Kask ve ekipman tavsiye hk.

Selam arkadaşlar. 3 gün önce Yamaha Nmax scooter satın aldım Ankara Baydar’dan. İlk tecrübem olacak.
Scooterı kullanma amacım tamamen hobi. Sadece sezonda bineceğim, yani önümüzdeki 3-4 aylık süreçte kullanacağım. Bunun için uygun ekipman tavsiyesi rica edeceğim bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan. Ekipman hem kaliteli hem de görsel olmalı. Bütçe kısıtlaması yok.

Ben açıkcası fullface kask istemiyorum. Beğendiğim kask Yamaha Momo design jet speed uzun vizör.
Pantolon tech90 alacağım.

Sizin önerelerinizi de bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Merhaba,
"sezon" kavramına ithafen(mekanı cennet olsun.);

Tam korumalı kask, olası bir düşmede çenenizi daha fazla koruyacakken, yarı açılır kask nedeniyle, çenenizi yollarla tanıştırmanız olası, tercih sizin.

Motosiklet dünyasında "bütçe kısıtlaması yok" cümlesini kurarsanız, size bir nmax parası da ekipman için çıkarırlar :)
mesela komple techizate 5000 TL verebilir misiniz? ona göre ekipman önereceğim?

Bütçede problem yok hocam. Bu cihazı sadece tecrübe edinme amacı ile aldım.

Bütçede problem yok demek ile olmuyor maalesef. Mesela sadece sezonda ve sadece NMAX de kullanacaksan, Bell kask yada türevi polikarbon ve FULLFACE bir kask alman yönünde. Tech 90'dan çok memnunum ve hakkını veriyor. Monta venom'un deri modellerini bakabilirsin. Hem dışarıda da sorun olmadan kullanabilirsin. Kesinlikle bir motosiklet botu yada ayakkabısı. TCX olabilir. Kesinlikle eldiven yazlık 1takım. Çünkü düşersen ilk elin, avuç için parçalanıyor. Başkada ekipman kalmadı :D

Balaklava olayını sevmiyorum ben pek. Ha bide Çinden 150tl ye bir intercom getirt. Kaskın takılıykende motoru sağa çekip telefonla konuşma derdinden kurtul yada arkadaşlarla geziye gidince hep bağlantılı kal.

Şimdiden hayırlı olsun. Tekerin düz, Kalbin serin, Gözlerin şahan bakışlı, Güneş'te hep tepende olsun...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Tech90 denedim ama sanırım yazın kullanmaya uygun değil gibi. Model olarak çok güzel aslında.
Şöyle birşey yapabilir miyim acaba ? Diz koruma için gerekli materyalleri satın alsam, istediğim pantolon içerisine diktirebilir miyim ?

Bot olarak dainese street alacağım sanırım. Gayet şık, normal zamanda da giymek için uygun.
Eldiven olarak az önce n11 den dainese karbon aldım yarım olanlarından.
Kask konusunda hâlâ kararsızım. Fullface istemiyorum gerçekten.
Ceket olarak hem görsel olarak güzel hem de yazın giymeye uygun ne olabilir acaba ?

Tutamadım kendimi ve yazıyorum.
Bilginin ulaşılabilrliğ/kullanılabilirliği konusunda sanırım biraz eski kafalısınız. Öneri istediğim konular genel kabul görmüş konular değildir. Her geçen gün yeni bilgilerin, deneyim ve tecrübelerin yaşandığı, yeni ekipmanların piyasaya sürüldüğü, kullanıcıların yeni deneyimler edindiği konulardır. A kişisi bir sene öncesine kadar Avg’nin k5’ini tavsiye ederken, deneyimlerinden sonra Schuberth’in c3 pro’sunu önerebilir.
Bilgi ve deneyim istediğim konular “motor nasıl orta sehpaya alınır”, “kontra tekniği nasıl uygulanır” vb. Gibi herkes tarafından aynı şekilde tarif edilebilecek konular değildir. Umarım anlatabilmişimdir.

Eski kafalı değilim. Araştırmaya önem veririm. Arama yaparsınız. Biraz yorum okursunuz. Bakarsınız, genel bir fikriniz olur. Dersiniz ki zamanında şöyle şöyle denmiş, ama üstünden de şu kadar zaman geçmiş. Hala aynı görüşe mi sahipsiniz, başka kötü yanları var mı, vs. Veya, tam tersine, arama yaparsınız. Bir bakarsınız ki 1 ay önce aynı konuda başlık açılmış, bilgiler paylaşılmış ve ihtiyacınız olan bilgi orada. Arama yapıp en son 2010'da paylaşım yapılmış konuyu okumanızı ben de önermem.

Ezbere, forumdaki bilgiler eskidir, yeni bilgi yoktur demeseydiniz ve arasaydınız, bir arkadaşın Tech90 pantolonunu niye ve nasıl modifiye ettiği şu başlığı görürdünüz. Tarihi 11 Mart 2018: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/187827-kevlar-tech90-pantolon-modifikasyonu.html

Son düzenleme:
Eski kafalı değilim. Araştırmaya önem veririm. Arama yaparsınız. Biraz yorum okursunuz. Bakarsınız, genel bir fikriniz olur. Dersiniz ki zamanında şöyle şöyle denmiş, ama üstünden de şu kadar zaman geçmiş. Hala aynı görüşe mi sahipsiniz, başka kötü yanları var mı, vs. Veya, tam tersine, arama yaparsınız. Bir bakarsınız ki 1 ay önce aynı konuda başlık açılmış, bilgiler paylaşılmış ve ihtiyacınız olan bilgi orada. Arama yapıp en son 2010'da paylaşım yapılmış konuyu okumanızı ben de önermem.

Ezbere, forumdaki bilgiler eskidir, yeni bilgi yoktur demeseydiniz ve arasaydınız, bir arkadaşın Tech90 pantolonunu niye ve nasıl modifiye ettiği şu başlığı görürdünüz. Tarihi 11 Mart 2018: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/187827-kevlar-tech90-pantolon-modifikasyonu.html

Hocam yine de teşekkür ederim.
Pantolon alıp modifiye etmek manasız geliyor, o şekilde uğraşacağıma ebayden kevlar alıp istediğim pantolona diktirip, uygun cepleri yaparak koruma da takarım ama ben uğraşmak istemiyorum zaten. Sonuç olarak ciry biker pantolon aldım.

Yardımcı olmak isteyen Tüm arkadaşlara teşekkürler, ekipmanlarımı aldım. Ekipmanlarım şu şekilde ;

Momo design uzun vizör kask. Güneş vizörü de içerisinde mevcut. N11’den kupon kullanarak 595 liraya aldım.

Dainese air flux d1, full siyah file yazlık mont. Sadece omuz ve dirsek koruması mevcut. N11’den kuponla 607 liraya aldım.

Dainese air hero yazlık eldiven + Citt biker plus full kevlar pantolon aldım. N11’den kuponla 713 liraya aldım.

Dainese air hero yazlık eldiven + Citt biker plus full kevlar pantolon aldım. N11’den kuponla 713 liraya aldım. Çok iyi denk getirmişsin normalde 1000 tl civarında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar