Lastik ebatı büyütülmüş olabilirmi? Kitapcıkta 29 lastikde 38 ? Fark garip geldi bana.
Kitapçıkda yazan basınç değerlerine uymalısın. Lastik üzerinde yazan azami basınç değeri oluyor. Yani en fazla basılabilecek basınç değeri.
Motoru üretenler motor ağırlığı ve jant çapına göre zaten lastik basıncı konusunda testler yaparak belirliyorlar.
Arabada da motosiklette de o aracı üreten üretici firmanın önerdiği basınçları kullanmalısın.
yok hocam orjinal ebatlarda lastik.yukarda ki arkadaş cevaplamış lastik üzerinde yazan maksimum basınç değeriymiş.
peki hocam bu kitapcıkta ki değerleri uygulamak için 1 km bile yol yapmadan basınç değerini ayarlayın diyor böyle bi şey için imkanım yok basınç değerini ayarlaya giderken illaki biraz yol yapıyorum. sizde 1-2 psi düşük veya yüksek mi baslalıyım ?
Ona çok güvenme bak doblocu ookudum şimdi evet haklıdır, doğrudur bizde bişey daha öğrendik. İyi ki varsın SüleymanE
![]()
Ufak bir basınç ölçer alıp sabah lastik soğukken katalog değerine göre kontrol edin,
Benzin istasyonlarındaki saatlere de çok güvenmeyin, kalibrasyonları yapılmadığı için çoğu yanlış değer gösterir.
5-10 km sürülmüş ve ısınan lastiklerinize şehir içinde kullanacaksanız katalog verisine 2 Bar , şehir dışı otoban gibi hızlı sürüş yapacaksanız 3 ila 4 Bar ekleyin.
Aman hocam ufak bir düzeltme yapalım, psi diyecektiniz sanırım. 2-3 bar çok yüksek değerler.
eheh ben karıştırmışım yahu 29 psi a 3 psi ekleyiverin, anlayın işte yaş 47 :queen:
Benim motorum Rks titanic 150-S motoru 0 olarak eylül ayında aldım ama kitapçığı yok bende internettede yok kitapçığı şuanda ve internette falan hiçbiryerde kaç psi basacağımı bulamıyorum orjinal arka lastik ebatları 120 80 17 kaç psi basmalıyım sizce veya kendi geldiği hava iyimidir
Şimdi hocam lastik ebatına göre bir şey söylersem sallamış olurum. Birkaç facebook (RKS Titanik ) grubunda ön 29 - arka 31 psi hava bastıklarından ve memnun olduklarından bahsedilmiş. Fakat doğru mudur yanlış mıdır, iyi midir kötü müdür hiçbir fikrim yok.
Bence en doğrusu kitapçığını bulman ve orada yazan değere uyman.
Facebooktan (RKS titanik 150) motor grubuna üye ol, diğer üyelerden kitapçığı olan birisinden rica et, sana lastik basınç değerlerinin yazdığı kısmı foto atsınlar. Böylece en doğru bilgiye ulaşmış olursun. Aklıma gelen en kolay çözüm bu
Dipnot: Lastik basınçlarını haftada bir veya her uzun seyehat öncesi kontrol etmeni de tavsiye ederim.
Benim motorum Rks titanic 150-S motoru 0 olarak eylül ayında aldım ama kitapçığı yok bende internettede yok kitapçığı şuanda ve internette falan hiçbiryerde kaç psi basacağımı bulamıyorum orjinal arka lastik ebatları 120 80 17 kaç psi basmalıyım sizce veya kendi geldiği hava iyimidir