Sağlık raporu alirken sağlığımıza bakmıyorlar, sen söylemedikçe kimse sormaz, ilk önce sağlik raporu almayı dene kafan rahat etsin bu arada geçmiş olsun inşallah sağlığıniza kavuşup uzun yıllar motosiklet kullanabilirsiniz.
Mevzuata bakar bu iş. Önemsizmiş görüken bir sorun mevzuatta önemli olabilir. Veya önemli olacağı düşünülen bir sorundan mevzuatta bahsedilmeyebilir bile. Mevzuatı bilen birine danışmanız faydanıza olur. Öte yandan, bir de mevuattan bağımsız olarak bu hastalık motosiklet sürmenize engel olur mu, olmaz mı, onu bir doktorla görüşün derim. Mevzuat izin verse, buna karşılık sağlığınız için riskliyse bence vazgeçmeyi düşünün. Veya ehliyet alın ama çok sınırlı ve dikkatli kullanın.
Şu kapak gevşekliği zımbırtısı bende de var ve ağır efor gerektirmeyen .... falan filan. Uygulamaya gelirsek Ehliyetim var ve kalp ile ilgili ne zaman bana sıkıntı çıkartacağını bunca yıl onunla beraber yaşayarak öğrendim. Aksi bir durumu hissettiğim an nerede nasıl olursam olayım en ferah olan yerde mümkün olan yerde oturup geçmesini bekliyorum. Çeşitli yollarla bu çarpıntı olayını da ekarte edebiliyorum fakat çok uzun sürdüğünde kullanmak üzere küçük bir hapım da vargel gör ki yanımda bile taşımıyorum :queen:
Sonuç: Kendini hastalığının sana yaşattıklarını ve yaşatacaklarını biliyorsan ve önlemini alabiliyorsan sorun yok :king:
Doktorunuz daha iyi bilir fakat bence en kötü durumu düşünmek zorundasiniz. Örneğin bir viraj dönerken gözüniz kararsa ne olur? Ya da kırmızıya yaklaşırken olursa? En ufak bir risk varsa bile kendinizi ve diğerlerini tehlikeye atmayın bence.
Kronik kalp hastaları yada ileri derecede kalp hastaları ehliyet alamaz tabi derecesini ben bilmem doktor bilir zaten ehliyet için sürücü olur raporu aldığınızda yapılan üstün körü muaynede gözden başka birşeye bakmıyorlar belki size sorarlar siz söylerseniz ona göre rapor düzenlerler söylemezseniz rapor alma evresinde sorun olmaz aldığınız rapor ilede ehliyetinizi alabilirsiniz bir çok özel sağlık kuruluşlarından alabilirsiniz.Ama şunuda unutmamak lazın öncelikle sizin yada sizin ile birlikte olacak kişilerin hayatını yada diğer kişilerin riske atmaya değecekmi ( hastalığınızın boyutu nedir bilgim yok genelleme olarak düşünün ) burada karar merci sizin insiyatifinizde