- Konu Yazar
Hayat: Sana susamış bir sevgili yola susamış bir motosiklet olmalı..
Güzel sözmüş sevdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------
Başka yerde yazmıştım buraya direk kopyalıyorum.
6 senedir çalıştığım şirketten ayrılıyorum. Biraz iş yeri kaynaklı, biraz benden kaynaklı bu ayrılık. Hayattan memnun olmadığınız şeylerin değişmesini istemek ile değişmiyor hiç bir şey. O yüzden bir şeyler yapmak gerektiği hissiyatı uzun süredir vardı. Bu dönemde böyle risk almak delilik tabi ancak yapmadığım şeylerin pişmanlıkları geçmiyor. O yüzden bu deliliği yapma kararı aldım. İş yerinde ne kadar sorun yaşadığım zamanlar olsa da hem geçen zamanın verdiği hem yaptığım işlerden memnuniyet duyulmasından dolayı saygınlığım oluşmuştu. Ancak duygusal sebeplerin düzelmeyeceği, yeni meslek edinme ve bir şeyler yapmak isteği böyle bir adım atmama neden oldu. Çalıştığım şirket uluslar arası yabancı sermayeli bir şirket. Sektöründe dünya genelinde lider.
Bu büyüklük çok sevilen gözde büyütülen PROFESYONEL sıfatın getirdikleri yüzünden ayrılıyorum aslında.
Bir şirket ne kadar profesyonel ise size de o kadar profesyonel yaklaşıp o kadar kolay gözden çıkartılıyorsunuz.
Maaş konusunda ilk başlarken maaşınızı iyi belirleyin. Zam zamanları enflasyon tutarı kadar zam alınır. %2 fazla alırsanız düzeltme olur adı. Fazlası için masa yani statü değişikliği gerekli onda da beklentiniz karşılanmaz.
Yeni başlayanlar her yerde genelde sizden daha yüksek ücret ile başlar.
Hiç bir tüzel kişilikte vefa gibi bir duygu beslemeyin. Duygusal yaklaşmayın.
Düşündüklerinizi söylemekten çekinmeyin. Yeni mezunlar yaşı ufak olanlar senin daha ağzın süt kokuyor lafı ile karşılaşırsanız şaşırmayın.
Ne için çalıştığınızı unutmayın. Bu iş hayatı öyle noktaya getirir ki sizi bir bakmışsınız. Özel hayatınız için değil sanki şirket için yaşıyor olursunuz. Fazla mesai ücreti veriyorlar diye cumartesi, pazar mesaiye kalmak zorunda hissetmeyin. Unutmayın yaşamak için gerekli giderlerinizi karşılamak için ve isteklerinizi gerçekleştirmek için çalışıyorsunuz. Zaten hayatınızın yarısından fazlasını çalışarak geçireceksiniz.
Kimseyi eğitim durumuna bakıp hor görüp, ön yargılı yaklaşmayın. Şimdiye kadar tanıdığım zekası ile öne çıkanların çoğu lise mezunu idi.
Özellikle son zamanlardaki üni. mezunu arkadaşlar çok pasifler. Ortama yabancı olsanız dahi kendinizden emin gibi davranın.
İlk defa bir işe başlayacaksanız. Hayatın boktan yüzü çok kötü çarpacak. Okuduğunuz okul, aldığınız aile terbiyesi ile hayatın çakıştığını fark edeceksiniz. Yaşayacağınız durumların karakterinizi değiştirmesine izin vermeyin. Farkında olmadan çok başka bir insana bürüne bilirsiniz. En basiti agresiflik kazanıp çevrenizdeki insanları üze bilirsiniz. Yada eleştirdiğiniz karakterlerden birine bürüne bilirsiniz. Ben çok savaştım bu konuda
Üniversite okuyan arkadaşlar kulüplere falan girin, aktivitelere katılın. Bunlar sizin daha girişken ve yabancı ortamlara daha kolay adapte olma yeteneğinizi arttırır.
Yerli sermayeli çoğu büyük firmada önemli iş vermezler zaten o koltuğu dolduracak kesin aile içinden birisi vardır. Yok ben şöyleyim böyleyim vs yok öyle bir dünya. Ülkemizdeki eğitim sistemi senin, benim gibi düşünen ve aynı bilgi birikime sahip milyonlarca birey yetiştiriyor. Farklı olmaya çalışın.
Ayrıca unutmayın bu ülkede hakkınızı almak kolay değil. Adalet yok hükmünde. Hakkınız için baya uğraşmanız gerekiyor.
Benim bu işyerinden ayrılma sebebim sizin şuan kendinize sorduğunuz soruları sormam. Ayın 10'undan beri evdeyim. Kendimi bilgisayar programlama konusuna verdim. Yani, javascript, java, C# vs gibi dilleri öğrenmek ve meslek olarak bilişim sektörüne geçmek. Şu dönemde çalıştığım yerden ayrılmam konusu biraz delilik ancak bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız elinizi taşın altına koyacaksınız. Risk almanız gerek.
Yani oturup bir şeylerin değişmesini umarak hiç bir şey değişmez. Siz değişin.
Teşekkür ederim abi tavsiyen için gerçekten öyle bi atılım yapmak gerekiyor bazen kendime kızıyorum şunu yapıcam bunu yapıcam ama icraat yok böyle nasıl yapcaksın diyorum bir türlü gerekli cesareti bulamadım malesef bende yazılım konularını inceler oldum bu aralar bişeyler yazmak programlar en basitinden oyun yazmak ve o sektörde ilerlemek istiyorum sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------
Kendini geliştir. Yabancı dil öğren. Tahsilin yoksa bir üni oku varsa master yap. Donanımını yükseltmezsen ömür boyu fiş girersin muhasebede. Bu arada kafayı yememek için hobi bul. Spor iyi gelir.
Hepsi aklımda ama sanırım bu karamsar durumdan çıkamadığım için bir türlü başlayamadım sporu çok severim bütün işlerimi futbolcu olmak için ayarladığım sıra köprücük kemiğimi kırmıştım tekrar geri dönmem 6 ay kadar sürdü daha sonrasında geri döndüm ve ilk antremanda tekrar aynı yerden köprücük kemiğimi kırdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------
Sevdiğin işi yap, işinde uzmanlaş, sevmediğin işlere girme , Mutlu ol. Kendimi bildim bileli havacılık dışında bir meslek düşünmedim ve başka işte çalışmadım. İşin özü sevdiğin işi seç.
Bu aralar onun arayışı içindeyim ama hep geç kaldım diye hissediyorum.