İyi de bu CHP niye hep aynı şeyi yapıyor ? Zamanında AKP gurup kursun diye desteklediler, RTE hapisten çıksın diye kanun çıkardılar. Derdi ne bu partinin ya ?
Evet, Mann Adası belgeleri savcılığa da verildi, gerçi ortada suç olmayabilir, o ayrı konu. Ama suç olmasa da cumhurbaşkanımızın demeci var, öyle bir şey belgelenirse istifa edeceğine dair. Sonuçta, belgelerin gerçek olması olayın doğruluğu için yeterli, ortada suç olmasına gerek yok.
Şundan diyorum, arkadaşınız sizinle iddiaya girdi, dilinizi burnuna değdirdiğinizi kanıtlarsanız size yemek ısmarlamak üzere. Şimdi dilinizi burnunuza değdirseniz de suç değil, değdirmeseniz de. Ve siz de dilinizi burnunuza değdirdiğinizi gösterdiniz. Arkadaşınız da yemek ısmarlamadı. Bu suç mu? Bu da değil. Peki ne olur? Arkadaşınızın sözüne güvenmezsiniz bir daha, değil mi?
_Hah unuttuk bir de tabi yerli ve milli altay tanki da vardi. Bu projeyi 13 yıldır geliştiren' Alıntı:BMC = British Motor Company değil mi yahu, ben mi yanlış biliyorum ??
Öyle bir şey belgelenirse ucu açık biraz, tam olarak dediği buysa. Chp genel başkanı belgeleri açıklarken hükmü vermişti. Suç vardı ortada.
Mahkeme suç yok demiş. (Süreci takip etmedim) şimdi bahsedilen şey belgelerin doğru olup olmadığıysa haklısınız, suç durumunun ispatı için söylenilen bir sözse durum farklı.
Bir de siyasilerin laflarına değil, yaptıklarına bakmak lazım. Chp genel başkanı da seçimi kaybedince istifa ediyordu meselaAma yapılan işin bir adı var; Politika
BMC = British Motor Company değil mi yahu, ben mi yanlış biliyorum ??
Arzu Parlak bunları ciddi ciddi mi söylüyor, hiciv mi yapıyor, anlayamadım.
Allah verdikçe veriyor işte.
Her neyse, @BatuhanK, dediğin doğru, Kılıçdaroğlu'nun da istifa etmesi gerekir, katılıyorum. Ama onda biraz daha fazla gri alan var, oraya sığınabiliyor. Mesela teknik olarak seçimi kaybetse de kendince oy oranım azalmadı diyebiliyor, sakat bir mantık ama minnacık da olsa tutunacak bir yeri var. Ama öte yandan Mann adası ile ilgili sayın cumhurbaşkanı, kendisi veya yakınlarından birinin yurtdışına para çıkardığı belgelenirse istifa edeceğini söylemişti. Belgelerdeki şirketler kime ait bilmiyorum, o kişiler yakınım değil derse o da sıyrılabilir.
Mann adasıyla ilgili benim edindiğim intiba şu: Olayın başında hiç suç konuşması yoktu. KK "Sen insanlara dövizlerini bozdurmalarını söylüyorsun ama yakınların dövizlerini Türkiye'de değil, yurtdışında biriktiriyor" gibi bir şey demişti. Yani olayın çıkışında suç falan yok, Sayın Cumurbaşkanının piyasaya döviz sunulması amacıyla yaptığı demece KK "Sen önce kendi çevrene bak" babında konuşmuştu. Sayın cumhurbaşkanı da öyle bir şey olmadığını, öyle bir şey ortaya çıkarsa istifa edeceğini söylemişti. Buraya kadar hiç suç yok. Zaten suç olsa istifa etmesi değil, o kişileri yargıya teslim etmesi gerekir.
Sonuçta belgeler çıktı. Belgelerin sahteliği ispatlanamayınca iktidar cephesi olayda bir suç olmadığını dile getirdiler. Oysa kimse olayda suç var demiyordu en başından beri, parayı yurtdışında istifleme konusu. İktidar cephesi hedef şaşırtma yaptı yani. Tabii bu belgelerdeki büyük miktarlar nereden gelmiş, niye gelmiş, o KK-RTE iddiasının dışındadır ve o kısmı savcıların uzmanlık alanına girer.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------
Arzu Parlak bunları ciddi ciddi mi söylüyor, hiciv mi yapıyor, anlayamadım.
Arzu parlak yerel bir gazeteci. Anaakim medyaya geçmek istiyor. Bunun için en uygun yolun gönüllü trolluk - yandaslik olduğunu düşünüyor. Bu yüzden siyasilerin hosuna gidecek şekilde bu tarz palavralarla halkı uyutmaya çalışıyor. Ileride bu çabalarının karşılığını para ve kariyer olarak almak istiyor.
Turkiye deki gazetecilik artık bu halde. Tvlerde gördüğümüz koca koca laflar eden yandaş gazetecilerin arzu dan farkı biraz daha zeki olmaları sadece. Ozleri ayni.
Halka alenen yalan şöyle, her türlü palavrayi salla, algı operasyonu yap. Gerçekleri sakla.
Karşılığında cebini doldur, dünyayı gez, programlar yap.