Hava basıncı lastiğe göre mi motora göre mi ?

valla benim motorun kılavuzunda arka 42 ön 36 yazıyor,kamyon lastik basıncı gibi ama mühendislerin bi bildiği var diyorum,kitapta yazanı basıyorum

'-'

lastik hava basıncı bir çok parametreye bağlı belirlenir
kafan karışıyorsa; motosiklet kullanma kılavuzu, ortalama bir değerle, imdadına yetişir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorun ne bilmiyorum da, lastiklerinde üreticilerinin tasarladıklarına göre belli bir psi değerleri var. Klavuzda yazan değerler, üzerinde gelen lastiklerin ideal değerleridir.

Yola, lastiğe hatta kullanıcıya göre de değişir.
Bende kenda trakmaster2 var, uzun yol için k60 scout, yeri geliyor 11-13 ile takılıyorum, yeri geliyor 26-29, bazen 7-11. Gerçi dual sport lastik hava değerleriyle örnek vermek saçma olacaktır fakat söylemek istediğim sabit değerler yok.

Baktın 15km kuru toprak köy yolundan gideceksin, önü ve arkayı 3-5psi düşürmek lastikleri rahatlatır.

Sevgili LiseliMotorc Titanic 150-S'in kitapçığı maalesef yok o nedenle ben bakım aralıkları ya da teknik bilgiler konusunda eski Titanic'in kitapçığından faydalanıyorum. 2016 modellerde arka lastik 110-80-17 olarak geldi, 2017'ler de seninki gibi 120-80-17 ebadıyla geldi. Senin için uygun değerleri bilemem ama bizimkiler için aşağıdaki değerler ideal.

[url]https://i.hizliresim.com/JQ2YgE.jpg[/url]

Çok teşekkürler adamsınız 29 32 basacam yarın

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok teşekkürler adamsınız 29 32 basacam yarın

Dediğim gibi senin ebat farklı, o nedenle farklı bir psi olabilir. Lastiğin hava basıncını soğukken kontrol et. Lastikçi ya da benzinciye gittin diyelim 15-20 dk bekle, ondan sonra havaları kontrol et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar