1. vites 6 bin devirde giderken gazı bir anda bıraktığında bir çok 125cc ve 150cc motorda gidona yığılırsın az çok.
sürüş tarzın biraz apache gibi olabilir
1. ve 2. viteste tork yüksek olur ve bu yüzden sakin kullanım istiyorsan ilk viteslerde 5 bin devire gelince vites yükselt.
dediğin önce ve arkaya tepme olayı 4 ve 5. viteste pek hissedilmiyor dimi? en fazla 1. vites sonra biraz daha az olarak 2. vites ve 3. viteste dahada azalır.
yani bu tepmeler hep olur ama sen çok olduğunu söylüyorsan bu duruma etkenler şöyledir.
1- zincir bollaşmıştır
2- zincirin bağlı olduğu ön ve arka dişli aşınmış olabilir.
3- kaplin esnekliğini kaybetmiştir
4- karbüratörde sorun olabilir.
benim eski scooter motorumda da bu tepme olayı vardı ve karbüratör değişiminden sonra düzelmişti. gazı veriyordum ve motorda tepki olmuyordu ve biraz daha gaz verince birden atılıyordu öne.
...............
sağlık sorunun olabilir. vücutta testosteron hormonu eksik olunca da olur bunlar. ben bazen motor sürerken motorun beni savurmalarını hiç hissetmiyorum ve vücudumda olan aşırı direnç ile motorun bir parçası gibi yol alıyorum.
bazende motorun üzerinde kendimi öyle güçsüz buluyorumki yani gaz verince biri beni kolumdan tutup ileri çekmiş gibi gövdem ileri gidiyor ve kafam geride kalıyor. yani motorun üzerinde kendimi emanet gibi hissediyorum.
bu senin sağlığınla da alakalı biraz.