Eline sağlık, paylaşım için çok teşekkürler. Solidworks kullanıyorsan eksoz yapımında kullanılmak üzere çok güzel araçlar var.
Çok faydalı oluyor yazı. Ama işte pek faydalanmak isteyen yok. Matrax33'ün bu konudaki ilk mesajında dediği gibi. İnsanlar böyle faydalı şeyler yerine ergenlerin r25 ile atışmasını daha ilgi çekici buluyor.
Bu dediklerin çok kafamı karıştırdı. Benim böyle şeyleri MZ'e uygulamam zor iş. Yapılacak olanı Matrax33 yazmış zaten. Klepe exup filan beni aşar. O kadar şeyi yapabilecek olsam zaten sıfırdan motor yaparım yerli motor diye görürsünüz tvlerde. :mrgreen:
Valla abi banada pek inandırıcı gelmedi açıkcası. Ama bazı yarışları izledim youtubede. Gerçekten baya iyi kalkıyorlar. Mesela şu motora ne yapmış olabilirler? Motorlu testere gibi gaz yiyor. Aniden rölantiye düşüyor aniden gaz yiyor.
https://youtu.be/WvZtzYZJEmo
301 silindir aldım. Ona uygun yeni piston alacağım. Üst kapak 301 ama 3mm birleşme yerinden alınmış halde. Performans için. Ben buna dediklerinden hangilerini yapayım?
Pistona odacık açma işini anlamadım.
Silindirin portları taşlamak için bi alet bulayım onu hallederim. Yakıtı nasıl etkiler bunu yapmak? Kamyonda tırda yüksek beygir araçlar daha az yakıyor. Bundada böyle olur mu yoksa sonradan yapma iş olduğu için aşırı yakma durumu olur mu?
Bana aşırı hız lazım değil. Max hızı 160 çok bile. Ama o hıza rahatça çıkabilmesi lazım. Zaten ben yolda 90-100 gidiyorum. Ama bazı durumlarda trafikten sıyrılmak için yada önümdeki vasıtayı hızlıca sollamak için basmak gerekiyor. Şu anki haliyle 100e kadar çok rahat çıkıyor. Ama 100den sonra canı gidiyor.
Birde farkettiğim birşey var. Devir saati çalışmıyor ama tahminen 4 bin devir civarına kadar motor hantal. Ama o devri geçince aşırı bi güç geliyor motora. Sanki exup varmış gibi yani. Çok sert kullanıp yüksek devirde vites attığımda -yanlışlıkla- ön tekeri biraz yerden kaldırmışlığım yada arka tekere giderken patinaj attırmışlığım var. Bu dediğimi düşük devirlerdede yapabilirmiyim?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:40 ----------
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=9ecfea2948a4f5aa845e1afa7f4f46e4&oe=5A3439F2
MZ'de durum bu. Dört emiş tek çıkış
Ses normale göre daha tok mu çıkıyor ? Kalınlaşmış gibi sanki. Böyle daha kulağa hoş geliyor. Güzel olmuş.
Çapan'a videoyu izleteyim. Enduro zehrini veriyorum yavaştan. Senin videolarla iyice zehirlensin.![]()
Ses normale göre daha tok mu çıkıyor ? Kalınlaşmış gibi sanki. Böyle daha kulağa hoş geliyor. Güzel olmuş.
Çapan'a videoyu izleteyim. Enduro zehrini veriyorum yavaştan. Senin videolarla iyice zehirlensin.![]()
Evet güzel çekiyor motor. Rampada baya dik.
Diğer yeni makinalar aynı devirde çıkamıyor mu o rampayı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------
erdi xt 600 ağır motor bu gibi rampada yan yatarsan altından çıkarmaya 2 tane adam lazım olurenduronun hafif olanı makbul.
Evet güzel çekiyor motor. Rampada baya dik.
Diğer yeni makinalar aynı devirde çıkamıyor mu o rampayı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------
erdi xt 600 ağır motor bu gibi rampada yan yatarsan altından çıkarmaya 2 tane adam lazım olurenduronun hafif olanı makbul.

Punta kaynak makinası ile puntaladım.![]()
Tel kaç milim? Gazaltından bahsediyoruz değil mi? Onun küçük olanlarına punta kaynağı diyorlarda burda.
Siz bu işi güzel çözdünüz, muhakak bu işi ticarete dökün. Hem siz kazanın, hem kullanıcı ithal malzemeye cebini boşaltmasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
Hatta bu kararlılıkla tüp de yaparsınız. Bi tane fmf parçalayıp içini taklit edebilirsiniz.
Siz bu işi güzel çözdünüz, muhakak bu işi ticarete dökün. Hem siz kazanın, hem kullanıcı ithal malzemeye cebini boşaltmasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
Hatta bu kararlılıkla tüp de yaparsınız. Bi tane fmf parçalayıp içini taklit edebilirsiniz.