Benzin Deposu Üretmek

Bunu rahatlıkla yaptırabilirsin (fiber) Antalya'daysan vereyim 1 - 2 numara değilsen de arabalarla yakından ilgilenen bi arkadaşın varsa o muhakkak bitane tanıyodur :mrgreen:

Yapılacağını biliyorum fakat benzine dayanıklı bir madde olarak içini neyle kaplamalıyım bilmiyorum hala.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yapılacağını biliyorum fakat benzine dayanıklı bir madde olarak içini neyle kaplamalıyım bilmiyorum hala.

Bu konuda net bilgim yok, ancak plastik benzin deposunun celikten 2-3 kat daha pahali oldugunu biliyorum. Plastigi ozel kimyasal islemlerden geciriyorlarmis benzine dayanikli olmasi icin, fiyati arttiriyormus.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S

Yanlış bilmiyorsam yurtdışında plastik benzin depolarını polietilenden imal ediyorlar.Yani tank imal edildikten sonra kaplama yapma gibi bir durum yok.En başta benzin deposunun yapılacağı maddenin benzine dayanıklı olması gerekli.Polietilen saf olarak değil belli işlemlerden sonra benzin tankı olarak kullanılacak hale gelir.Polietilen tank imal eden firmalarla bir konuş derim ama aslı astarını geçer.Orjinal depoyu temizlemek daha mantıklı gibi.

Yanlış bilmiyorsam yurtdışında plastik benzin depolarını polietilenden imal ediyorlar.Yani tank imal edildikten sonra kaplama yapma gibi bir durum yok.En başta benzin deposunun yapılacağı maddenin benzine dayanıklı olması gerekli.Polietilen saf olarak değil belli işlemlerden sonra benzin tankı olarak kullanılacak hale gelir.Polietilen tank imal eden firmalarla bir konuş derim ama aslı astarını geçer.Orjinal depoyu temizlemek daha mantıklı gibi.
ilk sayfadaki videolarını bi tanesinden adam fiberglasstan yapıyor icine epokso koyuyor fakat hangi tür olduğunun söylemiyor

ilk sayfadaki videolarını bi tanesinden adam fiberglasstan yapıyor icine epokso koyuyor fakat hangi tür olduğunun söylemiyor

Bildiğiniz polyester. Epoksi-Benzin ilişkisinde sorun yaşayabilirsiniz ama Polyester-Benzinde yaşamazsınız. Daha önceki mesajda belirtmiştim, yapılacak işlem aslında çok basit ve ucuz.

Bildiğiniz polyester. Epoksi-Benzin ilişkisinde sorun yaşayabilirsiniz ama Polyester-Benzinde yaşamazsınız. Daha önceki mesajda belirtmiştim, yapılacak işlem aslında çok basit ve ucuz.

Anladım önerebileceğiniz bir polyester markası var mıdır acaba

Önceliğiniz Kumlama İle pas sökme olsun ama illaki yaptırıcam derseniz sac pres baskı yapan yerler var ama deponun kalıbını bulmak imkansıza yakın o sebepten sac ile el işçiliğ yapan custom yapan yerler veya farklı imalat yapan sanayi atölyeleri yapabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar