Motosiklet Kullanmak Neden Sağlıklıdır?

Kocaeli İl Temsilcisi
konu palavra

motorun zararlarından bazıları

1) yüksek DB ses çıkardığı için uzun vadede işitme kaybina neden oluyor

2)maruz kalınan ruzgar nedeniyle özellikle dizlerde soruna neden olabilir ve oluyor

3) saçın islak bindiysen sinuzit olma riski var

4) yağmur a tutulacaksiniz

5)kaza halinde sakat kalma boyun kırılması koprucuk kemigi kirilmasi vs. bir sürü riski arabadan kat kat fazla
direkt darbeye maruz kalinabiliyor

6)hirsizlarin gozdesi ve kolay yem

7) her 1000 km de yag degismezsen garanti kapsami disinda kalıyor (mondial) zirt pirt yag degisim ihtiyacı

8) frenleme yetersizliği
ani frende kayip düşme riskleri

9) heryere motorla gide gide yeterince yuruyus yapilamiyor
bunun sonucu kilo alma ve çalışmayan kaslarda da zayiflama oluyor

ohh yat yat sağlıklı de mualla ne ala
sigara icip saglikli demeye benzedi bu is de

motorun artıları

1)sehiricinde arabaya göre bariz az yakmasi
misal araba 6 litre yakiyorsa 25 kuruş de
motor 12 kurus yakiyir 2.5 litre

2)park sorunu yok cek kaldirima parket

3)hizlanmasi aralardan gecmesi gibi avantajlari

4)fiyati arabaya gore ucuz
parca fiyatlari düşük

5 vs vs

Tatlısu motorcusu değiliz , her türlü şartta motora bineriz . Motosiklete biniyorsak eğer belirli etkenleri gözden geçirerek biniyoruz . Saydığın maddelerin sağlıkla alakası yok . Motora binen kişi zaten tam ve full ekipmanlı olmalı. Ekipmanını doğru giyen kişiye de hiç bişey olmaz kolay kolay . :)

adam ölüm haberleri paylaşıyor diye başlık açıldı diye şimdide cırkını çıkartmış:queen:
vücudun her türlü hareketi fiziksel aktivitedir.hareketler yerçekimine karşı olduğundan bir direnci yenmek zorunda olduğu için kcal enerji harcanır ve zamanla kassal bir adaptasyona girip güçlenir ancak bu inanın çok ama çok komik olmuş ya bu nedir böyle:queen: insan tuvalete gitse inanın iskelet kaslarını kullanacağından daha çok kas çalışır çünkü büyük kaslarını kullanır.eğer bir motosiklet yarışçısı değilseniz size kilo olarak geri dönecektir.düşünsenize adam ls2 kask giydiği için 1350gr ağırlık ve ruzgarla boyun kaslarım gelişti diyeni:mrgreen:
endorfin mutluluk hormonudur yemek yerkende salgılanır ancak motora binerken adamın çok ama çok haz alması gerekliki trafikte ve sürdüğü motoru düşünürsek pek mümkün olmaz ,hadi gene salgılansın mutluluk hormonları eşittir göbek yağı :mrgreen:

fiziksel aktivitenin her türlüsü mübahtır ancak abartmıyalım.motosikletin soğuk yediğimiz için eklem rahatsızlığını ben yaşıyorum faydasından çok zararı var bu aşikar ama seviyoz işte.
birde en önemlisi istediğin kadar full koruma giy birşey olmaz da ne demek bu nasıl bir mantık sana ne olucağını söyliyim mi önceden paylaştığın başlıklardan biri olcak :)

Aklı başında hiç kimse motosiklet kullanmanın sağlıklı olduğunu söylemez. Tek faydası ruhumuza' dır. Bisiklet mi bu kardeşim?! Bir kere yediğimiz rüzgardan ötürü böbrekler yaz kış risk altında. Eklem rahatsızlıkları cabası. Kaza riski bir sağlıksızlık faktörü değil, risk faktörü, bu yüzden bunu geçiyorum. Spor yaptıran bir şey değil. En fazla sağ bileğini 30 derece yukarı kaldırıyorsun. Oturuş pozisyonunun rahatsızlığı nedeni ile bel rahatsızlıkları baş gösteriyor. Neden bir, en fazla iki saat arayla mola veriyorsunuz hepiniz? Sağlıklı olmaktan sıkıldığınız için mi? Yoksa motor tüm eklem ve kaslarınızın, omuriliğinizin canına okuduğu için mi?

motosiklet kullanmak büyük keyiftir, tutkudur, yaşam şeklidir.

Ve fakat olabilecek en sağlıksız motorlu taşıttır.

Edit : Trafikte ciğerlerimize çektiğimiz egsoz dumanını atlamışım. Yoksa devridaim tuşu var da ben mi bulamadım.?

Ne sağlığı ya iki günde bir baş ağrısıyla uğraşıyorum, zatüre riskinden bahsetmiyorum bile hadi bunlarıda geçtim sakat kalma ve ölüm en popüler olanları. Bu şekilde hangi sağlıktan bahsedebiliriz? Ruh dinginliği derseniz eyvallah insan kendini çok iyi hissediyor üstündeyken.

hahahh evet bizi yaşlandırmaz ama kısa zamanda öldürür gerçekci olalım lütfen hepimiz ölmeyi göze alarak biniyoruz lütfen

Ne sağlığı ya iki günde bir baş ağrısıyla uğraşıyorum, zatüre riskinden bahsetmiyorum bile hadi bunlarıda geçtim sakat kalma ve ölüm en popüler olanları. Bu şekilde hangi sağlıktan bahsedebiliriz? Ruh dinginliği derseniz eyvallah insan kendini çok iyi hissediyor üstündeyken.

motorla bungee-jumping mi yapıyorsun sen?

maddelerı okuyunca aklıma dırek enduro geldı. atlamalı zıplamalı camura batıp cıkmalı falan . yoksa bana da pek ınandırıcı gelmedı maddeler mesela ss makına kullanan adam ( r25 , cbr 250 falan degıl ) 2 buklum egılmelı falan pek saglıklı degıl gıbı .

R den 1 e geçerken göğüs kasları, 1 den 2 ye çekerken de triceps ler gelişiyor. Direksiyonu araç dururken çevirmeye zorlandığında kanat göğüs omuz ve ön kol kasları çalışıyor.

Bende motosiklet kullanmayı çok seviyorum 2 tane motorum var hatta fakat Antalyada yaşamasam soğuk biyerde yaşasam kesinlikle kullanmazdım. Kışın burdada kullanmıyorum genel olarak. Ben yaz günlerinde sıcaktata çok sevmiyorum. Bahar aylarında gerçek bir terapi, motor çok keyifli bi olay tabi kazası pis oluyo ama dikkat lazım. Hız kesinlikle sevmiyorum motosiklette full ekipmanla sağlıklı bilinçli bi kullanım yapmaya çalışıyorum. Tabi bundan ekmeğini kazanan abilerimiz kardeşlerimiz var zoraki her koşulda biniyolar Allah yardımcıları olsun fakat yağmurda motor kullanmanın hiç bir zevki olamaz diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar