Hayırlı olsun güle güle kullanın güzel seçim kıymetini bilene
Merhaba arkadaslar 7000 km oldu dahaca hunk ile aramizda büyük sorunlar cikmadi şükür. Daha once kaza sonrasi lastik alacagimdan bahsetmistim anlas capra takim aldim on arka ve yaklasik 4 bin kilometredir kullaniyorum sikinti yasamadik. Hatta bir kac kez panik frenle kullanma durumu oldu allaha sukur fren mesafesi ve benim tepkilerimi kazaya donusturmemesi hoşuma gitti. Bu aralar soguklardan dolayi cok birlikte olamiyoruz. Ilk yanina gidip marş denedigimde beyin gidiyor geri geliyor. Sanirim akülerimiz kış icin pek uygun değil. Bur arkadasin 4 mah yerine 5 mah taktigini ve memnun oldugunu duymustum ilkbahara dogru belki aküyü degistiririm. Bu arada soğuk havalarda kontağı acip direkt marş denemeyin biraz akü kendine gelsin sonra kontağı kapatip tekrar acin 5 ya da 10 saniye sonra marşa basarsaniz daha az sikintili çalışma sağlamış olursunuz. Çok sukur simdiye kadar ayak marsini hiç kullanmadim. Kazasiz belasiz surusler.
Hero Türkiye konusunda söylenenlere ben de katılıyorum. Garanti olayı da reklamdan öteye gitmiyor.
İlk zamanlar bakımları ve onarımları servislerde yaptırmaya çalıştım ama servis abilerimiz çok meşguller. Pizzacılara verdikleri 2000 adet motoru mu düşünecekler yoksa benim gibi bakımdan bakıma gelecek müşteriyi mi. Doğal olarak ya parça yok sipariş edeceğiz deyip zora koşuyorlar, yada motoru bırak 3 gün sonra al diyorlar. Büyük bir işlem yapılacak olsa eyvallah, ufak tefek işlemlerde bile muamele bu şekilde.
Bir kaç kez hero servislerinde asker edildikten sonra, sizle mi uğaraşacağım dedim, gittim bütün işlerimi bulduğum iyi bir ustaya yaptırdım. Insanlar garantiyi bozmak istemiyorlar ama heronun garantisinden parça değiştirebileceğinize inanıyorsanız bir şey demiyorum.
Serviste en son debriyaj balatası değiştirttim motor 2 gün yattı serviste, parça yok dediler, gittim başka servisten balata aldım getirdim, o balatalar da motora olmadı (o servisten kazık yedim, iade de almadılar), sonra motorun yattığı servis ellerindeki bir debriyaj tasından balata çıkarıp taktılar, o da 2000 km sonra tekrar kaçırmaya başladı, konuları forumda mevcut.
Hunk ve Karizmanın slideshare de parça listesi var. Servislere ve heroya mahkum kalmayın. Tüm parçaların kodları honda parça kodları ile verilmiş. İhtiyacınız olan herhangi bir parçayı kodundan aratarak bulabilirsiniz. Parçaların bir kısmı yeni bir kısmı eski honda modellerinde var. Aşağıda parça listesinin linkini veriyorum.
https://www.slideshare.net/shanaka9999/hero-honda-hunk
Bildiğim kadarıyla Capra serisinde bizim orjinal ölçülere uygun ebat yok. Önler 80-100-18 arkkalar 100-90-18 Capra da bu seri var mı?
Bizim motorun orjinal ölçüsüne uygun seri;
Ön Anlas NF-28 model 80-100-18
Arka Anlas NR-47 100-90-18
Ben bu lastikleri kullanıyorum. Pek çok kişiye tavsiye ettim ve hemen herkes memnun kaldı. Yumuşak hamurlu, virajı-freni iyi bir lastik.
Bu arada Hero Türkiye'ye de bir çift laf söylemek lazım. Eskiden Bajaj mı Hero mu diye insanlar tereddütte kalırdı. 2017 senesinde Bajaj Euro 4 uyumlu modellerini, NS 150-NS 160-NS 200-Dominar 400 yok V15 bilmem ne doldurdular. Servislerinde kendilerini geliştirdiler. Ücretsiz servis günleri Türkiye turları yaptılar. Fuar öncesi internet sitelerinde reklamlar-güncellemeler.
Hero 2017 de ne yaptı arkadaşlar???? Türkiye'de satılan modellerde yenilik yaptı mı soruyorum? 2016 da getirdiği stokları satmakla geçiştirdi. Defalarca facebook hesabından kendilerine ulaştık. Sorular sorduk. Yeni model gelecek mi diye. Mayıs 2017 de gelecek, Temmuz 2017 de gelecek diye cevaplar aldık. Yeni model de gelmedi. Örneğin Benelli firmasına bakın. Yeni modellerin satış tarihlerini internet sitelerine koymuşlar. BAngır bangır 125 250 cc motorlarla geliyorlar. Hero'da var mı böyle bir duyuru-reklam? Yıl oldu 2018 halen daha eski modelleri satmaya çalışıyorlar.
Sözlerim kızgınlık-hakaret olarak algılanmasın. Kullanmış olduğum motosiklet markasının 1 yılı bana yansıyacak hiçbir çalışma yapmadan geçirmesinden sitemkarım. Bomboş geçen bir yılın ardından marka iyice unutulmaya yüz tuttu. Şimdilerde diğer Hintli marka ile Hero'yu karşılaştırsak hangisinin bilinirliği ve kalite algısı daha fazla? 2018 de Hero'nun gerçekten çok çalışması lazım.
Bunlar fuar için teşhir motorları. tekli paketler halinde gelmiş. Tekli paket sadece teşhir motosikletlerinde kullanılır Hero Motocorp ta. Mayıs Hazirandan önce beklemeyin derim.Hero 200r gelmis onder motor paylasti facebookta.
https://m.sabah.com.tr/otomobil/2018/02/21/hintli-motosikletci-yatirim-icin-gaza-basti/amp
Arkadaslar bugunaki haber sanirim ciddi biseyler yapmaya karar vermisler. Isabetli olur.
Merhaba arkadaşlar bugün 10750 km de 2017 hero hunk aldım ...serviste iki hafta once yapılan supap ayarının tam yapılmamış olduğu tekrar sogukken yapılması lazım genel olarak motor temiz ama sokmeden net bişey diyemeyiz denildi motoru aldım..anayola çıktım 10 dk sonra ses gelmeye başladı . Yarım saat mesafe sonra kendi ustama geldiğimde.krank veya piston kolu yatağından sürtünme sesi var açılması lazım dedi.basina bu tür bı arıza gelen varmi.