Dostum arka disliyi kucultunce motorun kalkisi zayiflar ataklaigini kaybeder ama sen hizlandikca dusuk devirde yuksek hiz kazanirsin.5. vitese gectiginde motorun cok rahat yol alir. Buyuk ihtimalle dislin 42 numaradir ve sen onu 31 e dusuremezsin motorun yerinden kalkmaz ama 38 numara senin icin yeterli olacaktir.Yanliz yakit sarfiyati sehir icinde biraz artacaktir. Bende kendi motorumda disli ufaltim ve memnun kaldim.
Dostum arka disliyi kucultunce motorun kalkisi zayiflar ataklaigini kaybeder ama sen hizlandikca dusuk devirde yuksek hiz kazanirsin.5. vitese gectiginde motorun cok rahat yol alir. Buyuk ihtimalle dislin 42 numaradir ve sen onu 31 e dusuremezsin motorun yerinden kalkmaz ama 38 numara senin icin yeterli olacaktir.Yanliz yakit sarfiyati sehir icinde biraz artacaktir. Bende kendi motorumda disli ufaltim ve memnun kaldim.
Arka dişliyimi değiştirdin, öne dokunmadınmı, dişliyi nereden buldun biraz detay verirmisin.Ben çok uğraştım bu dişli işiyle ama hep öndeki dişliyi değiştirmeye çalıştım ama yerine farklı dişli sığmadı, tabi bu arada benim motor regal 250
Ben bir mct 250 kullanıcısıyım şun diş sayısı 40 küsür olan bir arka dişli kullanıyorum fakat bu dişliyi 31 dişli ile değiştirmek istiyorum
Bu işlemin eksileri ve artıları nelerdir acaba?
baba müslüm isimli üyeden;
Arka dişliyimi değiştirdin, öne dokunmadınmı, dişliyi nereden buldun biraz detay verirmisin.Ben çok uğraştım bu dişli işiyle ama hep öndeki dişliyi değiştirmeye çalıştım ama yerine farklı dişli sığmadı, tabi bu arada benim motor regal 250
1-Servisten çıkma veya bozuk bir dişli bulursanız numune olarak iyi olur.
2-Sanayide bir tornacı veya frezeci bulup danışabilirsiniz.
3-Bir tanede yaptırsanız 10 tanede yaptırsanız fiyat çok farketmez.
4-Ç 4140 veya Ç 8620 malzemeden uygun çapta ve kalınlıkta malzeme kestiriniz.(sucuk dilimi gibi)
5-Dişliyi açacak arkadaş bu malzemeyi işledikten sonra ıstaş ta su verilebilir.
1-Servisten çıkma veya bozuk bir dişli bulursanız numune olarak iyi olur.
2-Sanayide bir tornacı veya frezeci bulup danışabilirsiniz.
3-Bir tanede yaptırsanız 10 tanede yaptırsanız fiyat çok farketmez.
4-Ç 4140 veya Ç 8620 malzemeden uygun çapta ve kalınlıkta malzeme kestiriniz.(sucuk dilimi gibi)
5-Dişliyi açacak arkadaş bu malzemeyi işledikten sonra ıstaş ta su verilebilir.