işyerine gidip hesap sorsaydin. akil almaz bir şey. arkadaş, motor yağında en ufak bir hile yatak sarması ile sonuçlanır ve motoru kucağınıza almanıza sebep olur.
ek: size bir anımı aktarayim. 1997 yılında oto elektrik tamircisi arkadaşımı ziyarete gittim. öyle konuşup sohbet ederken bir araba geldi. kaputu açtık beraber bakıyoruz, arkadaş bir sorun bulamadı. tam o esnada adam başka yere bakarken bizim dallama arkadaş tornavida ile arabanın motorunun içinden bir şey kırdı. gözümle gördüm lan, kanırtarak kırdı. napiyon lan dedim, eliyle sus işareti yaptı. adam geri dönünce kırdığı yeri göstererek "abi bak burası kırılmış, tamir etmemiz gerek" dedi. dondum kaldım o anda. sonra da yavaş yavaş onunla ilişkimi kestim.
Daha once benzer konuda yazmistim,
1.saat surecek işi eli boş olmasina ragmen aksama gel al diyenden.(Maksat isin uzun ve zahmetli oldugu dusuncesini musteriye gostermek,yuksek ustalik ucreti almak)
Arizayi bildigi halde Abi açip bakmak lazim numarani ver ben seni ararim masrafi soylerim.
Uydur kaydir parca takip,abi idare eder sorun olursa birdaha gelirsin bakariz.
Bir yeri tamir ederken diger tarafi bozan.
Uyanik ve bilgili bir musteriye denk gelince.. Abi bu ara yogunum sonra gel..
Orjinal veya muadil parca takmak yerine,elinde hangi parca varsa onu takan..
Arizanin belli oldugu ve ilerde daha ciddi sorun acacagini bildigi halde..Abi boyle idare et birdaha geldiginde hepsini yapariz diyen..
UZAK DURUN KARDEŞIM..
Isini temiz ve duzgun yapan ticaret erbabini tenzih ederim.