Orijinal balatayı mı tavsiye edersiniz? Yoksa Brenta veya Galfer mi?
Arkadaşlar merhaba, motor soğukken ilk çalıştırmada rölantide çok hafif bir uğultu var ama ısınınca hemen kesiliyor, 9500km de, sıkıştırmam motoru, bakımlar yeni, buji, hava filtresi, yağ yeni serviste değişti, gerçi bakımdan öncede vardı, rahatsız edici bir ses değil ama merak ettim, başına gelen var mı?
Hepinize en güzel akşamlar olsun arkadaşlar nacizane bir sorum olacak karbüratör altındaki tahliye borusundan sabah kalktığımda benzin akarmış avuç içi kadar ıslaklık oluyor sabahları acaba nedendir bilgisi olan varsa sevinirim efendim.
O vida sonuna kadar sikilimi olacak acaba.
iyi akşamlar abi. tahliye vidası çok hafif gevşek olabilir oradan damladan daha küçük şekilde sızıyor olabilir. tahliye vidasını kontrol ettiniz mi?
Bu gün bakım için ustaya gittim subap ayarı yaptırdım karbüratör temizliği yaptırdım usta kafamı karıştırdı benim zincirim orikli usta bu zincir çok ses yapar dedi sana normal zincir takalım dedi oysa eskiyen zincirimi sessiz olsun diye oringli takmıştık bende önce bir size sormak istedim orikli zincir mi çok ses yapar normal zincir mi çok ses yapar aydınlatırsanız çok sevinirim efendim herkese hayırlı akşamlar efendim.
Bu gün bakım için ustaya gittim subap ayarı yaptırdım karbüratör temizliği yaptırdım usta kafamı karıştırdı benim zincirim orikli usta bu zincir çok ses yapar dedi sana normal zincir takalım dedi oysa eskiyen zincirimi sessiz olsun diye oringli takmıştık bende önce bir size sormak istedim orikli zincir mi çok ses yapar normal zincir mi çok ses yapar aydınlatırsanız çok sevinirim efendim herkese hayırlı akşamlar efendim.
iki zincirde ses yapmaz abicim. bence usta sana zincir satmaya çalışmış. oringli zincir, zincir aralarında lastik olduğu için daha uzun ömürlüdür. bu lastikler yağı zincirde tutar. zincirin yeniyse hiç masraf etme. saygılar
Öncelikle söyleyeyim zincirden hiç anlamam hatta zincirimin o-ringsiz olduğunu bugün şans eseri öğrendim ama şunu söyleyebilirim o-ringsiz zincir takılı motorumda şu ana kadar zincirden kaynaklanan bir ses hiç duymadım![]()
evet sonuna kadar sıkılı olması gerekiyor. yanlışlıkla hava ayarını sıkmayın dikkat edin
subap ayari tamamda karburator temizligini ne icin gerek gordunuz acaba temizlikten sonra ne degisti ve temizlenirken gordunuzmu bizler kendimiz yapabilirmiyiz bu karbüratör temizligini.