- Katılım
- 21 Mar 2015
- Mesajlar
- 2,520
evet asıl sorun nitelik. ve fakat sayı arttıkça nitelik azalıyor. nitelik azaldıkça bu tür hadiseler artıyor. arada bir korelasyon var.
Aslında bu durumu (cahil ve fakir halkları) bilerek ve isteyerek körükleyen ve cahil kalmasına çabalayan devletler var. Nüfus elbet bir sorun ancak temel sorun nüfustan ziyade bu nüfusun çoğunluğunun eğitim seviyesinin çok düşük olması.
Dünya üzerinde yarın 1 milyar insan kalsa yine bu sorunlar devam edecek. Neden mi? Çünkü kaynaklar yine eşit paylaşılmayacak.
Düşünün ki dünya genelinde tüm halklar eğitim reformu yapsa, doğal kaynaklarını verimli kullanmaya başlasa, bazı gelişmiş devletler kimi sömürge yapacak?
İnsanlar savaşmak istemezse, her devlet komşularıyla iyi anlaşırsa onca silah kime satılacak? Tüm dünyada barış olsa o çok yardımsever! ABD kime demokrasi götürecek ?
Bilerek ve isteyerek birçok küçük devletin yönetimine ve eğitim sistemine müdahale edip, başarabildikleri kadarını düşük seviyede tutmaya gayret etmeye çalışıyorlar. Bu konuda da gerçekten başarılı olduklarını söylemem gerek, iyi iş çıkarıyorlar.
Velhasıl, dünya var oldukça, hastalıklı ruhlu insanlar ve devletler de var oldukça bu çarpık düzen devam edecek. Öle bir noktaya geldik ki, dünya üzerindeki devletlerin yüzde 99'u barış istese bile ekonomisini savaş üzerine kurmuş bir devlet var oldukça, sistemin devamı için 3. dünya savaşını çıkarmaktan çekinmeyecektir.
Üzülerek söylüyorum ki, gidişat iyiye değil, kötüye doğru.