.posta.com.tr/meteorolojiden-istanbul-icin-uyari-2017211

Meteoroloji, bugün için Marmara’ya özellikle de İstanbul’a şiddetli fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu uyarısı yaptı. Sigorta şirketleri, müşterilerine “Aracınızı doludan koruyun” mesajı attı. Geçen 27 Temmuz’da İstanbul’da şiddetli dolu yüzünden binlerce araç hasar görmüştü.

X6qnWo.png

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali artık her yağışa bir uyarı çekiyorlar. İstanbul'da şu an hava açık parçalı bulutlu öğleden sonra bir yağış görünüyor ama hafif yağmur o da her yere yağmayabilir. No panic.

Motosikleti
Ns200
Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali artık her yağışa bir uyarı çekiyorlar. İstanbul'da şu an hava açık parçalı bulutlu öğleden sonra bir yağış görünüyor ama hafif yağmur o da her yere yağmayabilir. No panic.

Geçen yıl da böyleydi bu dolu işi sakat :) ben yağmurluğu aldım yanıma gerisi fa sa fi so :queen: kafada kask var zaten yemişim dolusunu

Geçen yıl da böyleydi bu dolu işi sakat :) ben yağmurluğu aldım yanıma gerisi fa sa fi so :queen: kafada kask var zaten yemişim dolusunu

Geçen yıl doluyu bizzat kaska yemiş ve motoru kaldırımlarda yüzdürerek götürmüş birisi olarak, bu dolu olayını tahmin etmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Ancak mühendis kafam ve azıcık meteoroloji bilgim, geçen seneki dolu yağışına neden olan anormal koşulların olmadığını söylüyor. Öyle bir şey olursa yağmurluk da kurtarmıyor malesef. Havayı kapkara görürsen dışarı çıkmamak en iyisi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200
Geçen yıl doluyu bizzat kaska yemiş ve motoru kaldırımlarda yüzdürerek götürmüş birisi olarak, bu dolu olayını tahmin etmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Ancak mühendis kafam ve azıcık meteoroloji bilgim, geçen seneki dolu yağışına neden olan anormal koşulların olmadığını söylüyor. Öyle bir şey olursa yağmurluk da kurtarmıyor malesef. Havayı kapkara görürsen dışarı çıkmamak en iyisi.

o zamanki motorun gösterge camı kırılmıştı. Dolu başladığı sırada eve girmiştim camlardan salona ve diğer odalara sızan suları temizlemeye çalışıyordum. Yağışın yoğunluğuna göre hareket ederim bakmayın asıp kestiğime :)

Otomobil fabrikaları dolu yağmasını engellemek için çeşitli yöntemler kullanıyorlarmış , mesela İzmit de Hyundai nin halk arasında yağmur bombası denilen bir uygulaması olduğundan hep bahsedilir , gerçekten böyle uygulamalar varda İstanbul gibi metropollerde uygulanamıyormu acaba ?

o kadar uğraşana kadar gider en yakın awm kapalı otoparkına çeksede olurdu :cherry:

Motosikleti
600RR
Arabasını çok seviyo herhalde,ama ford logosunu kapatmamış.

Siz İstanbul diyorsunuz ben Tekirdağ dayım millet arabalarını sabahtan kapattı bile. Çalıştığım fabrikanın deposuna çevre fabrikalardan araba getiren bile oldu :D

Motosikleti
Forza 250
Avm otoparkları tıklım tıklım millet sırada bekliyor girmek için. Dikkat ettim o dolu felaketinden beri kaçıncı uyarı bu , hiçbiri de gerçekleşmedi. :)

Bakalım bugün neler olucak.

Evet yağmur geldi geçti. Bir dolu tanesi dahi düşmedi, tahminimde yanılmadım. Meteoroloji ve sigorta şirketlerinin asparagas abartma haberleri yine vatandaşa zarar oldu. Arabaların üzerini kaplamak için malzeme satın aldılar, halı kilimlerini yaydılar, bunlar ıslandı ve halı yıkamaya verecekler.
Dün akşam ben de eve gittiğimde şok oldum benim arabanın üzerini kayınvalide 3 kat halı ile kaplayıp bağlamış. Birbirinden gören duyan telaşa girmiş. Araba ile çıkmam gerekiyordu halıları toplayıp verdim iyi ki, çünkü ıslanacaktı.
Bugün neler olacak bilemem, ama dolu yağmayacak artık rahat olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar