Motosiklet devrilince neden hemen çalıştırılmamalı?

Hep merak ettim neden böyle mesela kaza yapılıyor motor stop ediyor veya etmiyor kontağı kapatıp bekliyorlar neden?

yan yattığında hala çalışıyorsa sağlıklı yağlama yapamayacağı için ve hasar durumunu öğrenmek için diye olabilir

Böyle bi kaide yok. Kontağı kapatma sebebi benzin akıpta ateş almasın diye.

Kaldır çalışıyosa çalıştır kimse elinden almaz. Ama sağını solunu kontrol etmekte yarar var.

F54

böyle bi kural yok arkadaş
bende 660 tenere var kaç kere düştüm hemen basarım marş a çalıştırırm yok yağlamaz yok sensör tps mps hikaye
arkadaş motoru yan ayakta da çalıştırmayalım o zaman
bunun içinde yağ pompası diye bi mekanizma var motor çalıştığı anda yağı pompalar ister yatsın ister kalksın ister ters çevirin motoru bi değişiklik olmaz eğer motor çalışıyorsa o pompa yağı basar .

böyle bi kural yok arkadaş
bende 660 tenere var kaç kere düştüm hemen basarım marş a çalıştırırm yok yağlamaz yok sensör tps mps hikaye
arkadaş motoru yan ayakta da çalıştırmayalım o zaman
bunun içinde yağ pompası diye bi mekanizma var motor çalıştığı anda yağı pompalar ister yatsın ister kalksın ister ters çevirin motoru bi değişiklik olmaz eğer motor çalışıyorsa o pompa yağı basar .

Aga motor ters dönüp karterdeki yağ silindire gidince yağ pompası neyi pompalayacak :D

F54

denemesi bedeva :)
yağ gelir fakat benzin gelmeyeceğinden çalışmaz
yoksa emin ol ben denerdim bu olayı

Benzinin dökülüp yanma riskinden dolayıdır. Başka sebep yok. Her ihtimale karşı bu durumda stop edin motorunuzu ve kaçak göçek varmı bakın. Yoksa motorla bir yanarsınız.

Böyle bi kaide yok. Kontağı kapatma sebebi benzin akıpta ateş almasın diye.

Kaldır çalışıyosa çalıştır kimse elinden almaz. Ama sağını solunu kontrol etmekte yarar var.

Bundandır ki; düşen biri görürsek koşup hemen killswitch kapatıyoruz...
Bilinçli ya da bilinçsiz..

Olurda kaza yapan kişi "Niye killswitch'imi kapattın birader ?" diye sorarsa, "Yanma diye ..zevenk" dersin artik.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
denemesi bedeva :)
yağ gelir fakat benzin gelmeyeceğinden çalışmaz
yoksa emin ol ben denerdim bu olayı
Pahalıya patlayabilir. Motor yan yatarsa yağlama yapamaz. Teker yaparken bile yapamaz. Tek istisna "dry sump" dediğimiz sisteme sahip olanlar. Yani kartersiz sistem.

Benim motor yere devrilince biraz geç çalışıyor. Benzin gelmiyor sanırım? Ateşlemede ve marş sisteminde sorun yok sadece devrildikten sonra ilk çalıstırmada biraz geç çalısıyor. Sonra normal herşey

F54

Pahalıya patlayabilir. Motor yan yatarsa yağlama yapamaz. Teker yaparken bile yapamaz. Tek istisna "dry sump" dediğimiz sisteme sahip olanlar. Yani kartersiz sistem.

cross yarışlarında adamlar atlıyor zıplıyor ters dönüyor patlasa onlar patlar
ters dönüyor düşüyor koşuyor motoru kaldırıyor vuruyor kırbacı :)
ahh ahh japon a birşey olmuyor avrupalıları bilemem onlar saatli bomba her an patlayabilir..

Böyle birşey mi varmış ? Akan kokan birşey yoksa devam bence

cross yarışlarında adamlar atlıyor zıplıyor ters dönüyor patlasa onlar patlar
ters dönüyor düşüyor koşuyor motoru kaldırıyor vuruyor kırbacı :)
ahh ahh japon a birşey olmuyor avrupalıları bilemem onlar saatli bomba her an patlayabilir..

Boşuna off-road diye çırpınmıyoruz, ha yok illa on road diyosan da supermoto al, dedesi off-road nihayetinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar