KTM 640 Adventure

Aslında bu konunun yeri burası değil. Ama bu motorun kullanıcılarının bilgi paylaşım başlığı olmadığı için buraya açmak zorunda kaldım.

Başlık açtım uygun yere. Ancak günler geçti yöneticiler başlığımı onaylamadı. Bende buraya açıyorum.

Forumun bu bölgesinde tanınırım. :mrgreen: Daha önceden çok vaktimin geçtiği Tulpar adını verdiğim motoru takasta kullanıp KTM 640 Adventure almış bulundum. Ufak tefek arızaları var. Birazda görsel olarak düzenlenmesi lazım. Yavaş yavaş yapacağım inşallah. Burdada paylaşırım yaptıklarımı. Başkalarına fikir olur.

LbpW9z.jpg

Benim makinada böyle birşeydi ilk aldığım gün.

Motorun arızalarını gidermede özellikle Matrax33'den yardım bekliyorum.

uydurdum uydurmaya da hoşuma gitmedi, düz pleksiden kesip biçtim, çok afedersin at sırtına kelebek konmuş gibi oldu.
aerodinamiği de iyi olmadı, 260'dan sonra bi titreme yapıyo :)

Dert ettiğin şeye bak. 250'yi geçme sende. :mrgreen:

Farklı bi motorunkini denedin mi? Çin mallarını araştırsan uygununu bulursun bence. Bende motorcuya gidersem haftaya bi bakayım uygun bişeyler var mı. Varsa alır yollarım sana

Farklı bi motorunkini denedin mi? Çin mallarını araştırsan uygununu bulursun bence. Bende motorcuya gidersem haftaya bi bakayım uygun bişeyler var mı. Varsa alır yollarım sana

alt tarafı kafa grenajını çepeçevre döndüğünden epey geniş, piyasada öylesini göremedim hiç, hayırlısı...

seninkinin ne arızaları var?

Benim bi tanıdığım ustada geniş görmüştüm. Crusier motor için olandan. Ondan kesersek uyabilir.

Marş motoru çalışmıyor. Km göstergesi çalışmıyor. Fren balataları değişecek. Sağ sinyal çalışmıyor ki zaten sinyal tipsiz değiştirecem onları.

Görsel olarak motorda düşme izleri var. Deponun kenarlarına deri kaplayıp onu kapatabilirim. Yada komple grenajı söküp boyayabilirim ama boyamaya üşeniyorum.

Şimdilik o gördüğün sana lazım olan parçayı kaplattım ve birazda sağını solunu süslettim reklamcı arkadaşa.

Benim bi tanıdığım ustada geniş görmüştüm. Crusier motor için olandan. Ondan kesersek uyabilir.

Marş motoru çalışmıyor. Km göstergesi çalışmıyor. Fren balataları değişecek. Sağ sinyal çalışmıyor ki zaten sinyal tipsiz değiştirecem onları.

Görsel olarak motorda düşme izleri var. Deponun kenarlarına deri kaplayıp onu kapatabilirim. Yada komple grenajı söküp boyayabilirim ama boyamaya üşeniyorum.

Şimdilik o gördüğün sana lazım olan parçayı kaplattım ve birazda sağını solunu süslettim reklamcı arkadaşa.

eyvallah.
bunlar çok ıscak motor derlerdi eskiden, çalışırken cayır cayır ısı atarımış :silent:
sert makine, hayırlı uğurlu olsun.

ooo hayırlı olsun,
Fatih abi için baya aradık lakin bulamadık camdan. Hint kumaşından hallice onun cam ve öle uydurma bişey de değil açıkcası.
Yalınız uğrarsam bi tur binerim buna haberin olsun :queen:

Ama şöyle bişey yapabiliriz bak sen o camı emanet yollarsan kalıbını alıp pleksiden ısı tabancası ile aynını yapabilirim diye düşünüyorum.

eyvallah.
bunlar çok ıscak motor derlerdi eskiden, çalışırken cayır cayır ısı atarımış :silent:
sert makine, hayırlı uğurlu olsun.

Geçmişte yaşanan şeylerle alakalı bu. Acı eşiğinin yükselmesi var mesela.

Ktm çok titriyor diyorlar hiç alakası yok. Titremiyor motor. Mzde azer bülbül gibi gezdiğim için titreşiğim eşiğim yükselmiş. :D

Sıcaklıkta hissetmiyorum. Mze salyangoz eksoz yaptığımda baya ısıtırdı beni.

Sağolasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------

ooo hayırlı olsun,
Fatih abi için baya aradık lakin bulamadık camdan. Hint kumaşından hallice onun cam ve öle uydurma bişey de değil açıkcası.
Yalınız uğrarsam bi tur binerim buna haberin olsun :queen:

Ama şöyle bişey yapabiliriz bak sen o camı emanet yollarsan kalıbını alıp pleksiden ısı tabancası ile aynını yapabilirim diye düşünüyorum.

Tabi ki binebilirsin. Bi sanayi pilavı yada menemeni yedikten sonra ama. Yoksa vermem motoru. :D

Ben haftaiçi bi motorcuya uğrayayım. Ordakini deneyeyim uyacakmı. Olmazsa son çare kalıp yaparız. Ama ben kaplattım onu bi sıkıntı olur mu

Göndermeyede gerek yok ben gelirim Ankara'ya havalar ısınınca.

geçen link gönderdim sana camın. Atladın heralde ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

tekrar göndereyim

https://www.bikebandit.com/oem-parts/detail/ktm/58211002000/b952162?m=148623&sch=461177

200 usd'cik spormotodan alsan daha pahalı gelirdi sanırım. fırii şippink diyor hem. Kargo masrafı yok.

yok atlamadım, dil altı hapımı almaya gittiydim :)
pek pahalıymış, 200 amerikan dolarım yok ahbap, çakma bişeyler bakıyom.

F54

hadi hayırlı olsun marş motoru arızalı çalıştırma işini nasıl yapacaksın

F54

emin çok motor tepikledim ama her gün her gün o iş olmaz olmuyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ayak bileğini çatlatırsan ayak marşıyla görürüm ben erkeği.

emin çok motor tepikledim ama her gün her gün o iş olmaz olmuyor

Bunda iş farklı, ritüele dönüşüyor zevk alıyosun.

Önce kompresör jiklesini çekip bi pompalıyosun sonra ısıtma jiklesini çekip pistonu üste aldın, basıyosun alıyor :)

Sıcakken zaten dokundunmu tek seferde alır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

ayak bileğini çatlatırsan ayak marşıyla görürüm ben erkeği.

Kıyamam ben sana, camdan mı yaptılar senin ayanı. Uf olursun dikkat et :) uzak dur böyle motorlardan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar