Tehlikeli motor diye birşey yok. Bu bazı hoşumuza giden motorlar için söylediğimiz birşey sadece. Hangi motor olursa olsun sürebilirsin. Yorumları okursan "sürmek" bile kişiden kişiye değişebiliyor.Yok öyle bir kafa yapısına sahip değilim deli gibi gazlıyım teker yapıyım falan yapanların hali ortada gerçi yapmayıp düzgün sürenlerin de başına gelebiliyor kaza ama tedbiri alıp takdiri Allaha bırakmak lazım.
Sinyal=3000TL. kafayı mı yemisler?
300TL. olmasın. 300 de çok ya.
Ama burası ABD değil. Ne düzgün yollarımız ve trafik kültürümüz ne de kaza durumunda tamir ettirebilecek ekonomik gücümüz var.
Tecrübe az, aniden önüne doblo çıktı, fren yaptın ama yerde yağ/kum/çukur var. Hop yattı motor, yamaha Türkiye de kırılan sinyalin tamiri için 3000tl istedi.
Gaz tepkisi ile ilgili fikir vermesi açısından; arkadaşım GSX R1000 ve CBR 1000RR dan sonra aldı MT 07 ve önceki iki motordan çok daha sert ve ani gaz tepkisi olduğunu söylemişti.
155km yol yaptım bu gün , yola çıkmadan depoyu fulledim giderken guruba ayak uydurup ara ara gazlasamda ortalama 100km/h ile gittim. Dönüşte bi 20km 80-90km/h , geri kalan 40km de yol bomboş ve dümdüzdü 150-190km/h arası yapıştırdım . 155km sonunda aldığım yakıt 6.7lt. Hiç yakıtından bahsetti mi ?
[url]https://i.hizliresim.com/W7YOZm.jpg[/url] 155km yol yaptım bu gün , yola çıkmadan depoyu fulledim giderken guruba ayak uydurup ara ara gazlasamda ortalama 100km/h ile gittim. Dönüşte bi 20km 80-90km/h , geri kalan 40km de yol bomboş ve dümdüzdü 150-190km/h arası yapıştırdım . 155km sonunda aldığım yakıt 6.7lt.
Gurubun en tecrübesizi benim , virajlardaki becerilerimden ve güvenli sürüşümden dolayı birçok kişiden tebrik aldım. Kendini bilen adam için tehlikeli değil bence. 25 bin tl ye kadar alabileceğin en adam akıllı motor bu bence , şubattan sonra 25 bine ancak patlağını alırsın.
Bakımından bahsedeyim , dün fil filtre zp55b kodlu biadil yağ filtresine 15 tl verdim , 3 lt motul 5100 10w40 yağ 80tl , Arka fren balatası 90tl , işçiliğini kendim yaptım bedava ☺
https://www.motorradonline.de/dauertest/dauertest-abschlussbilanz-yamaha-mt-07.806360.html
Almanlar üşenmemiş 50bin kmdeki mt07 nin motor bloğunu açmış , her parça sıfır ayarında..
MT yi biraz agresif kullandığı için diğerlerine yakın olduğunu söylüyordu arada. Ama değer olarak bir şey konuşmamıştık hiç maalesef.
Siz kaça aldınız hocam ?
Bu cevap yeterli oldu hocam teşekkür ederim
Fiyatı 28 di ama takasla aldığım için Bana 26 bin tl ye gelmiş oldu , egzoz dahil alınabilecek tüm aksesuarlar vardı üzerinde birde bildiğim arkadaşımın motoruydu kaçırmadım.
2016 model 28 binde kmsi avrupa turunda yapıldı bunu bildiğim için aldım.Anladım hocam kaç bin'de makine ?
2016 model 28 binde kmsi avrupa turunda yapıldı bunu bildiğim için aldım.
Bu aralar kanım kaynıyor hocam yaz için ondan soruyorum teşekkür ederim.1 senedir piyasadan uzağım araç aldım.Aracı yeni sattım karşıma istediğim araç çıkmazsa yaz için motor almayı düşünüyorum![]()