350lira bisey degil esasında. Normalde 1000 lira filan. O 350 liralık dct lere uymuyormus.Ben netten baktım ama 350TL diyorlar karter korumaya. Alüminyum malzeme . Pahalı geldi fiyat
350lira bisey degil esasında. Normalde 1000 lira filan. O 350 liralık dct lere uymuyormus.Ben netten baktım ama 350TL diyorlar karter korumaya. Alüminyum malzeme . Pahalı geldi fiyat
350lira bisey degil esasında. Normalde 1000 lira filan. O 350 liralık dct lere uymuyormus.
bugün ilk defa bakıcam parçalara.. muhtemelen hallederim diye düşünüyorum eğer olmazsa şayet bir ara seni rahatsız ederim artık..
Fren hidrolik'lerini ne zaman degistirdiniz? En gec 2 senede bir degismesi lazım. Fren hidrolik yapısı geregi senede %7 su olusur icinde. 2 senede %14'ü su oluyor hidrolik'in. Daha fazla degisilmedigi takdirde frenler zayıflıyor. Ayrıca abs'li motorlarda konu daha onemli hidrolik icindeki su abs modulatörlerinden bozulmaya sebep oluyor. BMW motorların abs arızalarının %99'u bu sebepten oluyor.
Fren balatalarını değiştirirken hidrolik'de değişti. 1 sene oldu sanırım.
Balataların durumu kötü ise tekrar değiştirirken hidrolik değişimi de yapabilirim.
Motoru sadece tem'de kullanıyorum son 1 senedir. Balataların bu kadar erken bitmesi normal gelmedi.
Kışın motor açıkta kaldı bir etkisi oldu mu emin değilim.
Arka balata normal gözüküyordu fakat ön balatayı görmek zorTekrar bakayım
Buji ve ya başka bir değişim gerekli mi 24000 km'de?
Arkadaşlar herkese selamlar. 3 gün önce 2016 model bir NC750x DCT alarak aranıza katılmış bulunuyorum.
Makineye hâlâ alışma sürecindeyim. Joymax250'den gelmiş olmanın getirdiği alışkanlıktan, gaz ayarını henüz yapamadığım için kalkışlarda zaman zaman bi hoplama durumu mevcut. Onun dışında motoru ayaklarımla geri çekerken bazen çok zorlanıyorum, o yüzden 3 santim kadar alçaltmayı düşünüyorum. Fakat zaten halihazırda motoru nispeten dik bir konumda tutan yan ayak canımı sıkıyor, eğip bükerek halledebilir miyim yoksa NCs ayaklığı almak şart mı?
Bunun haricinde makinede ilginç bir sıkıntı var, normal mi değil mi anlayamadım. Evimin altındaki garaja sokup çıkarırken veya motoru stop ettikten sonra bir ya da birkaç metre dahi sürükledikten sonra, çalıştırmak istediğimde motor ikaz ışığı sönmüyor. 2-3 sefer kontak kapatıp birkaç saniye bekledikten sonra sorun düzeliyor. Kullanma kılavuzunda motorun taşınması konusunda römork ya da taşıyıcı kullanılması, motorun tekerlekleri üzerinde kesinlikle sürüklenmemesi tavsiye ediliyor. Bununla beraber arıza giderme konusunda, şayet motor çalışmıyorsa, şanzuman dişlilerinin ayrılması için motorun ileri geri oynatılması söyleniyor. Bu alet çalışmazken ileri geri oynatılmaya gelmiyor mu?
Bir diğer aklıma gelen husus fren hidrolikleri. Ön fren hidrolik kutusu sanırım ağzına kadar dolu olduğu için, gidonu komple sağa kırsam da seviye düşmüyor, emin bir şekilde kontrol edemiyorum. Arka fren hidroliğinde durum daha garip, kutuyu ne kadar oynatsam da içinde hareket eden bir sıvı seviyesi göremiyorum. Kutunun yeterince şeffaf olmamasından diyeceğim, çok saçma olur. Hidrolik seviyesi gözükmeyecek kadar azalmıştır diyeceğim, frenlemede biraz zayıf olması dışında bariz bir hata gözükmüyor, bu cüssedeki bir makineyi gerektiği kadar yavaşlatabiliyor. Fikir verebilecek olan var mıdır?
Biraz uzun bir yazı oldu, kusuruma bakmayın. İlk defa böyle bir makine kullanıyorum ve hem makinenin, hem kendi sağlığımı korumak amacıyla huyunu suyunu olabildiğince erken öğrenmem gerektiğini düşünüyorum. Şimdiden teşekkür eder, kazasız sürüşler dilerim.
Balata yeni değiştiyse hidrolik seviyesi çok yukarıdadır, ama yine de az da olsa hava görmen lazım. Çok doldurmuş olabilirler, ya da balatalar bitecek kadar azaldıysa seviye aşağı düşmüş olabilir.
Ama bence yağ var ama ayırt edemiyorsun, belirli bir karanlık ise yağ vardır. Yağ olmasa kirli bir cam gibi durur, çok kaliteli bir şeffaflık bekleme.
Yan ayaklık konusunu anlamadım, orjinal ayaklık neden dik dursun ki?
Ayaklarınla geri itme konusu da scooterdan sonra zor geliyordur sana, malum scooterların seleleri alçaktır. Böyle yüksek ve büyük motorlarda geri geri itmek zorunda kalmayacağın manevralar yapman lazım, ona göre park etmen ve ona göre manevra yapmalısın.
Geri itmek zorunda kalırsan düz zeminde bile gerçekten zor, en kötü motordan inip yan ayağa alıp öyle geri çekmelisin.
Mesela sana yazarken hatırlamaya çalıştım ama hatırlayamadım, en son ne zaman geri ittiğimi?
Hayırlı olsun.
Temmuz ayı içinde toplansak mı hem sohbet hemde tanışmış oluruz
Bana uyar, bir akşam şile yolunda sakin bi yerde toplanabiliriz.
Biraz daha köprüye yakın olsak
20 yıllık motosiklet kullanıcısı ve 1,5 aylık 2018 model nc 750 x dct ile ben de kabileye katıldım. Forumu sıkça takip ederdim ama üyelik bugüne nasipmiş. Herkese selamlar.
Sorunuza gelince;
dct de şöyle bir eksiklik var. Siz gaz vermedikçe alet yerinden kıpırdamıyor. Yani otomobillerdeki gibi rölantide 8-10 km hızlara çıkmıyor. Bunun avantajları daha çok olsa da dezavantajlı olduğu yerler de var. Misal bahsettiğiniz keskin dönüşler ya da trafikteki yavaş sürüşler. Hakimiyet programlarında hocam müthiş bir çözüm önerdi. o gün bugündür 200 küsur kglık makine bisiklete döndü.
Dönüşlerde yada yavaş sürüşlerde düz vitesi taklit ediyormuş gibi yapıyoruz. Motoru hareket ettirecek kadar gazla birlikte arka freni kullanıp hızımızı kontrol ediyoruz. Yavaş sürüşlerde ve dönüşlerde 2-3 km hızla motoru ne kadar dengeli kullandığınızı gördükçe siz de şaşıracaksınız.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Sizin aksinize AT almadığıma çok pişman oldum. İlk fırsatta motoru çok eskitmeden bayiden takas yoluyla at almayı planlıyorum.