Çizme aldım sıkıyor genişler mi?

Gaerne GRW çizme aldım. Sol ayağın tabanı ve yanlardan sıkma yapıyor. Sağ ayakta da aynı şekilde ama daha az. Parmaklarda da uyuşma yapıyor. Deri olduğundan genişler mi yoksa değiştirmeli miyim? Gaernelerin tabanı geniş diye duydum ama diğer markalarda 42 sıkıntısız olurken bunda böyle bisi yaptı. Spor bi bot olduğundan mıdır?

Son düzenleme:
Derilerde %10 bir esneme payı olduğundan bahsediliyor ama ölçüp ölçmediğimi sorarsanız ölçmedim.

Bir muddet kullan,kaliteli bir deri ise(Yarma deri harici olacak) ayak teri ile rahatça forma girip,açma yapacaktir.

Giymedigin zaman gazete yumaği sıkıştırabilirsin.

Bir muddet kullan,kaliteli bir deri ise(Yarma deri harici olacak) ayak teri ile rahatça forma girip,açma yapacaktir.

Giymedigin zaman gazete yumaği sıkıştırabilirsin.

Çorapsız hiç sıkmıyor. Ama yazlık ince çorapla dediklerimi yapıyor. Dışarıda giymekte istemiyorum değişim de sıkıntı olur diye.

Saraca götür, kalıba koysun, yarım numara diye söyle ustaya, yada şikayetini doğrudan anlat. Gerisini ustanın ayarlayacağı kalıp 1 günde halleder. Şu an değişim imkanı var ise hiç uğraşma. Ver iadeye gitsin.

Saraca götür, kalıba koysun, yarım numara diye söyle ustaya, yada şikayetini doğrudan anlat. Gerisini ustanın ayarlayacağı kalıp 1 günde halleder. Şu an değişim imkanı var ise hiç uğraşma. Ver iadeye gitsin.

Işinde uzman bir ustaysa denemek lazim..

Yillar önce paranin para zamani yanliş olmasin 600-700tl´ye neolit tabanli bir ayakkabi almiştim,tarak kismi vurdugu için ustaya goturdum kaliba koydu ama ne kalip gorsen duvar kalibi gibi sağ başka sol başka anasini ağlatmiş ayakkabinin..:pr: birde kalkmiş ayakkabinin kalitesine laf ediyor..severmisin sabahami birakirsin...

Velhasil,bu kalip olayi,motosiklet botlarinda ne derece sağlikli olur, malum koruyucu takviye malzemeleri vs.var

Son düzenleme:
İşin garip tarafı sağ ayak rahat ama sol ayakta iyi baskı var. Kargola gelmesini bekle filan onu da beklemek istemiyorum.

Genelde olan bir durum. Bende forma marka korumalı bot (çizme) aldım benzer bir durum yaşadım ve zamanla açma yaptı. Artık rahatça giyebiliyorum. Hatta hala sabah ilk giydiğimde azıcık sıkı geliyor, 15dk içerisinde ayağım alışıyor. Şu önemli ayak parmak kısımları önden sıkıyorsa, o olmaz, onu değiştirmek gerek.

Ancak sen yanlardan sıkma var diyorsun, bu sıkma eğer çok aşırı şiddetli değilse zamanla açma yapar. Bir ayakkabıcıya gidip kalıba koydurursan ertesi gün giymeye başlarsın. Yada normal giymeye başlayacaksın ve 1 hafta içerisinde ayağına uyar.

Işinde uzman bir ustaysa denemek lazim..

Yillar önce paranin para zamani yanliş olmasin 600-700tl´ye neolit tabanli bir ayakkabi almiştim,tarak kismi vurdugu için ustaya goturdum kaliba koydu ama ne kalip gorsen duvar kalibi gibi sağ başka sol başka anasini ağlatmiş ayakkabinin..:pr: birde kalkmiş ayakkabinin kalitesine laf ediyor..severmisin sabahami birakirsin...

Velhasil,bu kalip olayi,motosiklet botlarinda ne derece sağlikli olur, malum koruyucu takviye malzemeleri vs.var

Hakkatten yahu, koruyucu takviyeleri düşünmedim. Yok baba o bota bişey yapılmaz. Değişe gitmesi doğru olacaktır.

Ha bu arada o ustanın ben kalıbını seveyim. :mrgreen:

Genelde olan bir durum. Bende forma marka korumalı bot (çizme) aldım benzer bir durum yaşadım ve zamanla açma yaptı. Artık rahatça giyebiliyorum. Hatta hala sabah ilk giydiğimde azıcık sıkı geliyor, 15dk içerisinde ayağım alışıyor. Şu önemli ayak parmak kısımları önden sıkıyorsa, o olmaz, onu değiştirmek gerek.

Ancak sen yanlardan sıkma var diyorsun, bu sıkma eğer çok aşırı şiddetli değilse zamanla açma yapar. Bir ayakkabıcıya gidip kalıba koydurursan ertesi gün giymeye başlarsın. Yada normal giymeye başlayacaksın ve 1 hafta içerisinde ayağına uyar.

Sadece yanlarda var. Bende de Forma bot vardı bu kadar sıkma yaptığını hatırlamıyorum. Önden bir sıkma yok. 5-10 dk sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Öyle ayağımı sızlatacak kadar bi sıkma değil ama

İşin garip tarafı sağ ayak rahat ama sol ayakta iyi baskı var. Kargola gelmesini bekle filan onu da beklemek istemiyorum.

Bekle yahu, ne olacak 23 Nisanda mı giyeceksin.:flower:

O sıkışık botta bir tırnak batması yada tırnak mantarı gelişmesi var ya... var yani o derece tüh lan dedirtir adama. Değiştir onu babacan, azcık sabret en sağlıklısını yap.

Bugün risk alıp ayakkabının keçesini çıkartıp 120 km sürdüm.Yolda ne acı ne de ağrı oldu.

Açar da cok acmaz heralde. Benim de ilk aldigimda cizmelerim sıkıydı ama öyle parmak uyuşturacak derecede sıkı degildi. Cok azicık açtı daha rahat oldu. Ayrica cizmenin botun icine yün corap mi giyiyorsunuz :D yazlik corapmis pardon.

Son düzenleme:
Deri Yandan mutlaka açar. Eğer burundan vurmuyorsa yanları için kalıba koydurun.

Formanın racing botu var bende, kampanyada olduğundan büyük numaralar bitmiş başkalarına olmamiş fiyatı da uygundu, normal numaramdan bir no küçük aldım zor giydim ayağıma biraz.Zaten bol botla da ayağın içinde oynayınca vites v.s.güzel kullanılmıyor. Hafif burun yanlarından koruma pedlerinin olduğu yer sıkıyordü.Biraz küçük parmağımı şişırdı fakat bir ay sonra ısmarlama gibi oldu.Arkadaşların dediği gibi tam burundan sıkıyorsa(tabanı kucukse) acma yapmayabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen. Ayakkabıcıya götürün. Neresi sorunsa söyleyin. Bi gün kalıpta beklesin, cuk oturur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar