Hasanpaşa Aras motor Özkan usta
Şöyle bir düşüncem var. Servise götürmesem kendi ustama götürsem malum garanti dışı kalacak. Mondail garantiye pek önem vermeyen, hatta garanti kapsamına sokmak istemeyen bir firma diye okumuştum. Bu konuda ne düşünürsünüz ?
https://m.facebook.com/groups/699730840173148?view=permalink&id=1259909194155307
Karter havalandırmada ki yoğunlaştırıcı filtrenin ters takılmasıyla ilgili....
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------
http://www.chinariders.net/showthread.php?p=201427
İlgili sayfa
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------
Benimki tersmişr:
Benim anladığım yoğunlasma uygun olmayınca karter havalandırmadan giden gaz uygun sekilde hava filtresine geçmiyor. Buda birikintide artış olarak görülüyor. Aynı zamanda bu durum zengin karışıma neden oluyor buna bağlı devir düzensizliği olabiliyor. Konu sahipleri yakıttaki düşüşün farkedilemeyecek kadar az olduğunu ama motorun çalışmasının daha düzenli olduğunu söyluyorlar. Bunuda enjeksiyon haritasının bu senaryoya göre yazılmasından kaynaklı oduğunu söylerler. Bu durumun yağda benzin kokusuna ve yağ miktarında artısa neden olduğunu gözlemlemişler. Hatta çıkan yağı tahlile göndermis biri.
Bu sitede Adana'da ögretim görevlisi naci63 nikli Veyis hocamız yaklaşık bir yıldır arkada metzeler
130-80-17 kullanıyor . Kanaati motorun daha da rahatladığı şeklinde. Daha başka bir kaç arkadaş daha
var bu ölçüdeki lastiği kullanan . Hiç birinden en küçük şikayet gelmedi . Selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------
Değerli tan90 Bence motorunuzun garanti dışı kalmaması için bakımları yetkili servislerde ve zamanında yaptırmak daha mantıklı.
Evet yazıyı okudum fakat firmanın bukadar büyük bir hata yapması olasımı yani bunun hangi firmanın verilerine dayanarak yanlış olduğunu anladı bu adamlar hayret verici birisi sanıyorum parçanın üretici firmasıyla iletişime geçmiş öyle anladım.
Dostlar arka lastik için anlaş capra nın 130/80 17 ı kullanan var mı? Herhangi bi sıkıntı oluyor mu?
Başka ülkelerde satılan enjeksiyonlu rx3 fotolarını taradım. İki türlüde takılan var. Hafta sonu turlayabilirsem yeni pozisyonunu değerlendiririm buraya.
Ben İzmit'te n bakım için gidiyorumpeki ya sırf yağ bakımı için kadıköye gitmeye gerek var mı her seferinde?
Bugün tanıdığım bir ustaya gittim. Otomobil ustası. Kalfası ile önce ters takılmış parçayı düzelttik. Sonra da enjektörü söktürüp kontrol ettirdim. Enjektör 4 noktalı ancak kalfanın gördüğü kadarıyla 2 delikten püskürtme vardı. Balata spreyi ve basınçlı hava ile temizledik enjektörü. 4 noktadan püskürtmeye başladı artık. Bakalım uzun yol ve yüksek hız/devirde sonuç ne olacak. Selamlar.
Uğraşacak usta bulamadığımdan bende kendim temizledim. Benim enjektörde iki delikden püskürtmüyor işiyordu. Aynı metodla bende temizledim.
Evet yazıyı okudum fakat firmanın bukadar büyük bir hata yapması olasımı yani bunun hangi firmanın verilerine dayanarak yanlış olduğunu anladı bu adamlar hayret verici birisi sanıyorum parçanın üretici firmasıyla iletişime geçmiş öyle anladım.
Bugün tanıdığım bir ustaya gittim. Otomobil ustası. Kalfası ile önce ters takılmış parçayı düzelttik.
......