Insan oğlu doyumsuz olduğundan mütevellit hiç bir zaman az ile yetinmemiştir. Mesela sen 600 'e biniyorsan, neden 1000'Lik değil lan demeye, kendi kendini tırmalamaya başlarsın, veya Golf'e biniyorsundur, ama neden bir 3.20 ye binmiyorum, veya yarışıyorsundur, neden en üst kategoride değil, bir oyun oynarsın, neden üst seviyede değilim? Vs. vs. gider.
Dolayısı ile insanları anlamak pek de güç değil, herkesin en iyisinde başarı görmek istiyor olması içgüdüsel bir durum. Ben de Kenanın GP'de bir şeyler yapabiliyor olmasını isteyenlerdendim, zamanında GP'de devam etseydi, 2-3 senede bir şampiyon olmak yerine bir hedefine GP'yi alıp, çalışıp finalize etseydi işler bambaşka olur muydu? Bence olurdu.
Diğer taraftan profesyonel hayatını, siyasi hayatı ile yan yana yaşaması doğru değil, fakat mecbur bir durumdu diye düşünüyorum. Zira pek çok noktada bu yönetimden faydalandı,,, bunu gündeme getirmeden bu kadar rahat olamayabilirdi.
Zamanında sponsor bulamıyoruz vs. diye yakınırken, bu siyasi ilişkiler sonrasında bir daha asla sponsor vb. imkansızlıklardan söz edilmedi, demekki burada işleri rahatlatan bir şeyler var. Hepimizin malumu.
Garajinda Ferrarin dururken, gidip Lamborghini Aventador alıyor olması benim için garip bir durum. Zamanında MotoGP için bütçe yok, o yok bu yok şeklinde pek çok bahaneler ön plandaydı, ama bu gün bakınca işler farklı yöne gitmiş..
Zira 1.000.000 €uro (2018 olduğunu varsayıyorum) değerinde bir arabayı keyif için alabiliyor ise bir insan, sanırım ekonomik problemden söz etmek pek de doğru olmaz.
Yanlış da anlaşılmasın, ben onun yerinde olsam, ben de alırım, gözüm olduğundan değil, fakat kariyerini ve Türkiye'yi daha ileriye taşımak için yapılabilecek bir şeyler var iken, bunu tercih etmediğini düşünüyorum, ama Toprak bu işi başaracak, ondan hiç şüphem yok, Kenan'ın da bunda payı oldukça yüksek olacak.
Hayırlısı diyelim, Popüler bir insan, siyasi tarafta hiç bilinmedik insanlara göre çok daha fazla oy oranı var, ve bu durum sistematik olarak değerlendirilecek, maalesef Türkiye'nin sistemi bu. Söylenecek çok bir şey yok.