Kalp kapak hastalığım var ehliyet alabilir miyim?

merak ettiğim konu motosiklet kullanırken bir kaza tehlikesi atlatırsanız kalp atışınız hızlanıyor. böyle bir durumla karşılaşırsanız sizde nasıl bir etki yaratır.

merak ettiğim konu motosiklet kullanırken bir kaza tehlikesi atlatırsanız kalp atışınız hızlanıyor. böyle bir durumla karşılaşırsanız sizde nasıl bir etki yaratır.

Olayın bu hızlanmayla pek bir alakası yok sanırım ya da bana hiç olmuyor. Ani efor gerektiren aktiviteler ve uykusuzluk başlıca sebebi. Bir anda hızlıca merdiven çıkarken çok başıma gelir, bir de aşırı havasız yerlerde çok kısa sürede başlıyor ve başladığında yıldırım gibi bir etkisi olmuyor. Motosikleti kenara çekebilirim fakat uzun sürerse afallamış bir halde yerde aval aval sağa sola bakarken görebilirsiniz beni :mrgreen:

Motosiklet kullanmak ağır efor gerektirmiyor, alırsınız bir tane Scooter fürül fürül gidersiniz. A2 ehliyeti size yeter, A alıcam diye büyük motora kasmayın zaten rahatsızlığınızdan dolayı da kullanmamalısınız.

Motosiklet kullanmak ağır efor gerektirmiyor, alırsınız bir tane Scooter fürül fürül gidersiniz. A2 ehliyeti size yeter, A alıcam diye büyük motora kasmayın zaten rahatsızlığınızdan dolayı da kullanmamalısınız.

Zaten her ihtimale karşı aldım A sınıfını alacağım motor 2017-18 duke 390 tamamen şehir amaçlı alacağım ve tasarımı çok hoşuma giden bir motor öyle aman aman 600 1000liklerle uğraşamam çok fazla ağır da değil motor tam istediğim gibi.

Quad hocam sanırım aynı sorunları yaşıyoruz sizinle :)

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
orta derece mitral kapak rahatsızlığı bende de var, motor kullanmak ne ki, her sene 6,5 km lik boğaz yarışı da dahil bir çok yüzme yarışına katılıyorum, hastaneden rapor da aldım, kalp mitral kalp kapakçığı açıklığı bildiğin gibi en fazla çarpıntı yapan, ancak düzenli olarak kontrol edilmesi gereken bir sorun, aslında bir çok insanda da var ama düzeyi çok düşük, bizimki gibi orta seviyeye geçenler bile ömürleri boyunca bu şekilde yaşabiliyor, ameliyat gerektirmeyebiliyor, motor kullanmanı engelleyeceğini sanmıyorum tabi aort tarafındaki açıklık mitral ile aynı mı bilemiyorum, bence sorun olacağını sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar