En başta merak ettiğim cruiser tipi motosikletleri sevmeyen hayatında kaç kere cruisera binerek şehir dışında 20-30 km yol gitti?Daha önce denediniz mi?Sürdünüz mü?Bir şeyi denemeden kötüleyen tipleri açıkçası daha tadına bakmadan güzel bir yemeği yemek istemeyen küçük çocuklara benzetiyorum.
Ben fanatik bir cruiser sever değilim.Hoşuma giden,rahat bir motosiklet olduğu için kullanıyorum.Rahat oturuş pozisyonuna sahip naked,sport touring touring,adventure tarzı motosikletleri de aynı ölçüde seviyorum ve bir sonraki motosiklet olarak alabilirim.Mesela cross tipi motosiklet te severim sigorta fiyatları bu kadar uçmasaydı haftasonları dağ bayır gezmeye 2.motosiklet olarak cross ta düşünüyordum.Scooterların tipi hiç hoşuma gitmese de özellikle şehir içi pratik ve kullanışlı aletler,özellikle sele altı bagajlarına hastayım.2 yıl kadar da scooter kullandım.Süper Sport dediğimiz motosiklet aşırı derece rahatsız olsa da hızlanması,viraj alması insana ayrı bir zevk yaşatıyor.Her motosikletin kendine göre avantajları ve dezavantajları var,kullanım amacı var.Motosiklet alacak kullanıcı bunları göz önünde bulundurup tercihi ona göre yapıyor.Yani SS ile cruiserı karşılaştırmak Formula 1 arabası ile Mercedes S klass karşılaştırmak kadar saçma bir olay.
Bazıları havalı o yüzden tercih ediyorlar demiş.Bu forumda motosiklet alırken genel olarak tasarımına bakmayan,güzelliğine bakmayan,havalı bulmadığı motosikleti alan var mı?Güzellik ve tasarım kullanıcıların ilgisini çeken öncelikli faktördür.Ben tasarıma bakmam mantıklı seçim yaparım diyen adam %90 yalan atıyordur.Kimisine cross havalı gelir,kimisine SS kimisine de cruiser.İster bu forumda olsun ister günlük hayatta onlarca kişi benden motosiklet tavsiyesi istiyor.Adamlara diyorum 250 cc alacaksan şu şu mantıklı sebeplerden dolayı git Suzuki Inazuma al.İstisnasız Inazuma'nın tasarımı hoşuna giden bir kaç kişi hariç herkesin cevabı : "Ama bunun tipi çok çirkin,kaba bir tasarımı var."Hepimiz güzellik kavramımıza göre bize havalı gelen motosikletleri seçiyoruz.O yüzden birbirimizi kandırmayalım.
En başta dediğim gibi cruiser tercih etmemde ki öncelikli amaç : Çok rahat.Eğer gaza asılıp rüzgarı yemezseniz sizi hiç yormuyor hatta aksine sakin sakin giderken insanı dinlendiriyor bile.Adam gibi sürerseniz bütün gün sürün yine de yorulmazsınız.Karacabey'den Eskişehir'e gidiyorum sadece ve sadece sigara ve tuvalet için mola veriyorum.Yorulduğum için mola verdiğimi hiç hatırlamıyorum.Bir de Eskişehir'e vardığımda hiç dinlenmeden arkadaşlarla gece yarılarına kadar takılıyoruz.Başka bir motor olsa 240 km aralıksız geldikten sonra elim ayağım tutmaz 1-2 saat dinlenmeden dötümü kaldıramam.
Bir de olaya daha genel bakarsak cruiser dediğiniz alet bir malzeme,mal,nesne.Sevmeyebilirsin ama insan bir nesneye durup dururken neden böyle nefret besler anlamış değilim.
Ben şahsen bir motorcu olarak bütün motosiklet tarzlarını seviyorum.Hepsini denedim çünkü.Hepsi ayrı ayrı zevk veriyor.Param olsa her tarzdan bir motosikleti alır garajıma koyar sıra ile binerdim.
Not: Forumda cruiser böyle,Ss şöyle,scooter bilmem nasıl gibisinden açılan bilmem kaçıncı konu olduğundan artık kabak tadı verdi.O yüzden biraz fazla tepki verdiysem affola.