Dış mihraklar, siyonist yahudiler, haçlı amerikalılara eleştiri yapmaktan kurlardaki yükselişi, yakıta, vergilere gelen zamlar dışında yeni gelen vergileri gözden kaçıran kişilerin genel argümanı "yaa neden her şeyi erdoğandan biliyorsunuz ki, yönetim sadece ondan ibaret değil" şeklinde olur. Ama maalesef şu an olumlu pek örnek yok pek hayatımıza yansıyan, ancak olumsuz yaşayan her şeyin hesabı kendisinden sorulmak durumunda kalınıyor. Kendisini bir Cumhurbaşkanından ziyade, mahalle muhtarı gibi her konuya nane kılması, "ben şu konuda talimatı verdim, yeniden incelenecek" diyebilme gücünü buluyorsa, kesinlikle de tek sorumlusu.
İçersin ya da içmezsin, alkollü içkilere, binersin ya da binmezsin motosiklete, arabaya, limonata dahil tüm meşrubatlara... envai çeşit alanda vergilere zam geliyor, bunun savunulacak hiçbir yanı yok. Elbette ülkenin ihtiyacı varsa vergilendirme yeniden gözden geçirilecek, gerekirse %100 zam yapılacak; fakat "büyüyen ekonomimizi herkes kıskanıyor, biz kendimize yeteriz" naraları atıp sonrasında bu vergiler sadece şaklabanlık oluyor.
Yunanistan da batağın eşiğinde idi, ekonomi yerle bir. Ama yakıt fiyatında onlarla yarıştık. Öte yandan bir tatilde orada bulunma şansım oldu, günlük yaşam o kadar ucuz ve her şey o kadar kolay ulaşılabilir ki... Muhtemelen otomobil vergileri bizde 2 misli fazladır, bilgim yok; ancak insanların günlük yaşamlarında fayda sağladıkları diğer alanlardaki kolaylıklar, zaten bu alandaki yüksek vergileri unutturuyor.
Dünyanın tamamında teşvik olması maksadıyla sahip olmanın kolaylaştırıldığı elektrikli araçlara dahi güzide ülkemizin yönetim kadrosu vergi koyma ihtiyaç duydu.
Yani kapasite üstü nüfus barındıran şehirlerine rağmen aynı anda hem motosiklete, hem arabalara, hem elektrikli ulaşım araçlarına, hem toplu taşımaya aynı dönemlerde zam koyan bir yönetimi savunmak, bana sadece eğlenceli bir hobi gibi geliyor. Üstelik bu zamlar hiçbir şekilde vatandaşa geri dönmüyorken.