ölen arkadaşlara Allahtan rahmet, geride kalan aile ve dostlarına sabır dilemekten öte, onlar için yapabileceğimiz bir şey maalesef yok.
forum, zaten bir paylaşma ortamı olduğu için bazı tavsiyelerde bulunmaya gerek gördüm. aşırı hız konusuna yeterince değinen olmuş. ben fren tekniğine vurgu yapmak istiyorum.
bu başlıkta "dört tekerli bir araç bile şu kadar mesafede dururken..." diye bir yorum okudum. eğer 4 tekerli araçların daha kısa mesafede durduğunu sanıyorsanız, siz de fren yapmayı bilmiyorsunuz. böyle düşünüyorsanız kendiniz deneye yanıla da öğrenemeyeceksiniz demektir. gidin eğitim alın.
çoğu kullanıcı ön freni yeterince kullanmıyor. çoğu kullanıcı panikleyince arka frene fazla abanıp tekeri kilitlemekte. epeyce kişi, fren yaparken motorun üzerinde yükselip hava direncini arttırmayı, ağırlığını arkaya doğru kaydırmayı bilmiyor. forumun yarısı frenle birlikte debriyaja basmalı mı, yoksa basmamalı mı konusunda farklı düşünmekte; hangisi doğru bilmiyoruz.
bir başka yorumda "o hızda frenle kurtaramazdı ama kontra yapsaydı belki..." gibi bir cümle gördüm. başkasının vebaline girmeyelim. o hızda kaçınma manevrası yapılamaz. önce fren yapıp hızını 50 civarına düşürmelisin ki kaçınma manevrası yapabilesin.
forumu iyi okuyun. çok tecrübeli arkadaşlarımızın yazdığı çok faydalı tavsiyeler var. forumlarda, kitaplarda araştırma yaparken yarış teknikleri ile güvenli motosiklet kullanma tekniklerini birbirine karıştırmayın.bizim derdimiz bir virajı birkaç milisaniye önce dönmek değil, varacağımız yere kazasız ulaşabilmek olmalı.