arkadaşlar aküm bitti yuasa ve bosch dışında akü önerisi var mı? ucuz yollu
Arkadaşlar arka lastiğim patladı bugün. Artçı da vardı. Allahtan yapışmadık asfalta. Zor durdum. Neyse bi baktım patlayana michelin commander 140/90 15. Michelin sıfır fiyatına baktım. Tam tamına 1100 TL. Yuh dedim. Dükkan dükkan gezerken çıkma buldum dişler iyi falan 200'e çözdüm. Niye 200 derseniz aynı marka modelden buldum da ondan. Bu arada kendim söktüm taktım. Ve farkettim ki motor deli gibi hafifledi. Meğerse benim kampana içi tozdan ölüyomuş. Güzelce temizlemiştim takmadan önce. Sanki motor 50 kg hafifledi. Valla orta ayaklığım da yoktu ama iki krikoyla sağdan soldan hallettim. Neyse sonuç olarak eli anahtar tutan herkese tavsiye ederim. Çok zor değilmiş. Orta ayaklığınız varsa yaza girmeden güzel bi bakım yapın derim. Malum bizim kampanalar hep böğürür. Artık bende böyle problem kalmadı.
Geçmiş olsun, peki lastiği kendimizin değiştirmesi motosikleti garanti kapsamından çıkarır mı acaba?Arkadaşlar arka lastiğim patladı bugün. Artçı da vardı. Allahtan yapışmadık asfalta. Zor durdum. Neyse bi baktım patlayana michelin commander 140/90 15. Michelin sıfır fiyatına baktım. Tam tamına 1100 TL. Yuh dedim. Dükkan dükkan gezerken çıkma buldum dişler iyi falan 200'e çözdüm. Niye 200 derseniz aynı marka modelden buldum da ondan. Bu arada kendim söktüm taktım. Ve farkettim ki motor deli gibi hafifledi. Meğerse benim kampana içi tozdan ölüyomuş. Güzelce temizlemiştim takmadan önce. Sanki motor 50 kg hafifledi. Valla orta ayaklığım da yoktu ama iki krikoyla sağdan soldan hallettim. Neyse sonuç olarak eli anahtar tutan herkese tavsiye ederim. Çok zor değilmiş. Orta ayaklığınız varsa yaza girmeden güzel bi bakım yapın derim. Malum bizim kampanalar hep böğürür. Artık bende böyle problem kalmadı.
Geçmiş olsun, peki lastiği kendimizin değiştirmesi motosikleti garanti kapsamından çıkarır mı acaba?
Arkadaşlar aklımda iki soru vardı birini forumun eski sayfalarında mı ne gv250lerde 11 bin 11.5 bin devir civarında kesici olduğunu okumudum. Kalan öteki soru ise yedek parça sitelerinde denge/devrilme sensörü vari bir şey gördüm bizim gv250lerde mevcutmu böyle bir sensör?
kesiciden kastım redline kesicisi idi ki eski sayfalarda siyahus adlı üye sağ olsun onu öğrenmiştim bahsettiğim denge/devrilme sensörü ise başınıza gelmesinde motorsiklet yana yattığında/devrildiğinde aracı stop ettiren cinsten olanMerhaba,
İlki, evet devir kesici var, şöyle göstereyim;
Diğer denge sensörü ile alakalı birşey okumadım, sağa sola yatarken de herhangi bir toplama hareketi yapmadı şimdiye kadar motosiklet, bizde olduğunu zannetmiyorum.
kesiciden kastım redline kesicisi idi ki eski sayfalarda siyahus adlı üye sağ olsun onu öğrenmiştim bahsettiğim denge/devrilme sensörü ise başınıza gelmesinde motorsiklet yana yattığında/devrildiğinde aracı stop ettiren cinsten olan
Evet 2008 sonrası modellerde devir kesici var ben arada giriyorumkesiciden kastım redline kesicisi idi ki eski sayfalarda siyahus adlı üye sağ olsun onu öğrenmiştim bahsettiğim denge/devrilme sensörü ise başınıza gelmesinde motorsiklet yana yattığında/devrildiğinde aracı stop ettiren cinsten olan
Denge sensörü dediğin şu bmw'nin, honda'nın yeni motorlarında kendi kendine iki teker üstünde durabilme özelliğinden mi bahsediyosun? Eğer ondan bahsediyosan türkiyeye çok uzak bi teknoloji bu. YouTube'a yaz devrilmeyen motor diye görürsün.
Hocam yanlış anlaşılma olmasın da tekrar belirteyim motosiklet duruyor tuttuk ittik devrildi yana iyice yattı bunu algılayıp motoru stop edecek bir sensör sordum yedek parça sitelerinde denge/devrilme sensörü olarak geçen bir parça gördüğüm için sormuştum bu normalde var mı diye servis kitapçığına baktım bugün tip over sensor diye bir sensör gözüküyor devrildiğinde stop eden parçanın bu parça olması lazım ama merağımı gidermek için motoru devirme gibi bir niyetimde yok açıkçası
Not: denge sağlayan gyroscope sistemlerinden bahsetmiyorum
Arkadaşlar selam, bende 2016 aquila var, susturucunun en dışta olanını çıkarmak istiyorum, zarar vermeden nasıl çıkarılabileceğine dair bilgisi olan var mı?