Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün toplamda 54 km şehir içinde turladım ( motor 54km ye geldi anca

) Kısaca izlenimlerimi aktarayım;
-Önceki motorum nmax150 idi. Ona göre amortisörleri kesinlikle daha yumuşak ama nmax ler zaten cok serttir. Eski kasa xmax tecrübem olmadığı icin kiyaslayamayacagim. Bana tam kıvamında gibi geldi. Bu arada arka amortisörlerde sertlik ayarı da mevcut fakat şu an benim için çok ideal oldugundan degistirmeyecegim ayarını.
- En büyük tereddütüm; nmaxten sonra hantal kalır mı, kıvraklıgı nasıl, şehir içinde ani manevralarda beni üzer mi, nmax i aratır mı diye düşünmüştüm ama bu yönü bekledigimden daha iyi çıktı. Nmaxten 52 kg daha ağır olmasına ragmen hemde.
- İlk 54 km deki ( %80 şehiriçi ) yakıt ortalamam 3.4 lt/100km. Motorun daha 0 km ve 250cc olduğunu düşünürsek gerçekten çok iyi. Nmax150 deki ortalamam 3.1 lt/100km idi fakat xmax250 daha yeni oldugu icin rodaj kuralları geregi çok sakin kullandım. Eger Nmax i bu kadar sakin kullansam şehiriçinde 2.7-2.8 gibi bir ortalama yakalardım.
- Frenler sanırım yeni olduğu için çok iyi tutmuyor gibi geldi bana. Yani istedigim durma gücünü yakalayabilmek içi olması gerekenden daha fazla kuvvet uygulamam gerekiyor. Ama bu kesinlikle balataların alışma sürecinden sonra geçecek bir durum.
- Performans olarak Nmaxten ahım şahım bir ivmelenme farkı yokmuş gibi geldi ama daha motor çok sıkı ve ben hiç tam gaz açmadım zaten. Sadece kamyon sollarken 3 sn falan %75 kadar açtım gazı. İste o ara biraz daha iyi fırlaması gerekiyordu sanki. Gerçi dedigim gibi motor daha çok yeni. Bakalım rodaj bir bitsin belli olur her şey.
Ama ben çok memnumum şimdilik. Gerçekten çok kaliteli ve keyifli bir scooter olmuş.