MAXEM SL-45 - Topcase - Led Uygulama

Arkadaşlar Merhaba ,

Bu çantanın sahibiyim , işin aslı ürünü almadan önce aşağıdaki videoyu gördükten sonra ürünü aldım ve led uygulaması yapmaya karar verdim.

Hatta video sahibine sordum ve bana nasıl yaptığını kısaca açıkladı. Ancak benim bu kadar bilgim yok.. Ben anca ledleri yapıştırabilirim.. Ondan sonrasında ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok :cherry:

Yamaha D'elight Scooter'ım var çantanın montajını falan yaptım. Led şeritleride alıp yapıştırmasını yapacağım. Kablolama işlemlerini nasıl yapabiliriz ? veya kime yaptırabiliriz ? Tamamen videodakinin aynısını istiyorum.. Hatta fren'e basınca flaşör şeklinde çakarlıda yapılabilir.

Yardımlarınızı rica etmekteyim.

Saygılar.

Yapan arkadaşın anlattıkları :

reflektörlerin altında led yuvaları için hazırlık yapışmış zaten, sadece sarı ve kırmızı şerit led , artı 5 li soket kullanarak yapabilirsin Ledlerim + uçlarını sokete park , sol sinyal , sağ sinyal , fren ve şasi olmak üzere bağla , soketin karşısına da birebir yansıma olacak şekilde bağlantı yaptıktan sonra hangi uç nereye diyerek not et tablayı motor üzerine oturtuktan sonra kablo uçlarını gerekli yerlere yapman yeterli , ben soketli olarak yaptım gerektiğinde söküp çıkarabiliyorum , aklıma gelmişken ledler 3 lü olarak kesilir , 3-6-9 gibi arada kesersen çalışmaz, kolay gelsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------

Kimse bilmiyor mu :(

Kendin yapman sakıncalı olabilir bana sorarsan.Şase yaptırabilirsin.Malzemeleri alıp elektrikçiden fiyat al.Sanıyorum 30 40 tl'ye halleder.Tesisatı çok bozmadan yapmak lazım.Özellikle güvenli olması gerekiyor, iki yağmur yagip soğuk sıcak yiyince o güzel çekilmemiş tesisat sigorta attırıp kabloları yakar.Kolay gibi görünebilir ancak önemli bir konu.

Çantaya bağlı olarak değişir yapılan işin zorluğu. Ben benim kappa k35 e yaptım ve led şeritler reflektörün altına sığmadı. Çantayı canavarla şerit şeklinde kestim ve o şekilde oturttum. Ledleri bağlamak kolay, yerlerine oturup oturmaması önemli. Bu arada böyle bir projenin tam istediğiniz gibi olması konusunda takıntılıysanız maliyet epey fırlıyor, benden söylemesi.

Kendin yapman sakıncalı olabilir bana sorarsan.Şase yaptırabilirsin.Malzemeleri alıp elektrikçiden fiyat al.Sanıyorum 30 40 tl'ye halleder.Tesisatı çok bozmadan yapmak lazım.Özellikle güvenli olması gerekiyor, iki yağmur yagip soğuk sıcak yiyince o güzel çekilmemiş tesisat sigorta attırıp kabloları yakar.Kolay gibi görünebilir ancak önemli bir konu.

Elektrikçi motosiklet tesisatından anlar mı ki ? Oto elektrikçiye sordum bir kaçtane motorculara sor dedi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

Çantaya bağlı olarak değişir yapılan işin zorluğu. Ben benim kappa k35 e yaptım ve led şeritler reflektörün altına sığmadı. Çantayı canavarla şerit şeklinde kestim ve o şekilde oturttum. Ledleri bağlamak kolay, yerlerine oturup oturmaması önemli. Bu arada böyle bir projenin tam istediğiniz gibi olması konusunda takıntılıysanız maliyet epey fırlıyor, benden söylemesi.

Reflektörlerin içinde led şerit için kanallar var. O konuda sıkıntı yok gibi duruyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------

Her led serit olmaz , pahali olan OUTDOOR tipi ledlerden kullanmak lazim.

Silikonlulardan bahsediyorsun sanırım ? 3 çipli mi kullanmak lazım acaba tek çipli mi ? Silikonluya gerek var mı ki reflektörün içinde kalacak.

koltuğun altında tesisatın soketleri oralarda bir yerde olmalı onları tespit edersen çok daha güzel olur

Hocam mevzu basit ama kullanimi zor kabaca size anlatiyim
Motorunuzun arka stop ve sinyallerinin oldugu yeri sokun sonra sinyal kablosu fren ve park kablolarini bulun ardindan kablo demerini takip ederek musait ve gorunmuyecek bi yerden kablolara paralel hat cekin ve cantanin icine kadar uzatin sonra kablolari ledlere baglayin ledler yanmazsa + - kutbu yanlis olmus olabilir kalolarin yonlerini degistirin bu arada ledleri kesinlikle 3 chipli alin daha parlak yanarak gunduz de is gorur
F1 stop istiyosanizda ledlerle kablolar arasini piyasada 20 30 tl ye satilan bi devre atarsiniz olur biter

konuyu güncellemek istedim. yapanlar kullananlar memnun mu, kablolar çabuk hasar görüp hemn bozuldu, mu sorun yok mu, sormak istedim. bende de maxem çanta var, yaptırmayı düşünüyorum. kullanışsız bir şeyse boşa heves etmeyelim. yoğun bir şekilde bu işle uğraşan var mı yaptırabileceğimiz

konuyu güncellemek istedim. yapanlar kullananlar memnun mu, kablolar çabuk hasar görüp hemn bozuldu, mu sorun yok mu, sormak istedim. bende de maxem çanta var, yaptırmayı düşünüyorum. kullanışsız bir şeyse boşa heves etmeyelim. yoğun bir şekilde bu işle uğraşan var mı yaptırabileceğimiz

Benim yaptığım şimdilik bozulmadı fakat kabloyu çanta içine nasıl yapıştırcam onu düşünüyorum.
Siyah tamir bandıyla yapıştırdım fakat sıcakta bant kendini bırakıyor.

Soğuk silikon işe yarar mı acaba onu yapan var mı yada işe yarar başka bir çözüm önerisi olan?

Benim yaptığım şimdilik bozulmadı fakat kabloyu çanta içine nasıl yapıştırcam onu düşünüyorum.

Soğuk silikon işe yarar mı acaba onu yapan var mı yada işe yarar başka bir çözüm önerisi olan?

Top case in içi o bantı eritecek kadar ısınmaz diye düşünüyorum, ama dediğin gibi silikon da iş görür. Benimki 4 aydır sağlam. Bir de tavsiyem, ledleri döşedikten sonra, reflektörleri kapatmadan oturacağı yerin kenarlarına silikon sıkın ki, yıkarken veya yağmurda su almasın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

sıcak slikon ;)

Top case in içi o bantı eritecek kadar ısınmaz diye düşünüyorum, ama dediğin gibi silikon da iş görür. Benimki 4 aydır sağlam. Bir de tavsiyem, ledleri döşedikten sonra, reflektörleri kapatmadan oturacağı yerin kenarlarına silikon sıkın ki, yıkarken veya yağmurda su almasın.

Yapıştırma için bahsettiğin sıcak silikonmu, soğuk silikon mu?
(İzolasyon için soğuk silikon ok.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar